Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prozkoumejte každý aspekt Yankovicova (Daniel Radcliffe) života, od jeho raketového vzestupu ke slávě s ranými hity jako „Eat It“ a „Like a Surgeon“ až po jeho vášnivé milostné aféry mezi celebritami a proslule zhýralý životní styl. (KGBelik)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (65)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

prapůvodně sem čekal regulérní životopisný film, jenže to by nebyl Yankovic aby přišel s něčím obyčejným a tak servíruje divákům na (svojí) míru šitý alternativní fiktivní životopis, který je přesně tak ujetý jako jeho scénárista a hlavní hrdina a s realitou má společná tak možná jména některých postav. A ono to funguje a je to zábava. Ne všechny gagy a scénky sice fungují naplno a někde byl prostor pro to jít ještě víc na hranu, ale hodně z nich funguje velmi dobře a tak jak by mělo. Dost tomu pomáhá i skvělý Daniel Radcliffe pro nějž je to jedna z jeho nejlepších rolí od Pottera (přičemž tady narozdíl od Pottera i hraje)...70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Autobiografie stejně šílená a přepálená jako Weird Al sám. Tak přesně takto lze v jedné větě pospat snímek Weird: The Al Yankovic Story, který už od prvních minut opravdu nepředstavuje klasický životopisný počin. Celý snímek je pojat ve velmi silně parodickém duchu, přičemž s přibývající stopáží se kadence absurdit a bláznivých situací zvyšuje exponenciálním tempem. Tento aspekt společně s nevšedním hereckým projevem Daniela Radcliffa tedy vytváří výbušnou komediální směs, která ale ne každému divákovi sedne. Ovšem pokud jste, stejně jako já, velkými fanoušky Weird Ala, tak si tuto nevšední filmovou jednohubku i díky jeho nejznámějším písním jaksepatří užijete. PS: Evan Rachel Wood jakožto Madonna je zde vážně k sežrání! „You're all just a bunch of normals. I am the Weird one!“ ()

Reklama

KoRner 

všechny recenze uživatele

Body k dobru za odvahu túto šialenú "biografiu" vobec sfilmovať. Je to ako Yankovicove piesne - sebaparodické, až absurdné bez nejakého hlbšieho zmyslu. A až po paródiu Morrisona som si myslel, že nejaký realny základ to môže mať, avšak po tom šialenstve, čo prišlo hneď nato, už mi bolo jasné, že tu sa proste nič neberie vážne. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Rozpočtom TV film, ktorý sa nedostal ani do kín, a poputoval na Rokku, čo je mini stream. Napriek tomu som sa na film tešil, lebo Weird Al je postavička sama o sebe, a jeho život je jedna veľká paródia. Lenže film je síce vtipná ale sci-fi/fantasy paródia, v ktorej herci prehrávali o život (pravdepodobne to aj malo tak byť) a ja som chcel skôr niečo reálne z jeho života. Musím si asi nájsť nejaký dokument... Toto bolo až príliš WEIRD :D ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Nevtipné, často trapné. Tvůrci chtěli natočit něco bizarního, a tak často dojde k tomu, že se nějaká situace podivně zvrtne. Problém je v tom, že ony situace nikdy nejsou dostatečně vyhrocený, dialogově i formálně vykrystalizovaný na to, aby bylo opravdu tak úderný a bláznivý, jak by si tvůrci asi přáli. Výsledek vyrhá dojem pozérské sračky. Film stojí na humoru, ale já se ani jednou nezasmál. Zbytku moc péče dáno nebylo. Vedlejší postavy jsou buď jednorozměrné anebo bezcharakterní. Děj je příliš zkratkovitý. Hodnotím jako selhání. Zbytečnej film. Pro normies asi dobrý. Má to rychlý tempo, známé písníčky a je to trochu ulítlé, takže se degeši budou relativně dobře bavit. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (69)

  • Vo filme môžeme počuť pieseň "Ricky", čo je pieseň zo seriálu I Love Lucy (od r. 1951), tiež je ukázaný prvý album Weird Ala s logom srdca z tohto seriálu. (Pat.Ko)
  • Milostný vztah 'Weird Al' Yankovica (Daniel Radcliffe) a Madonny (Evan Rachel Wood), který probíhá po většinu času filmu, je zcela vymyšlený. Ve skutečnosti se tito umělci setkali pouze jednou, v roce 1985, a prohodili mezi sebou jen pár slov. (VelkejViktor)
  • Tiny Tim je zobrazený, ako hrá na ukulele pravou rukou. V skutočnosti bol ľavák a na ukulele hrával tak, ako mu to bolo prirodzené. (Pat.Ko)

Související novinky

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno