Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie Chan, populární hongkongský herec, specializovaný na akční filmy, se tentokrát představí v hlavní roli romantické komedie, vyprávějící o úspěšném podnikateli C. N. Chanovi, který je natolik zaměstnán, že se dosud nestačil zamilovat. Půvabná Bu, která se narodila a vyrostla v rybářské vesničce, je jeho pravým opakem umí snít s otevřenýma očima, má velikou obrazotvornost a vyznává jiné životní hodnoty než peníze a obchodní úspěch. Když náhodou objeví romantický vzkaz v lahvi, jež vyvrhlo moře, vydá se do Hongkongu hledat neznámého prince. Setkání s prostou milou dívkou změní Chanův život k nepoznání a protože láska dokáže divy, pomůže i této dvojici překlenout vzájemné rozdíly a najít skutečné štěstí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Shit 

všechny recenze uživatele

Instinkt lovce je jeden z horších filmů Jackiho Chana. Souboje jsou sice na dobrý úrovni, to se dalo celkem očekávat, i když Chan umí víc a choreografie některých soubojů neni úplně doladěná, možná se taky dala vypustit naprostá tupost jeho nepřátel, který maj iq jako zmrzlá makrela, ze začátku to bylo vtipný, ale postupem času už to začalo vadit. Ale to by se dalo přehlídnout, kdyby to bylo aspoň trošku vynahrazený příběhem, jenže příběh to jaksi taky postrádá, takže slabší 3* a nic víc. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan a romantika? HK Stars a není na nich recenze na tak provařený film jako Gorgeous? Inu zázraky se stávají, ale po jemném upozornění od jednoho z našich čtenářů jsme usoudili, že tenhle film by ve výčtu určitě neměl chybět, protože přivádí do Jackieho filmografie hned několik novot. Dokonce by se dalo říci, že Jackie už není ve svém filmu pánem, protože i když C. N. Chan vlastní přepychovou jachtu, parádní rezidenci a peníze by mohl přehazovat lopatou v trezoru velikosti Hyde Parku, jeho životním stylem zamává pohledná vesničanka Bu (ostatně kým by nezamávala Hsu Chi), která se vypraví do velkoměsta poté, co k břehu jejího bydliště připrave láhev s milostným vzkazem (to že ji poslal růžovoučký homosexuál Albert v podání Tonyho Leunga, je jen drobným střípkem poetiky celého příběhu). Bu potká Chana zrovna v průběhu kočkování s jeho bývalým kamarádem Loem (Emil Chau). Je to klasické dětinské "kdo dočůrá výš", které se většinou nese ve znamení "vymlaťte z něj duši", což je věrnou záminkou ke klasickým bojovým scénám v Jackieho stylu (kromě Loových poskoků se Jackie musí vypořádat i s Albertovými kamarády, kteří se snaží pomoci Bu, aby mohla Chana oblbnout... v lásce a válce je vše povoleno ;). Zajímavostí je, že veškeré akční scény se nesou v klidném duchu a jsou proloženy humorem tak elegantně, že ani na vteřinu nepomyslíte, že by se hlavnímu hrdinovi mohlo něco stát. I když Lo najme australského bojovníka (Brad Allan), o hlavu menšího, aby dal C.N.ovi nakládačku a on ho nakonec i porazí (aby mohla následovat dokonale romantická tréninková vložka), s nikým to ani nehne a Lo je smutný, protože porážka jeho soupeře mu nepřínáší uspokojení. Tahle poloha filmu však nevylučuje, že by choreografie měla být nějak slabší. Jackie tu předvádí fantastické věci a i když je občas vidět podpora drátů (hlavně v závěrečné odvětě proti Bradu Allanovi), nelze nepochválit hezké skupinové bitky (úvod na lodi, trochu vykrádající starší Dragons Forever, nebo souboj s maskovanými útočníky. Jackie tu s basseballovými pálkami předvádí hotové divy) a především dva souboje s Bradem Allanem. Tehdy ještě novopečený člen Jackieho týmu předvádí s lehkou podporou drátů neuvěřitelně rychlé a fotogenické kombinace a posunuje tak akční scény o stupínek výš. I s odstupem několika let považuji Gorgeous za neuvěřitelně roztomilou komedii, což připisuji hlavně charakterům a hereckým výkonům. I menší roličky (Tony Leung, Emil Chau, Ken Lo) jsou zvládnuty precizně a jemnou romantickou linku (která je sice netradiční, ale tak nějak tu "sedí") doplňují fantasticky dynamické akční scény. Někteří možná řeknou, že mezi Hsu Chi a Jackiem to patřičně nejiskří a celá ta slavná romantika je tu jen tak do počtu, ale i když si nepotrpíte na uslzené příběhy, neměli byste litovat, protože Gorgeous má něco pro všechny. 70% ()

Reklama

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie s prvky mo lei tau, kterou kazí hlavně dosti ubíjející scénář. Ten byl očividně hrozný už od začátku ale ve chvíli, kdy se Jackie Chan rozhodl že bude hrát hlavní roli, do něj ještě byly dost násilně implentovány bojové scény, které se tam ale opravdu nehodí. Naštestí jsou natočené celkem zábavně takže se dají přežít. Příšernější než scénář je ale zoufale se nehodící hudba a kýčovité scény s delfíny. Hodně vtipů je celkem podařených, takže film i přes dvouhodinovou stopáž nezačne nudit. Úplně nejlepší je minutové cameo Stephena Chowa jako policajta se psem. (Tahle skvělá scéna je ale ze zubožené verze s českým dabingem co u nás vyšla nepochopitelně vystřižená! HAHAHA!! ZABÍT!!! ještě že existuje i mezinárodní distributor zvaný internet) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jednoho krásného dne najde mladá Bu vzkaz v láhvi (c), a na jeho základě se vydává do Hongkongu najít onu romantickou duši, která vzkaz poslala. Ona romantická duše je ale gay, který poslal vzkaz pro svého kamaráda - obchodníka C.N. Chana (Jackie Chan), který pro samou práci nemá čas na nějakou dlouhodobější známost. Ale Bu svoji bezprostředností dokáže i v C.N.probudit romantické cítění a změnit jeho nudný život ... Ehm ... tak tento film jsem absolutně vůbec nepochopil. O čem to mělo být? Romantika? Veškerá romantika zde je o tom, že ona za ním přijede, oba se do sebe hnedka zamilují, a je to. Komedie? Snad jen některé akční scény s Jackie Chanem by se daly nazvat komedií, i když to má hodně daleko k Chanově novějším filmům. Akce? Pokud nepočítám dva (až příliš) dlouhé souboje, tak akce taky veškerá žádná. Tak nevím nevím, Jackie Chan by měl zůstat u svého řemeslo a na pole romantických komedií se radši už nepouštět ... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí do jeho slabého priemeru. Má iba priemerný a na Hong Kongskú akčnú komédiu veľmi netypický príbeh o žene, ktorá nájde obyčajný odkaz vo fľaši a tak sa vydá do Hong Kongu hľadať svoju osudovú lásku a zamiluje sa do Jackieho Chana, obchodníka so smetím. Celý film má takú príjemnú pohodovú atmosféru, ale v tomto žánri to veľký klad nie je. Na jednej strane sa na celý film dobre pozerá a kvôli krátkej dĺžke ani nenudí, ale zároveń si nemyslím, že je dobrou voľbou, ked´ má film dostatok akcie a pritom hlavnému hrdinovi nejde ani raz o život a nie je vôbec nahnevaný a ani zranený. Ako som už spomínal, akcie je tu dostatok a je presne taká, akú si aj väčšina ľudí predstaví pri počutí pojmu akcia Jackieho Chana, teda v skutočnosti veľmi nereálna akcia s množstvom humoru. V rámci jeho tvorby patrí určite do podpriemeru, ale obidva súboje s Američanom sú dosť dobré a hlavne ten posledný, ktorý je výborný aj po humornej stránke. Pochváliť musím aj zaujímavú choreografiu s basebalovými palicami. Ale sklame, že tu Jackie Chan nepredvedie nič zo svojho kaskadérskeho umenia. Páči sa mi tu aj herecké obsadenie, hlavne Qi Shu a Tony Leung, ale jeho postava je tu úplne zbytočná. Tento film majú veľmi radi naše televízie, hráva niekoľkokrát za rok a aj ked´ Jackie Chan má množstvo podstatne lepších filmov, tak ma Inštinkt lovca vždy dobre pobaví, aj ked´ som ho videl už veľakrát. A určite ma baví viac ako napríklad Križovatka smrti alebo Shanghajský rytieri. 67% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • SUV kabriolet, který řídí C.N. Chan (Jackie Chan), je prototyp Mitsubishi Field Guard, postavený pro Tokyo Motor Show 1993. Červené mikroauto je pak prototyp Mitusbishi Maus z Tokyo Motor Show 1995. (Raztubyl)
  • Ve scéně s delfínem, kdy se Chan (Jackie Chan) potápí s Bu (Shu Qi) v moři, je možné zahlédnout kachličky. (Terva)
  • Jackie Chan měl být původně jen producentem filmu, protože však dlouho toužil zahrát si i v jiném než akčním filmu, byl přepsán scénář a Chan obsazen do hlavní role. (Raztubyl)

Reklama

Reklama