Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinářka Carmen Wongová točí v Turecku reportáž o rostlinném výzkumu tureckých vědců. Během reportáže pojízdnou laboratoř výzkumníků napadne skupina mužů a zničí ji. Sirotek Jackie pracuje jako prodavač v hongkongském sportovním obchodu..Vždycky snil, že bude sloužit na straně zákona. Když se mu jednou podaří zneškodnit lupiče z banky, dostane se na stránky novin. Zanedlouho ho vyhledá soukromý detektiv Manny Liu, který mu řekne, že by mohl být synem korejského milionáře Parka Won-Junga. Jackie ho navštíví v soulské nemocnici. Park ho považuje za svého syna a nabídne mu, aby si s ním zahrál hru. Pokud vyhraje, získá všechny Parkovy peníze... V hotelu se Jackie setká s Carmen Wongovou, která mu prozradí, že Park byl dvojí špion. Pracoval pro Severní i Jižní Koreu a nakonec v Istanbulu přeběhl. Park zanedlouho umírá a zanechá pro Jackieho dopis s šekem, křížek a neznámý klíč. Když Jackie rozsypává popel na hrobě jeho ženy, je na něm nápis „Počkej na mě“ a uschlý tulipán. Z internetu se dozví o vyšlechtěném Zlatém tulipánu v Turecku. Nápis převedený na čísla tlačítek v mobilu dává číslo účtu v Istanbulu. Jackie odjíždí do Turecka a zjistí, že je neustále sledován ozbrojenými muži... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Pro filmy s Jackie Chanem mám určitou slabost, ale tohle bylo možná i na mne moc. Bojových akcí bylo poskromnu (i když ta na tržišti byla opravdu super a Chanovo vytvoření muslimského hábitu bylo něco neuvěřitelného), konec ve stylu Kobry 11 se opravdu nepovedl, Semir by při tom všem ještě zvládl minimálně tři salta, řídit poslepu a se sádrou na obou nohách! Bohužel, víc než pěstních soubojů jsem se dočkal hodně mluvení, hodně snah o vyprávění příběhu, hodně polemizování, hodně takové té morální povinnosti (dívku, kterou neznám, se snažím zachránit a když umře, tak se naseru a chci toho zlýho dostat). Škoda, tohle bylo slabší, některé pasáže filmu dokonce předčily i obligátní titulkové "přešlapy". ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát pět hvězdiček, ale pak jsem si uvědomila, že i když je to neskutečná zábava nabytá napětím a skvěle, opravdu skvěle (tady dělá Jackie čest svému jménu) propracovanými akčními scénami, přece jen to bylo místy příliš přitažené za vlasy, aby nad tím vrněl i kritičtější divák. Nicméně to nemění nic na faktu, že jde o prvotřídní zábavu. Dokonce jsem se bavila o řád víc než v případě Nové police story. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z Jackieho "pokřižovatkovských" odskoků zpět do Hongkongu jako INSTINKT LOVCE nebo NEW POLICE STORY. Akčních scén je sice dost a srší vychytávkami, ale až na natahovanou závěrečnou "kobrovskou" honičku s hořící cisternou jsou krátké a nepříliš záživný příběh je - s výjimkou souboje, který Jackie absolvuje nahý - zase překvapivě vážný. Slabota. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Další film Jackieho Chana. Předem řeknu, že není vůbec špatný. Začátek se rozvíjí jako klasický film "náhodou špiónem" (jak koneckonců napovídá název), po chvíli se ale začnete trochu ošívat. Je to víc drama, než akce a přijde vám, že Jackie trochu stárne... Tím to ale není, akční scény jsou pořád skvěle vymyšlené a perfektně zahrané. Jde o to, že tomuhle filmu citelně chybí humor. Jackie to možná tak chtěl, chtěl natočit drama o sirotkovi, který se dozví, že jeho otec byl tajný agent... celá ta herecká část je ale příliš americky střižená a trochu nepasuje do akčních scén ve kterých naopak humor je (viz. bitka v nemocnici, honička na tržišti) a které jsou po čertech "made in HK". Ke konci se ale všechno spraví, závěrečná honičková scéna, včetně stuntu a nakonec i překvapivé pointy vám určitě vykouzlí úsměv na rtech... Ale bylo to těsně Jackie :-) 60% ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Dobrá akční komedie, která nabídne opravdu hodně povedených akčních scén. Jackie Chan opět celkem obstojně kloubí akci s humorem a předvádí něco z tajů asijského bojového umění. Zápletka je ucházející, ani děj nijak výrazně nevybočuje z průměrnosti. Závěr potom přinese některá zajímavá odhalení. A abych pravdu řekl, tak jsem trochu nepochopil tu závěrečnou akční scénu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Jackie Chan ve filmu nejen hrál, také jej produkoval a postaral se o choreografii bojových scén. (Rominator)

Reklama

Reklama