Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná náctiletá holka Bea (Cailey Fleming) má jedinečný „dar“ – je schopná vidět imaginární přátele lidí ve svém okolí a povídat si s nimi. „Imaginární přátelé nejsou jen roztomilé postavičky stvořené dětskou fantazií. Jsou to časové schránky, do kterých jsme si jako malí ukládali naděje, sny a plány. Všichni se k nim můžeme vracet, i když si jako dospělí myslíme, že jsou dávno ztracené,“ říká režisér John Krasinski. Fiktivními hrdiny jeho filmu jsou právě ti imaginární přátelé, jimž už jejich dětští parťáci dospěli a zapomněli na ně. A právě Bea, která je díky své unikátní schopnosti všechny vidí, se těmhle „sirotkům“ rozhodne najít nové kamarády. Pomáhá jí v tom trochu podivínský soused (Ryan Reynolds), jenž má stejný dar. Improvizovaná seznamka pro imaginární přátele se záhy promění v dobrodružnou výpravu do světa naplněného bezbřehou fantazií, kde se může stát opravdu cokoliv. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 10

Recenze (17)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Chcete si s dětmi užít ještě trochu společného času, než vám vyrostou a odloží vás do podprahového archivu stejně jako své imaginární přátele? :)) Skočte si do kina. Tohle je fajnová volba. Děcka sice neporozumí úplně všemu, ale určitě jim to vadit nebude, a vám velkým možná ukápne slza právě proto, že jste už chvilku na světě a víte, co je ztráta a jak krásné a vděčné je nalézt. Průzračný rodinný film s pomalým rozjezdem, Tinou a naplněným dojemným finále. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Pure joy. A Tina Turner. Scéna s přestavbou ÍPáckého centra doslova kouzelná. Objektivně by to bylo za tři hvězdy, ale když ono mi to tak sedlo zrovna do noty. Reynolds ve své klasické póze milého bručouna tentokrát hraje druhé housle přirozené Cailey Flemingové hledající cestu, jak se vypořádat se ztrátou milovaných. V kině lahodila komorní a zároveň nezaměnitelně precizní kamera Janusze Kamińskiho, dvorního Spielbergova kameramana. Randy Newman se tentorkát hudebně moc nepředřel, ale jeho hravé tóny potěšily. A příběh? Tu je samozřejmě otázka, komu byl určen. Dětem fakt ne, na to je to moc utahané a roztomilé postavičky mají málo prostoru. Konzumnímu divákovi, který holduje Reynoldsovu střelenému humoru, tentokrát taky ne. Viděl bych to na cílovku z těch, co se prostě chtěli nechat unést zamyšlením se nad podstatou fantazie v každém věku a trochu té fantazii také podlehnout. Škoda, že ÍPci nedostali víc prostoru při hledání a rozradosňování svých "páníčků". Dva jsou málo a ten zkratkovitě uspěchaný sestřih na konci mi nestačil. Hlavní pointa (a celkový závěr) se trošičku dala vytušit, zahřála však rozhodně na srdci. Celkově se Krasinski určitě nemá za co stydět, je v tom velké srdce a je to znát. Díky za rozpomenutí se na to, jakého jsem vlastně měl jako malý já svého ÍPka :) ()

Reklama

Domineus 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, ale za mňa malo toto s komédiou pramálo spoločné. Kino bolo skoro plné deciek, ale reálne som za celý čas nepočul skoro žiadny smiech. Imaginárni priatelia boli spracovaní fantasticky a fakt ma bavila ich rôznorodosť, ale okrem výzoru väčšina z nich nič neponúkla, možno aj preto, že zas toľko priestoru nedostali. Prvá polovica ma celkom dosť nudila a ubiehala dosť pomaly, pritom nejde o žiadny dlhý film. Druhá polka už bola poriadne emotívna a čiastočne ma nalomila a rozmýšľal som aj nad tesnými 4*, ale nakoniec predsa len ostanem pri ľahšie nadpriemernom hodnotení. Celkovo to ale na mňa trochu pôsobilo tak, akoby sa film nevedel rozhodnúť či chce byť pre deti alebo pre dospelých. 65% ()

Sshiva 

všechny recenze uživatele

Netradiční rodinný film určený spíše vyzrálejším dětem, či dospělým, kteří se nebojí vstoupit do snového světa, který se řídí trošku jinými pravidly, než na jaká jsme v pohádkách zvyklí. Divák spíše komerčně smýšlející jej bohužel neocení, zejména, pokud je zvyklý jen na moderní Pixarovky, či pohádky od Disney (opět ty současné). Když čtu na internetu tzv. profi recenze, kde udělují filmu tak 50 procent, říkám si, že by řada kritiků raději měla jít prodávat rohlíky a ne hodnotit jakékoli filmy a ještě o nich psát články na internet. Já i sedmiletá dcera jsme si film uzily. Za zajímavé finále dávám bodík navíc. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Každý sa občas potýka so svojimi imaginárnymi priateľmi. Takých imaginárnych hľadal napríklad aj vodkopič Heger, keď blúznil o nájdení 76tky, rozumej 76 imaginárnych priateľov, čo by ho podržali pri koryte. Film pôsobí ako milá a vtipná záležitosť, ale v jeho deji nachádza človek príliš veľa smútku a celkovo mi to ani neprišlo ako film, ktorý by si deti príliš užili. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

  • John Krasinski uvedl, že získání práv na píseň „Better Be Good To Me“ of Tiny Turner byla pro něj zcela stěžejní záležitost, neboť píseň mu jednak připomíná vztah s jeho vlastní matkou, jíž filmem chce vzdát hold, a za druhé perfektně definuje příběh a některé postavy ve filmu. Doslova řekl: „Líbí se mi myšlenka, že to není píseň, o které byste si mysleli, že se této dívce bude líbit, ale má ji v oblibě kvůli lidem, které miluje.“ Dívkou myslel postavu Bey (Cailey Fleming), která píseň využije ve své fantazii. (imaginer21)

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Reklama

Reklama