Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

Recenze (108)

Shit 

všechny recenze uživatele

Žádná velká genialita to neni, prostě jen brutální a zábavná střílečka, kde se Chow Yun-Fat rozpomíná na svojí legendární spolupráci s Johnem Woo a nenechává jedinýho špinavýho zmetka odejít dřív, než do něj nasype půlku zásobníku a je mu celkem jedno jakej kalibr má zrovna v ruce. Prostě skvělá zábava s trošku prostějším scénářem, kterej film ke konci mírně kazí, ale i tak super ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fuqua točiť akčné filmy rozhodne vie, čo dokázal hneď v Strelcoch na úteku. Čo však môže urobiť so scenárom, kde má napísané, že Fat drží v rukách dve pištole, stojí na kapote auta a nad ním je nejakých päť vycvičených zabijakov so samopalmi, pričom Fatovi stačí iba urobiť piruetu ako krasokorčuliarka a všetkých bez problémov vystriela. No a takýchto anti-realistických scén je tu neúrekom. Nevadilo by to, ak by sa film nebral tak extrémne smrteľne vážne, takže v tomto smere ho môžete vnímať ako guilty pleasure z rangu Komanda. presne 50% a zaokrúhlené dole preto, že film už nemienim nikdy znova vidieť, pričom som v kútiku duše veril, že by mohlo ísť o môj nový akčný evergreen sobotňajších odpočinkových večerov. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Na margo všetkých tunajších "expertov" môžem poznamenať, že som videl takmer všetky "Fatove" honkongské opusy a s výnimkou A BETTER TOMORROV a (samozrejme) HARD BOILED to všetko boli "kraviny na entú". Ale STRELCI ... tak to je prosím pekne iné kafe. Od megacool nástupu na diskotéke, až po vycizelované herecké obsadenie pri ktorom zaplesá duša každého milovníka tzv. akčných béčok (a môže nadávať akurát tak na to, že povedzme SCHWEIGER a KILPATRICK "zaklepú krpcami" priskoro) plus ako bonus MIRA. Dávam ostrých a voči tunajším alibistickým komentárom, sebavedomých 5 nábojov, ktoré Fat ani Fuqua (s výnimkou TRAINING DAY) už nikdy neprekonali (ale tajne dúfam, že možno raz ...). --- Apropo odporúčam vám pozrieť si EXTENDED CUT, najlepšie z BluRay, na nejakom slušnom domácom kine. "NÁŘEZ" !!! (8.2.2011) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa snaží ohúriť a navonok sa mu to aj darí. Ale vo vnútri skrýva oveľa väčší potenciál. Fat má určite väčšie možnosti rozohrať dramatické scény ako len efektne v spomalených záberoch rozbíjať fľaše a nasadzovať si cool okuliare... Hrať sa na Johna Woo nevie každý a tak aj efektná akcia má priveľa chýb, že nevidíte, kto z kade vyskakuje... hlavne že Fat s búchačkou v každej ruke vyzerá drsne. No, vlastne akcia je na tom ako u M:I 2 (bohužiaľ) - urobená tak aby bola prístupá aj deťom. Všetci fanúšikovia FACE OFF ruky preč a tí, ktorým stačí neoriginálny príbeh a akcia v štýle VOJNA GANGOV, nech sa páči... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Solidní debut Chow Yun Fata v americkém filmu nevsází na originalitu za každou cenu, režisér A.Fuqua se drží v obrazové stránce zavedených hongkongských standardů a oscarová M.Sorvino v roli drsné padělatelky rozhodně oko mužského diváka nezklame. Klidně bych se na tuhle dvojku střelců vydržel dívat i o nějakou tu minutu déle. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Počas predstavovania "nájomných zabijakov" (počas ich prechodu terminálom letiska) spieva herečka Claire Trevor pesničku "Moanin' Low" z filmu Key Largo (1948). (beso74)
  • V pôvodnom scenári mala vo filme zohrať úlohu talianska mafia namiesto tej čínskej a rolu bossa stvárniť Chazz Palminteri. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama