Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (241)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spíše další podprůměrný film, ale musím uznat, že francouzský režisér Richet tomu dal správný říz (jeho 2 filmy o Veřejném nepříteli číslo 1 jsou přímo exkluzivním materiálem). Gerard Butler si odvedl své, roli odhodlaného pilota jsem mu věřil v zásadě bez problémů. Jinak mě na filmu zaujalo exotické prostředí džungle v Indonésii (to se moc v celovečerácích neobjevuje). A též nekompromisní akce, jež se s ničím a nikým nemaže. Dojde tedy na jednu super bitku v rozpadlém baráku a pár přímo luxusních přestřelek (ta Barretka na konci? paráda :D). Na závěr si pro nás film přichystá poctivě vygradované uzavření příběhu. Jsem spokojen. Jen teda s tím zpracováním nouzového přistání si mohli dát více práce, CGI dost haprovalo. Za mě 7/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Velký bílý macho muž s ještě větším černým macho mužem, za pomoci dalších tří velkých macho mužů (bílého, černého a žlutého), zachraňují bílé, černé i žluté pasažéry zříceného letadla, unesené odpornými žlutohnědými hajzlíky. Nevzpomínám si, kdy jsem naposledy viděl tak skvělý akčňák. Oldschoolový, mozkovýplachový, takřka bezchybný. A navíc ještě obohacený o vynikající složku katastrofickou, pasáž s nouzovým přistáním letadla je myslím lepší, než jakákoliv jiná pasáž o nouzovém přistání letadla, jakou jsem ve filmu dosud viděl. Vysoce nadprůměrná je pak i akční složka, zvlášť práce s palicí velkého černého macho muže se mi tuze líbila. Nebo když žlutý macho muž kosil žlutohnědé hajzlíky průbojnými střelami skrz auto, to jsem taky žral. A patos se drží na vcelku snesitelné úrovni, takže v návalu momentálního kvalitního diváckého uspokojení nemám problém zaokrouhlit nahoru. Jen by mě zajímalo, jak a kam se velký černý macho muž plánoval dostat z ostrova Jolo, ale to už by byla jiná pohádka. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Když já toho Gerarda fakt nemusím. Nemůžu za to, ale je to prostě tam. Ne nějaká nenávist, spíše fakt, že nikdy nenatočil opravdu skvělý film. No, snad Doupě zlodějů, ale tam měl o pár let míň a pár kilo víc. A taky to nebylo úplně top, ale mnohem lepší konec, ne jako tady. Tady je to všechno předem dané, přímočaré, koukat se na to dá, ale za čtyři? To ani náhodou. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Je to fajn film na jedno podívání, jenže... mohla to být pecka, nebýt několika negativ, které film zbytečně sráží. V prvé řadě záporáci. Jsou to spíš takoví ťulpasové. Když jsem se dozvěděl, na jakém ostrově že se to osazenstvo letadla ocitlo, dost mi zatrnulo a těšil jsem se na nervy drásající situace. Ve výsledku skoro nic nepředvedli, necítil jsem z jejich strany žádnou hrozbu a ve finále jsem už jen čekal, kdy na někoho z nich stejně jako ve Žhavých výstřelech 2 spadne klavír. S tím velmi úzce souvisí další dvě negativa. Absence gore. Jako něco málo tam je, ale ruku na srdce, tohle je téma, které si koleduje o tvrdé eRko. Já s naprostou samozřejmostí očekával, že někde vedle místnosti s kamerou najdou mrtvoly misionářů v rozkladu a na záznamu kamery uvidí jejich brutální popravu. Celkově spousty scén nastartovaly nadějně, aby byly zakončeny příliš uhlazeně. No a ta třetí věc. V druhé polovině film sklouzne k extrémní přímočarosti, což zamrzí vzhledem k tomu, že ta polovina první je opravdu pečlivě budovaná. Veškerá záchrana jde jak po másle bez nějakých větších zádrhelů. Při finále jsem úplně přestal mít strach o postavy. Je to fakt škoda, ten potenciál, jaký to mělo, přišel vniveč. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak jako vždy si po necelým půlroce připomínám tenhle kousek. K Richetovi mám poměrně vřelej diváckej vztah, stejně jako k Butlerovi. Oproti premiéře jsem do toho šel jako akční divák, kterej v současný době má silnou abstinenci, a to nejenom v akčním žánru, ale i v žánrech tomu podobných. Film je to vlastně poměrně uspokující, sice podobnejch bitek, jako v tý zbořenině mohlo bejt víc, ale nakonec proč ne. Dobrý. Ta odstřelovačka dělá vždycinky tak pěknou paseku. Radost pohledět. 80%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)
  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)

Reklama

Reklama