Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Přišel, viděl, visel... Boogeymanův posel.“ Konečně svěží závan do zatuchlé hororové komory! A který šikula z ní vymetl pavouky i s kostlivcem? Nové hororové koště Rob Savage, kterému ještě teče krvavé mlíko po bradě. TEMNÉ OKÉNKO: [][] Za dveřmi cosi ťape, poráží to nábytek a chrchlá jako dobytek. Co nám to tam straší? Kdepak Boogeyman, motá se tam jen csfd bubák Psychor, ale toho už nikdo nebere vážně. Kdepak Boogeyman, to jen celé rodině straší ve věži. Po traumatu ze smrti maminky není divu. A přece je to Boogeyman! Pere se tam s cizím pánem. [][] Jo jo, takový psychologův home office je výborný nápad. Narušení pacienti vám pak courají po baráku, hledají cestu k dětem do pokojíčku, věší se před nimi v komoře a způsobují jim tak kumulaci traumat, což je, z lékařského hlediska, velmi zajímavý studijní materiál. Čtyřikrát strašidelně zaskřípu zuby, o vytržený a ze žaludku na niti vytažený zub. Btw, neměl by někdo z filmového štábu zajít do komory a odříznout tam Davida Dastmalchiana? Nějak už mu fialoví jazyk. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Každý má svojho strašiaka, s ktorým sa musí vysporiadať. Je to určite boj, ktorý človek buď vyhrá alebo tomu podľahne. A ešte, ak vás terorizuje aj skutočný boogyman, máte čo robiť, aby ste ostali nažive. Takto celé by som to asi zhrnul. Väčšina príbehov Stephena Kinga má prevažne psychologický podtext, kde sa hlavné postavy musia vyrovnať alebo sa vyrovnávajú s reálnymi problémami, rovnako ako aj v tomto filme. Ja osobne som spokojný. Niekedy je lepší horor aj ten, ktorý má aj hlbokú myšlienku. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dlho očakávaný horor, na ktorý som nešiel do kina, lebo som tušil, ako to cele dopadne. Rob Savage nieje moc skúsený a jeho Host som bral ako začiatok nejakej ery. No Dashcam som zatial nevidel, ale mal som tusenie, zýe toto tiež nebude celkom jeho ranná kávička a mal som pravdu. Technicky je na parádnej urovni a kamerovo hádam ešte viac, lenže problémom sú lakačky, ktorých je tu niekoľko, ale po čase už sú riadne otravné a tak som svoj tv musel riadne stíšiť, čo aj ubralo na celkovej atmosfére. Lebo ja horory zasadne pozerám v noci a nepotrebujem kvôli jednému mopslíkovi zobudiť celý barak. Chválim, že sa režisér rozhodol ísť cestou mystéria okolo príšerky. Dlho sa cela neukázala a keď konečne prišiel ten čas a ukázala sa v celej krase, tak to bol teda zážitok. Je fakt, že mi nešli do hlavy niektoré kravinky, ako je tá, že prečo ten neandertálec priviedol ťažného koňa do ďalšej rodiny, o čo mu naozaj išlo, to sme sa nedozvedeli. Alebo prečo niektoré postavy boli tak naivne a hlúpe tiež nie. Ale zas riadne potešila tá facka tej pizde, zaslúžila si ju. Mladé herečky hrali užasne a aj keď nechcem nikoho hejtovať, ale pri niektorých komentároch žasnem, že nepovedali žiadne negatíva k filmu, ale slabé hodnotenie dať už vedeli, smutné. Chcel som dať silné 3*, ale kvôli niektorým , čo nevedia oceniť ani remeselnú stránku či herecké výkony dám slabé, ale 4*. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla tolik lidí odcházet v průběhu filmu z kina. Úmorná zívačka, která nepřináší vůbec nic nového, vše už bylo viděno jinde a uděláno i mnohem lépe. Vydržela jsem sice do konce, ze zvědavosti, co tím chce básník říci, ale pocitově to byl celkem promrhaný čas. Finální narážka na možnost pokračování ve mně skoro vyvolala depresi. Najednou mi loňský Úsměv, kterej je tematicky v něčem podobný, nepřišel zase tak špatnej. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hororové scény absolutně v pořádku pokud jde o budování napětí, práci se světlem a s atmosférou. Problém ovšem nastává v momentě jak k nim dojít. Přišlo mě že otec dětí je prostě nezodpovědný blb, který přestože holkám nedávno upřela maminka nedokáže ani tu nejmladší, přestože se v noci bojí tmy, ochránit. Proč proboha po tom co jim v domě začíná řádit bubák, si nezalezou všichni do jedné postele nebo třeba aspoň do jedné místnosti. Mě prakticky přišlo že ten otec odjíždí na noc pryč, takže když holky začnou vřískat a začíná hluk, šramot, randál, tak ten otec se ani odnikud nevynoří. Tyhle nelogičnosti mě rušily celý film a můj zážitek hodně srážely :( PS: Několikrát jsem chtěl zvolat na postavy, ať už si doprdele konečně rožnou. 50% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film mal pôvodne vyjsť len na streamovacej platforme Hulu, ale po dobrých výsledkoch s testovacím publikom sa 20th Century Studios nakoniec rozhodli pre uvedenie v kinách. (Arsenal83)
  • Niektoré scény boli také intenzívne, že sa museli po skúšobnom premietaní zmeniť. Publikum kričalo tak hlasno, že dôležité dialógy po scéne vytratili. Úpravy boli zmenené tak, aby sa po scénach vložila pauza a získal tým čas vypočuť si dialógy. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama