Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 11

Recenze (208)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ve víru včerejšího svátku všech děsuplných jsem se konečně dokopal k restu tohoto léta a třebaže nejde o vůbec revoluční záležitost, kterou za pár měsíců zavane hustý prach času, v záplavě všech (nejen letošních) hororů je na co koukat. Ať už na skvělou práci s kamerou, světly a stíny, tak i s nastolováním atmošky, která v mých očích dlouho nebyla nikde tak napjatá. Jde o ryzí jednohubku, ale žánrově přesně takovou, která stačí na podzimní (pod)večer. A můj nejoblíbenější song od Elvise Presleyho v závěrečných titulcích si zaslouží vlastní shoutout. [viděno na Disney+ 1.11.2023] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Technicky velice povedené strašení, které příjemně leká, hraje si s kamerou  a celkově velice dobře funguje. Bohužel jak už to bývá, tvůrci mají tendenci vše vysvětlovat a zbytečně tak ničí celkovou mytologii kolem monstra, kterou kompletně zabijí akčním koncem. Pořád ale jeden z lepších hororů tohoto roku. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmů inspirovaných Kingovou krátkou povídkou existuje jen pár, takže jsem byl zvědavý, jak se s tím Savage popasoval. Viděl jsem už totiž od něj jak Host tak Dashcam, a tak nějak jsem tušil, že žádný velký zázrak se konat nebude a taky tomu tak bylo. Tento režisér nikdy mezi moje velké oblíbence patřit nebude, jeho styl mi moc nesedí, ale musím uznat, že tentokrát dokázal natočit alespoň průměrnou podívanou, která sebou přinesla i pár slušných scén a momentů. I nějaká ta lekací scéna by se tu našla.    Co se atmosféry týče, tak začátek filmu se docela povedl. Dramatický úvod a sebevražda neznámého muže dokázali navnadit a tentokrát mi ani moc nevadily „dětské hrdinky“. Obě mladé herečky předvedly, jakžtakž snesitelné výkony, okořeněné o několik bububu momentů. Dokud se pracovalo jen s náznaky (stíny) bylo to fajn, jakmile se ale bubák ukázal v celé své kráse, bylo zaděláno na průser. Naštěstí se před kamerou moc často neobjevovalo, nebudu-li počítat digitální přestřelku (u pasti) a závěrečné hořící finále.    Podobných filmů o bubácích ve skříni nebo pod postelí či ve sklepě už však existuje tolik, že tohle téma mě už prostě moc nebere. Jako dalo se na to podívat, ale žádné veledílo to tedy nebylo. Chtělo to prostě pořádně přitlačit na pilu a divákům nabídnout i nějakou tu oku lahodící scénu, na kterou by hned po skončení filmu nezapomněl, ale ani to se tady nestalo. Což znamená, že průměrné ohodnocení tomu dám, ale vidět znovu už to asi nepotřebuju. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Before I Wake, Lights Out, Come Play, Cobweb, Boogeyman ... Rob Savage natočil silne neoriginálny horor, ktorý si doslovne požičiava celé scény z iných hororov o monštre pod postelou a po celých 99 minút iba variuje už 100x videné. Nič síce nerobí vyslovene zle, ale vo výsledku sa jedná iba o neškodný PG-13 hororík, ktoré má pár lepších momentov, ale inak nič zásadné neprináša, iba niekoľkokrát obohraný námet s úplne priemerným strašením a priemernou réžiou, kde všetko odsýpa podľa zabehnutej šablóny a v závere si to rodina rozdá na férovku s titulným bubákom. Niekomu to môže stačiť, ale ja som od predlohy od Stephena Kinga čakal rozhodne viac. CELKOVO: 5/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Boogeyman patřil k velmi očekávaným mainstream hororům letoška. Společně s Evil Dead měli urvat první půl rok na poli mainstreamu, ale to se bohužel nestalo, především u Boogeymana. Rob Savage natočil 3 roky zpátky výborný covidový FF horor Host, kde za malý peníz vytěžil hodně muziky. Byl to jeden z filmů, který se rozdýchával špatně a opravdu měl u něj divák nepříjemné pocity, takže jakmile dostal Savage velmi slušný 35 miliónový rozpočet a šanci se předvést, co v něm opravdu je, tak se zkrátka očekávala žánrová revoluce, překonání Conjuringu, přepisování historických žebříčků a hlavně film, kde se lidé v kinech po dlouhé době budou opravdu bát, jenže samotný výsledek je daleko za očekáváním. Když si představím, že Conjuring stál ještě o 15 milionů méně, tak vypadal ve všech ohledech lépe. Ono Kostlivec není sice žádný propadák, jde o poměrně neurážející bubákovinu, která má své světlé momenty, ale jako celek je jen další mainstream duchařinou s ohraným námětem, která nepřináší jednak nic nového do žánru, tak ani samotné strašení není příliš efektivní. Herecké výkony jsou v pohodě, vizuál je ok, ale vadilo mi, že větší část filmu se odehrávala ve tmě a nic moc nejde tedy vidět. Samotného boogeymana ukážou až v závěru a nutno uznat, že vypadá nepříjemně ( překvapivě slušný design), ale příliš škody nenapáchá. ( V duchu si říkám, že kdyby to bylo eRko a film by se nezaměřoval pouze na jednu rodinu, ale unášel/ zabíjel by děti po celém městě, tak by to nabralo úplně jiné grády). Takhle se jede dle klasické šablony, kde dítěti klasicky nikdo nevěří a v závěru si to rodina s úhlavním monstrem rozdá. The End. Vytkl bych ještě jednotlivé strašící atrakce, kde některé scény v traileru vypadaly nepříjemně, ale ve filmu nepříjemné nejsou.Savage každou potenciálně děsivou scénu ukončí jump scarem a přejde k jiné scéně, místo aby samotnou scénu gradoval, šponoval napětí, děsil diváka, tak jak to dělá například Wan, tak to se mu bohužel zatím nedaří. Úplně zklamaný člověk z kina neodejde, trochu to stylem připomíná minuloroční Smile, ale ten byl o chlup lepší. 6/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)
  • Film mal pôvodne vyjsť len na streamovacej platforme Hulu, ale po dobrých výsledkoch s testovacím publikom sa 20th Century Studios nakoniec rozhodli pre uvedenie v kinách. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama