Kostlivec

• USA The Boogeyman (více)
Trailer 1

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

TroiMae

všechny recenze uživatele

Jak vytrhnout velrybě stoličku a tatínka dostat do polepšovny. Jako povídka do Creepshow - Plíživý děs by to bylo skvělé, byť na Kingův „Prám“ to nemá. Ale na celý film to je zbytečné. Navíc celé téma je mnohem lépe zpracováno v románu Kinga, který byl u luxusně adaptován jako seriál: Outsider. Chci vrátit z kina třetinu vstupného, protože třetinu filmu jsem měl zavřené oči. Mám rád horory, ale pokud je to celé založené jen na lekačkách, tak to je jako s pálivým jídlem. Trocha to okoření, ale hodně znamená, že to jídlo pak nemá žádnou vlastní chuť. ()

stitch7

všechny recenze uživatele

/// Nic, co byste neviděli jinde. Mnohdy lépe, ale mnohdy zase hůře. Boogeyský muž je lehce nadprůměrný horor, který funguje lépe, když příšerák schválně není pořádně vidět. Ke konci, kdy ho snímek ukazuje, se člověk přestane bát, protože taková pohublá generická příšerka není příliš děsivá.  Postavám jsem nefandil a konec ve stylu "bububu ukončeno... nebo snad ne?" být memusel. Nemohu příliš doporučit, ale zase ani zatratit. PS: Nemohu se dočkat, až si tu verbálek odbyde svůj ftípek na název filmu - tipuju to na boogaymana. ♥ To se zase pobavíme! ()

perna182

všechny recenze uživatele

Samá klišé a stereotypní nuda. Vše viděné 100x ve 100 jiných hororech. Nic originálního nebo jedinečně zapamatovatelného, v což jsem doufal.  Chování otce mě celkem s**lo, když bylo na úrovni pětiletého uraženého dítěte.  Jediné pozitivum vidím v budování atmosféry a strachu. To ale přičítám Kingovi.  Takže celkem zklamání. ()

E´Tonno

všechny recenze uživatele

Na pozadí drámy sa nám v tme vynára bubáčik a s pribúdajúcim časom začína byť jeho hlad nepriamo úmerný tomu môjmu, ktorý som si priniesol do kina a tam ho zaháňal. O strašenie (ako už býva zvykom) sa stará prevažne zvuková stránka a veľa záberov je natočených v tme, aby sa šetrilo na trikoch, ktoré sa v 3/4 záberoch vyslovene mihnú pred očami diváka. Okrem toho, keď som už konečne zaregistroval bubáka, som mal pocit, že jeho obdobu som už videl v jednom 15 rokov starom blockbustery - toto sa však dá brať aj ako negatívum, ale aj ako jednoznačne najväčší klad tohto filmu. Ja sa radím k druhej skupine a teda prisolím za 4ks. ()

Corpsegrinder

všechny recenze uživatele

Kingova povídka je hodně skromná co se týče obsahu takže neni divu že v tomhle filmu jí odvypráví v podstatě za 5 minut, zbytek filmu je však řemeslně slušně zvládnutá, i když stokrát viděná, variace na strašidlo z měchýře. Postavy jsou celkem sympatický, kupodivu i to dítě což se dnes už moc nevidí, a bubák je efektivní, takže napětí funguje. Myslim že zhruba před 10-12 lety by tenhle film měl větší dopad jelikož dnes už jsou lidi z hororů celkově unavený i když si to nechtěj přiznat, ale v porovnání s těma sračkama co se dnes točí je tohle kvalitka. Silnější 3. ()

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)