Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

William_ 

všechny recenze uživatele

No žádný hororový zázrak se nekonal. Tak jak jsem před nedávnem kritizoval Úsměv, tak u něho jsem se v závěrečných minutách aspoň bál, tady byl ten konec spíš tak z donucení a připomínal světelnou blikající komedii s výrazným očním znásilněním v potemnělém kinosále. Dějově průměr avšak slova chvály musím vznést alespoň na dobře hrající Sophie Thatcher, která se mi z tohoto snímku líbila asi nejvíce. Na VOD asi v poho, v kině to byl ale asi podobný zážitek jako nedávná M3GAN - nemastný, neslaný horor, který ale neurazí. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Before I Wake, Lights Out, Come Play, Cobweb, Boogeyman ... Rob Savage natočil silne neoriginálny horor, ktorý si doslovne požičiava celé scény z iných hororov o monštre pod postelou a po celých 99 minút iba variuje už 100x videné. Nič síce nerobí vyslovene zle, ale vo výsledku sa jedná iba o neškodný PG-13 hororík, ktoré má pár lepších momentov, ale inak nič zásadné neprináša, iba niekoľkokrát obohraný námet s úplne priemerným strašením a priemernou réžiou, kde všetko odsýpa podľa zabehnutej šablóny a v závere si to rodina rozdá na férovku s titulným bubákom. Niekomu to môže stačiť, ale ja som od predlohy od Stephena Kinga čakal rozhodne viac. CELKOVO: 5/10 ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Na Kostlivce jsem se hodně těšil. Podle povídky Kinga. Trailer zaujal. Nebylo co řešil. Ve výsledku jsem asi spoko. Říkám asi, protože bych si strašně moc přál filmu dát čtyři hvězdy. Ale já prostě nemohu. Ten film má tolik přešlapů a věcí, co mi nejsou po chuti, že bych si ho znovu asi už nepustil. Je to ale strašná škoda, protože potenciál je tu obrovský. Děsivý začátek a muž, který vpadne do "klidné" rodinky, aby se jim záhy oběsil v prvním patře. Posud dobrý. Nastává děsivá část, kdy Kostlivec vystrkuje svoje nohy. To jsou ty nejlepší pasáže filmu. Krátké prostřihy, mnoho nohou, zuby... Všechno se podě... Pokazí. Jakmile monstrum ukážete celé a hlavně začnete do filmu cpát podzápletku se zjišťováním a ujišťováním. A samozřejmě samotným lovem. To je prostě ohromná škoda, protože monstrum by si zasloužilo zůstat ve stínech. Tak to funguje nejlépe. I tak jsem se ale bavil. Jen jsem zklamaný, protože Kostlivec mohl být mnohem lepší. (68 %) ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Jak vytrhnout velrybě stoličku a tatínka dostat do polepšovny. Jako povídka do Creepshow - Plíživý děs by to bylo skvělé, byť na Kingův „Prám“ to nemá. Ale na celý film to je zbytečné. Navíc celé téma je mnohem lépe zpracováno v románu Kinga, který byl u luxusně adaptován jako seriál: Outsider. Chci vrátit z kina třetinu vstupného, protože třetinu filmu jsem měl zavřené oči. Mám rád horory, ale pokud je to celé založené jen na lekačkách, tak to je jako s pálivým jídlem. Trocha to okoření, ale hodně znamená, že to jídlo pak nemá žádnou vlastní chuť. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Boogeyman patřil k velmi očekávaným mainstream hororům letoška. Společně s Evil Dead měli urvat první půl rok na poli mainstreamu, ale to se bohužel nestalo, především u Boogeymana. Rob Savage natočil 3 roky zpátky výborný covidový FF horor Host, kde za malý peníz vytěžil hodně muziky. Byl to jeden z filmů, který se rozdýchával špatně a opravdu měl u něj divák nepříjemné pocity, takže jakmile dostal Savage velmi slušný 35 miliónový rozpočet a šanci se předvést, co v něm opravdu je, tak se zkrátka očekávala žánrová revoluce, překonání Conjuringu, přepisování historických žebříčků a hlavně film, kde se lidé v kinech po dlouhé době budou opravdu bát, jenže samotný výsledek je daleko za očekáváním. Když si představím, že Conjuring stál ještě o 15 milionů méně, tak vypadal ve všech ohledech lépe. Ono Kostlivec není sice žádný propadák, jde o poměrně neurážející bubákovinu, která má své světlé momenty, ale jako celek je jen další mainstream duchařinou s ohraným námětem, která nepřináší jednak nic nového do žánru, tak ani samotné strašení není příliš efektivní. Herecké výkony jsou v pohodě, vizuál je ok, ale vadilo mi, že větší část filmu se odehrávala ve tmě a nic moc nejde tedy vidět. Samotného boogeymana ukážou až v závěru a nutno uznat, že vypadá nepříjemně ( překvapivě slušný design), ale příliš škody nenapáchá. ( V duchu si říkám, že kdyby to bylo eRko a film by se nezaměřoval pouze na jednu rodinu, ale unášel/ zabíjel by děti po celém městě, tak by to nabralo úplně jiné grády). Takhle se jede dle klasické šablony, kde dítěti klasicky nikdo nevěří a v závěru si to rodina s úhlavním monstrem rozdá. The End. Vytkl bych ještě jednotlivé strašící atrakce, kde některé scény v traileru vypadaly nepříjemně, ale ve filmu nepříjemné nejsou.Savage každou potenciálně děsivou scénu ukončí jump scarem a přejde k jiné scéně, místo aby samotnou scénu gradoval, šponoval napětí, děsil diváka, tak jak to dělá například Wan, tak to se mu bohužel zatím nedaří. Úplně zklamaný člověk z kina neodejde, trochu to stylem připomíná minuloroční Smile, ale ten byl o chlup lepší. 6/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film mal pôvodne vyjsť len na streamovacej platforme Hulu, ale po dobrých výsledkoch s testovacím publikom sa 20th Century Studios nakoniec rozhodli pre uvedenie v kinách. (Arsenal83)
  • Niektoré scény boli také intenzívne, že sa museli po skúšobnom premietaní zmeniť. Publikum kričalo tak hlasno, že dôležité dialógy po scéne vytratili. Úpravy boli zmenené tak, aby sa po scénach vložila pauza a získal tým čas vypočuť si dialógy. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama