Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem trochu jiný a rozhodně strašidelnější průběh. V tomto případě mne první polovina tak akorát navnadila a konečné vyznění, ač stále ještě ucházející, působilo velmi banálně. Za největší klady považuji asi zajímavě napsané postavy, přičemž by Nathalii Emmanuel sedla spíše role vedlejší a nebo oběti. Jinak asi fajn oddechový horůrek, jen by to chtělo ještě zapracovat na atmosféře 50% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Mohl to být novodobý Drákulý počin roku. Místo toho divák dostal lehce hororově laděný příběh, kterému chyběla nějaká silnější atmosféra, větší hloubka postav a dost logiky. Jet na svatbu, kde není ženich, ani nevěsta a vůbec vám to nepřijde divné, to je dosti zvláštní. Hlavní upír je necharismatický jouda, jeho dvě stávající manželky jsou pipky, zvláště ta starší a závěrečná bitka na drápy je přímo směšná. Na stranu druhou, lokace zajímavá, prostředí starého zámku patřičně tajemné a pár bubu scén by se také našlo. Hlavní hrdinka Evie je sympaťačka, takže vyloženě propadák to není. Za mne dosti promarněná šance, díky čemuž snímek spadá  do kategorie průměrná upíří záležitost. 50%. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Úvodná scéna so štýlovým obesením navnadila, no nakoniec to žiadny zážitok teda nebol. Prostredie zámku je pôsobivé, no to je tak všetko spolu s obstojnými hercami a ako tak sympatickou hlavnou hrdinkou, čo sa dá pochváliť. Krvavá nevesta z toho miestami dýcha neskutočne okato, strašidelné to je málo, jumpscary nefungujú. Zvrat v závere nie je najhorší, avšak fantasy rovina do ktorej sa film po jeho odhalení premietol ma príliš nebavila. Nehovoriac o tom, že okolo hororu poslednú pol hodinu Pozvánka do pekla nešla takmer vôbec. Keby som bol v kine, sklamanie by bolo väčšie, z pohodlia domova to však zas ako úplnu katastrofu nevidím. Medzi 2 a 3* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Imbecilní český název filmu je tentokrát nechtěně zábavný, protože dvěma slovy vystihuje jeho obsah stejně trefně, jako sáhodlouhá synopse. Ano, pro leckterého diváka jde skutečně o pozvánku do pekla, protože peklo může mít spoustu různých podob. Peklo třeba je, když jsou přitroublé neomarxistické agitky maskovány coby soft horrůrky o upírech pro mládež. Kvůli pěknému vizuálu nedám odpad!, ale to nic nemění na tom, že páchnoucí lejno, i kdyby bylo servírováno na zlatém podnosu a s hedvábným ubrouskem, zůstane páchnoucím lejnem. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Viděno v kině. No, určitě jsem velké plátno neplánoval, ale měl jsem jednak zdarma lístek a navíc jsem se chtěl trochu i z téhle blbé doby odreagovat. No a výsledek? Ten je asi takový jaký jsem čekal a i se to zde cca shoduje s hodnocením. První půle mě moc nebavila, sem tam se objevily nějaké ty hororové náznaky a snad i lekačky. Postavy mě nebavily a hlavní hrdinka mi zde moc neseděla. Zásadní pointa se objeví až v nějaký cca poslední třetině filmu a docela mi sedla. Jen by to chtělo trochu lepší a krvavější masakr. Poslední minuty byly takové nereálné a moc fantastické, ale přesto je závěr docela zachraňujícím bodem, jinak bych musel ubrat hvězdu. Takto s vypětím všech sil dávám slabé 3* a čistý průměr. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • V rozhovore pre Bloody Disgusting režisérka Jessica M. Thompson prezradila, že po uvedení filmu v kinách bude na VOD a streamingu zverejnený alternatívny zostrih s označením R. V druhej verzii je pridaných viac gore, násilia a nahoty, ktoré boli z kinoverzie odstránené kvôli ratingu PG-13. (molcan2)
  • Keď Evie (Nathalie Emmanuel) vychádza z letiska, na stene letiska je zobrazený posledný obrázok Whitby v severnom Yorkshire, ako to už Evie spomenul Oliver (Hugh Skinner) v New Yorku, údajné miesto, kde sa film odohráva, a miesto, kde mal Dracula pristáť, v Anglicku, na lodi Demeter z Varny v Bulharsku. (molcan2)
  • Lucy (Alana Boden), jedna z Upírových neviest, je zároveň meno Draculovej obete vo filme Dracula (1992) a v románe z roku 1897. (molcan2)

Reklama

Reklama