Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herečka Joan se právě rozešla s přítelem. Gracie už ani nedoufá, že by se její manželství mohlo změnit k lepšímu. Tyto a další postavy však něco spojuje a není to jen štěstí, láska, bolest, smrt a naděje, o nichž tento zajímavý film vypráví. (oficiální text distributora)

Recenze (77)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mluvit o lásce, je jako tančit na architekturu. Tak přeci jen ještě Američané umí natočit hodně pěkný film o těch nejsložitějších věcech v životě (ne, nejsou to matematické operace :-)) a to o vztazích. Vztahy mezi manžely, mezi matkou a umírajícím synem, mezi zamilovanými… Prostě vztahy jsou všude a to si Carroll uvědomil. Nemůžu si pomoct, ale mně se tenhle film zatraceně líbil. Navíc to obsazení! Dnes byste za 20 milionů sotva obsadili Emersona, který tam měl asi minutovou roli, natož Conneryho nebo Angelinu! Jediné, co se mi na tomto snímku nezdálo, byl dabing. A proto si ho chci co nejdříve sehnat v originální verzi. Zatím tu nechám čistých pět hvězd. P. S. Už dlouho jsem neviděl podařenější konec (svatba). Až uvidíte, kdo všechno se tam sejde, tak možná pochopíte… ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Od tohoto snímku jsem neočekával naprosto nic a možná hlavně díky tomu jsem byl příjemně překvapen a mile potěšen. Parádně strávených 116 minut , které neskutečně rychle utekly ( ano, 116 min píši zcela záměrně ), protože těch závěrečných 5 minut, kdy příběh do sebe " zapadl " bylo na mě opravdu už přespříliš romantických. Kdybych byl tohoto závěru ušetřen a tvůrci si ho odpustili, nebránil bych se i vyššímu hodnocení, takto i díky dobrým hereckým výkonům ( nikoliv vynikajícím ) dávám slabší 4*! ()

Reklama

Oter 

všechny recenze uživatele

V průběhu celého filmu jsem si připadala na hromadné terapii, kde každý vypráví svůj příběh a pojítka se ruší anonymitou mluvčích. Až konec zapůsobil jako tmel. Jednotlivé podoby lásky však byly zajímavé a herecké umění výborné, takže celkový dojem z filmu není omračující, ale i náročný divák si přijde na své. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Klasicky propletený příběh se spoustou postav jejichž osudy se na konci "propojí".. Hvězdné obsazení, ale bohužel žádná hloubka, pouze povrchní dloubání do zajímavých zápletek.. Skvělý Sean Connery a Gena Rowlands. Angelina Jolie má zde typickou roli (nebo hraje sama sebe viz. "Gia", "Foxfire" nebo "Narušení"). Ryan Phillippe zírající celý film jako štěňátko.. Bohužel jsem tento film viděla až nyní, po "Lásce nebeské", "Na sv. Valentýna" a "Magnolii" - oproti těmto filmům se zdá být již "vyčpělý", ale možná byl tento film průkopníkem.. ()

Marshall007 

všechny recenze uživatele

Film, který se sice rozjíždí pomaleji a ze začátku jsem měl docela v hlavě zmatek kdo je kdo, ba dokonce jsem se obával, že u toho snad ani ty dvě hodiny nevydržím, ale naštěstí druhá polovina nabere neskutečné obrátky a já jsem najednou ani nestačil zaznamenávat všechny možné dějové zvraty, které mi opravdu vzaly dech. Všechny příběhy měly něco do sebe, ovšem na celovečerák by asi žádný z nich nevystačil, ovšem díky bohu (a Willardu Carrollovi :-)) jsou tak úžasně poskládané do sebe a tak skvěle do sebe zapadají, že jako celek to na mě působilo téměř dokonale. Nejvíc se mě dotknul příběh okolo Angeliny Jolie a Ryana Phillipa AKA Joan & Keenana, kterému se dává nejvíce prostoru, což mě příjemně potěšilo. Co mě ovšem nepotěšilo byla Gillian Anderson, které jsem z nějakýho důvodu pořád nemohl přijít na chuť. Jinak se na tomto filmu už moc chyb najít nedá, protože nepostrádá ani vtipnost (kočka s jedním okem a stokilový pes v posteli mě opravdu rozesmáli), správný ráz a ukecanou zrzku :-))). Zkrátka a dobře romantický film, který se nám snaží ukázat, jak je naše planeta malá a životy lidí mohou být propojené více, než si myslíme. A nezapomeňte - "Talking about love is like dancing about architecture." :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Podľa režiséra Willarda Carrolla bol film natočený s nízkym rozpočtom "len" 14 miliónov dolárov, keďže aj hviezdni herci pod vedením súhlasili s prácou za 50 000 dolárov každý. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA). Obdobie natáčania trvalo od 5. mája do 30. júna 1998. (Arsenal83)
  • Původně se film měl jmenovat Dancing About Architecture (Tanec na architekturu). Poté se název změnil, ale tato vazba ve filmu zůstala ve větě "Talking about music is like dancing about architecture (Mluvit o muzice je jako tancovat na architekturu)." (viperblade)

Reklama

Reklama