Reklama

Reklama

Pearl

  • Kanada Pearl
Trailer 1

V minulém snímku X se parta mladých lidí vydala natočit film pro dospělé na venkově v Texasu, jenomže to nedopadlo podle jejich představ, a to kvůli staršímu páru Howardovi (Stephen Ure) a Pearl (Mia Goth). Nyní se tento prequel odehrává na stejném místě, a to o několik let dříve během první světové války v roce 1918. Chata, kde se odehrál „masakr X“, byla kdysi během války využívána jako penzion a jedná se o zpětný příběh o tom, jak se Pearl stala osobou, kterou poté byla. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (195)

silentname 

všechny recenze uživatele

Uvažujem ako sa mám vo výsledku k "Pearl" postaviť. Na jednej strane by som povedal, že predošlý film Ti Westa "X" ma bavil oveľa viac. Mal v sebe viac napätia, išlo o solídny hororový počin, ktorý ma na niektorých miestach úprimne prekvapil. No čo sa príbehu týkalo, išlo viac-menej o klasický slasher, ktorý poznáme. Dokonca aj s postavami podobného typu. Takže v tom ma nemal moc čím prekvapiť. Naopak si myslím, že Pearl to robí opačne. Príbeh je oveľa zaujímavejší, viac sa tlačí na drámu, na obdobie, v ktorom žila a čo všetko sa roku 1918 dialo a rovnako aj ako sa vyformovala jej povaha. A jednotlivé scénky majú v sebe asi väčšieho ducha. Najlepšie je to vidieť asi práve vo vzťahu medzi ňou a jej matkou. A potom aj v tom úžasnom záverečnom monológu, ktorý vedie so svojou švagrinou. No keď film hodnotím ako horor, tak v tomto smere mi zase veľmi veľa neponúkal. Je tu nejaké násilie a akcia? Áno. Ale určite to nemá v sebe tú silnú dávku napätia, akú mi ponúkal "X". Veľmi často plynie dej veľmi pomaly a boli tu aj miesta, kde som sa trošku nudil. Alebo mal aspoň pocit, že sledujeme scénky, ktoré síce na papieri museli vyzerať zaujímavo, no keď to vidím na obrazovke, niečo tomu chýba. Niečo, čo by tomu dodalo väčšieho ducha. Neviem to vysvetliť. A najmä keď nemôžem dať pre spoilery konkrétny príklad, chodím len okolo horúcej kaše. Takže vo výsledku dám síce tomuto filmu asi rovnaký rating ako naposledy. Ale uznávam, napísané je to lepšie. Hodnotenie: B ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Jedná pošahaná existence, která se stále více a více propadá do šílené spirály nenávisti a krve. Příběh toho nenabídne moc, Mia Goth je v roli děsivá a Ti West neměl nejlepší formu. Oproti X (2022) ubylo filmařských fines. Tentokrát je vše více sterilní a unylé. Jakoby se nejlepší nápady použily v minulém snímku. Škoda. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Idylický začátek jako Čaroděj ze země Oz. Tepající nespokojenost se postupně mění v zuřivost. Pearl je dítě, ale i když jí byla vštěpována tvrdá výchova, nechce se vzdát svých snů. Spíše psychologické drama s prvky hororu a grotesky. Opět nepříjemné jako první díl. Scéna přiznání Pearl v kuchyni přináší důvody a jak si to dítě přebralo v hlavě. Dětská hysterie v hlavní roli. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Tuším, že to byl Sigmund Freud, kdo - a dál přinejlepším parafrázuju, přinejhorším překrucuju jeho teoretický náhled - chápal realitu jakožto zeď, o kterou se rozbijí naše sny a touhy. Jako něco, co je našim nejhlubším tužbám nepřátelské a zároveň má nad nimi navrch. My pak, chceme-li se stát dospělými, se s tímto musíme nějak smířit. A já k tomu při této příležitosti přidávám, že jak X, tak Pearl podle mě spojuje - krom Ti Westa a Mii Goth, která v tomto filmu hraje na Oscara - to, že jejich hlavním tématem je Pearlino nevyrovnání se právě s tímto modelem reality, nevyrovnání se s tím, že realita povětšinou přicházívá pouze se zklamáními. Tím se Pearl zákonitě vzdává možnosti stát se zdravým dospělcem a setrvává ve fázi jakésiho vzdorovitého, agresivního děcka. A čím se takovéto děcka baví? Krmením krokodýlů! ___ Je tedy možné, že film mě bavilo sledovat, protože tam kdesi hluboko bych byl vděčný za svět, kde si stačí věci vyřvat, že nějakým způsobem souzním s její revoltou, že není nic horšího než žít v pekle nesplněných přání. A pokud ne, tak mě možná baví ten vylitý vztek, dát volný průchod svému naštvaní z toho, že věci nevycházejí, jak byste chtěli! Kdoví? Na psychoanalytickém sezení jsem ještě nebyl. Každopádně vám doporučuju dát Pearl šanci, abyste nebyli o něco ukrácení! 80 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prequel k X by som prirovnal k ženskej variácii na Psycho, aj keď snímok, ktorými sa Ti West inšpiroval, je zjavne oveľa viac. Mia Goth tomu veľmi veľa dáva, miestami je jej výkon enormne prehnaný, ale k postave a k jej vývoju to sedí ako motorovka k Leatherfaceovi, aj keď uznávam, že niektoré jej hlasové prejavy, niekoľkominútový monológ natočený na jeden záber a záverečné titulky budú pre niekoho cez čiaru. Ako v X, aj tu ma dostali scény s aligátorom. Prostredie farmy fajn a mnohé scény fakt príjemne nepríjemné. Problém vidím v relatívne odhadnuteľnom scenári. A nesedela mi rozloha jazera; za desaťročia v ňom zjavne skončili desiatky (!) vozidiel, to nebolo reálne. X ma bavilo, toto až tak nie. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (19)

  • Původně měl být film natáčen černobíle, ale společnost A24 rozhodla, aby byl snímek natočen v extrémně živých barvách. (HanzoBureshi)
  • Pearly (Mia Goth) vrcholný monolog trvá asi 6–7 minut a skládá se z jednoho záběru. (HanzoBureshi)
  • Během prvního setkání Pearl (Mia Goth) s Projectionistem (David Corenswet) si oba připíjejí skleničkami vína; Pearl je zpočátku vidět, jak si připíjí pravou rukou, ale v dalším záběru má skleničku v levé ruce. (Johnny.ARN)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

05.04.2023

V současné době se velká studia předhánějí v tom, komu se podaří vytvořit úspěšnější provázané komerční franšízy, a tím pádem většina filmů a seriálů, které něco vydělaly či přilákaly hodně diváků do… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama