Reklama

Reklama

Pearl

  • Kanada Pearl
Trailer 1

V minulém snímku X se parta mladých lidí vydala natočit film pro dospělé na venkově v Texasu, jenomže to nedopadlo podle jejich představ, a to kvůli staršímu páru Howardovi (Stephen Ure) a Pearl (Mia Goth). Nyní se tento prequel odehrává na stejném místě, a to o několik let dříve během první světové války v roce 1918. Chata, kde se odehrál „masakr X“, byla kdysi během války využívána jako penzion a jedná se o zpětný příběh o tom, jak se Pearl stala osobou, kterou poté byla. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

9/10 – Velmi příjemné hororové překvapení ještě z minulého roku. Jedná se o prequel k filmu X, který jsme rovněž dostali už v minulém roce. Zajímavostí je, že natáčení probíhalo současně, což se podepsalo na prostředí, kde se děj odehrává. Je to totiž tatáž farmářská usedlost, s tímtéž jezerem a dokonce i s týmž krokodýlem. Rozdíl je však v tom, že zatímco v X je Mia Goth a její sebranka porno-filmařů v roli vetřelců a potenciálních obětí násilí, zde si Mia zahrála roli pana domácího. A sedlo jí to výborně. Celý snímek se opírá v první řadě právě o její herecký výkon, který by si určitě zasloužil nějaké ocenění. Už v předchozím filmu z ní šel pocit, že s ní něco není v pořádku, ale tohle bych do ní teda v životě neřekl. Přesto to pěkně zapadá. Horor Pearl nepotřebuje hektolitry krve ani strašidelné démony, bohatě si vystačí s jedním vyšinutým psychopatem a lidmi, kteří jsou s ním zavření v místnosti. Při spoustě záběrů na tvář Mii Goth až mrazí, stejně je na tom její akustický projev. Bravurně budované napětí. Skvěle vystavěná zápletka a vývoj postavy. Plus zakončení má opravdu grády. Zkrátka velmi milé překvapení, které každému vřele doporučuji. Nebál bych se ho označit za jeden z nejděsivějších hororů minulého roku. Převálcoval v mých očích i svého předchůdce, což se u pokračování často nestává. Může za to hlavně daleko koncentrovanější míra strachu, míra očekávání něco strašného a smysluplnější zápletka. Smekám pomyslný klobouček. Tohle je přesně horor, který mně nažene nejvíc strachu. Když má nějaký psychopat druhého v moci a není žádný způsob, jak by se z toho ten druhý mohl vykroutit, a ani nebylo očividné východisko, jak se do šlamastyky ani nenamočit. Pocit bezmoci a očekávání nejhoršího je tímhle filmem prostoupený skrz naskrz. Verdikt: „Už se těším na trojku!“ Má to být trilogie... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Někdy se říká, že film je tak dobrý, jako je dobrý jeho záporák. No a 'Pearl' nemůže mít pevnější oporu. Mia Goth je totiž neuvěřitelná. Na malé ploše dokáže zahrát naivní holčičku, zlomenou ženu, démony zmítanou čubku i totální psychopatku. Všechno ve svém hereckém rejstříku má. Její skoro desetiminutová zpověď v závěru, točená na jeden zátah, mě naprosto rozsekala. Navíc je to celé podpořeno scenářem, který přirozeně plyne, má logický vývoj a po psychologické stránce téměř dosahuje levelu Phoenixova 'Jokera'. A ty vizuální hrátky s kamerou, ten úvod s klasickou hudbou ve stylu starého dobrého Hollywoodu! Jsem prostě šokován, že po zpackaném předchozím 'X' byl Ti West schopen něco takového splodit. Tohle je malá hororová laskominka, natočená s láskou a umem, cílená na filmové fajnšmekry. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hororově ujetá jízda režiséra Ti Westa pokračuje tímto prequelem, který ale trpí stejnými neduhy jako snímek "X". Najdeme zde sice opět chytrou kompozici obrazu společně s výtečnou Miu Goth v hlavní roli, nicméně zbytek ingrediencí se po chvíli začne znovu trestuhodně svažovat do velmi předvídatelných vod. Doufám tedy, že třetí díl této neoficiální trilogie už se těchto neduhů vyvaruje. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mia Goth a Ti West si evidentně rozumějí. Stejně jako u předchozího titulu X trvá poměrně dlouho, než se přejde k nějakým ostřejším momentům, ale právě ta dávka trpělivosti, kterou režisér West (natočil i dva díly dravé série Oni) předvádí, mě znovu bavila. Víc než o příběhu je to o budování konkrétního charakteru. Pearl v době přetrvávajících následků španělské chřipky hledá místo v životě, zatímco její manžel slouží v Evropě během první světové války, a zatímco je odkázaná na život vedle své matky, přísné oddané katoličky, a invalidního otce. Dřinu na farmě chce vyměnit za svět filmu, na které by její vrstevnice chodily do místního kina. Celé to začíná jako barevné naivní drama o snech jedné dívky, která si nicméně třeba cestou z nákupu odskočí do polí „zasouložit“ se strašákem, abychom stále hlouběji vnímali její výkřiky vzpoury proti okolnímu světu. Vše to samozřejmě vybublá a mnozí se minimálně zaradují. Goth, která začínala pod vedením Larse von Triera a která evidentně netouží po romantických komediích, jen potvrzuje, že je zatraceně talentovaná. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Na film som narazil pri blúdení ponukou služby úplnou náhodou a nakoľko sme mali chuť pozrieť si horor tak sme vybrali Pearl. Pri hodnotení na čsfd so 67% sa dal očakávať solídny kúsok ale tento film prekonal moje očakávania. Taký ten štýl Misery nechce zomrieť v kombinácii so Psychom v ktorom možno aj režisér našiel inšpiráciu musím konštatovať že som s Pearl, najmä vďaka ústredným postavám a herečkám nadmieru spokojný, aj keď do čistokrvného hororu to má veľmi ďaleko. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (19)

  • Produkční tým měl kolem 50 vzorků červené, aby byla jasná barva stodoly dokonalá. (HanzoBureshi)
  • Tandi Wright, která hraje matku Pearl (Mia Goth), byla koordinátorkou intimních scén ve filmu X (2022) a role Ruth jí byla nabídnuta v době, kdy natáčení prvního filmu končilo. Podle Ti Westa se kvůli roli narychlo naučila německy a její přízvuk byl tak přesvědčivý, že oklamala dva německé členy štábu. (Johnny.ARN)
  • Ti West a Mia Goth (Pearl) spolupracovali na scénáři prostřednictvím FaceTime během povinné 2týdenní karantény (kvůli pandemii covid-19) na Novém Zélandu před natáčením X (2022). Jen doufali, že A24 bude souhlasit s natočením filmu. Naštěstí tento projekt dostal zelenou. (HanzoBureshi)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

05.04.2023

V současné době se velká studia předhánějí v tom, komu se podaří vytvořit úspěšnější provázané komerční franšízy, a tím pádem většina filmů a seriálů, které něco vydělaly či přilákaly hodně diváků do… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama