Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela povedenej thriller, kterej ma dobrej napad, ale urcite sel zpracovat jeste lip, takle pusobi trochu levnejc. Herci se snazi, Angelina je fajn a Hawke hraje taky dobre, ale precejen mu chybi nejaky vetsi charisma. Navic je jasny kdo je vrah uz pomerne brzo. Nicmene i presto jsem se u filmu nenudil, napeti je vygradovany hezky a konec je prekvapivej. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Horšie ako ZBERATEĽ KOSTÍ... Všetky "prekvapenia" boli absolútne neprekvapivé (a to ani nie som nejaký turbo veľký fanda detektívok), herci obstojní, fajn nabušený soundtrack, nevyvážená réžia (akcie dravé ale pritom televízne pôsobiace). Erotická scéna okorení, ale nezachráni... pustite si radšej VRAŽDU PODĽA PLÁNU... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto je thriller, ktorý sa mne osobne páčil aj po rokoch a dokonca v porovnaní s kúskami ako Zlodej bozkov alebo Zberateľ kostí sa mi zdá najlepší. Po prvé sa mi nezdá, že je vrah odhaliteľný hneď a po ďalšie ten koniec je pre diváka, ktorý film vidí prvýkrát prekvapujúci, tá situácia v kuchyni až šokujúca. Čiže nemôžem inak, len hodnotiť pozitívne, dobrá kriminálka, dobrá zápletka, dobrí herci. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Trocha napětí, půl tuctu lekaček a v úvodu slibně se rozjíždějící atmosféra thriller vážně nedělá.. Slibný námět zmizel pod neschopností režiséra (Caruso opravdu ani zdaleka nedosahuje kvalit Davida Finchera), který rozehrává další part na "velkou pointu", které se spíše ale divák pousměje.. Jenže než se k ní dopracujeme, tak postupně zjistíme, že mezi hlavními postavami to nefunguje (Angelina je jak v posledním tažení), bestiální vrah je každému jasný už takřka od počátku, kdy se Ethan Hawke objeví na plátně - vše je tak nějak nevyvážené, průhledné, vykradačské.. Dvě (hodně slabé) hvězdičky dávám za slibný rozjezd.. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Agentky FBI specializující se na profily kriminálníků nemají na růžích ustláno, nikdy nemohou vědět, jestli první schopný chlap na obzoru nebude psychopatickým vrahem s touhou rozflákat jim obličej na kaši. Denně jsou konfrontovány s hnusem vystupujícím z přítmí špinavých ulic, bolest a smrt je neoddělitelnou součástí jejich životů. Vyhráno nemají ani s vizáží Angeliny Jolie, spíš naopak – koncentrace nadržených úchylů v okolí bude ještě vyšší. Zloděj životů nemá kromě Angeliny příliš co nabídnout. Úvod byl hrozný, až jsem znejistěl, zda-li nedošlo ke změně v televizním programu, zda-li Prima namísto dva roky starého krimithrilleru nezařadila třicet let staré road-movie z NDR. Následující titulky mé obavy naštěstí vyvrátily, při té radosti mi ani nevadilo, jak okatě kopírují Sedm, Insomnii i Identitu, což byly pravděpodobně i vděčné inspirační zdroje při tvorbě scénáře. Scénáře předvídatelného, jenž věnuje zbytečný prostor motivům zbytečným, následkem čehož nezbývá prostor pro motivy zajímavé (např. parapsychologické schopnosti agentky Scottové nebo detailnější popis vrahových praktik). Jednu „šokující“ pointu odhalíte až příliš snadno (stačí se trochu orientovat v zákonitostech mainstreamových hollywoodských filmů, zvlášť v těch, co souvisejí s délkou filmu a jeho hereckým obsazením), druhá „šokující“ pointa je jednoduše debilní a přidána pouze proto, aby konec nevyzněl úplně do ztracena (což stejně vyzní). Kvalitativně osciluje Zloděj životů někde mezi zmíněnými thrillery, jelikož atmosféra mu místy opravdu nechybí, a podprůměrnou epizodou Kriminálky Las Vegas, jelikož mnoho scén se solidním potenciálem působí příliš televizně. Pěkná, ač místy přespříliš dramatická, je hudba Philipa Glasse, i díky níž naplnil tento film má skromná očekávání. Od „dýdžeje“ by člověk čekal horší věci. :) 60% Zajímavé komentáře: POMO, choze, genetique, Wormboy, hudryhudry ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • V zástupu producentů snímku se mimo televizních tvůrců objevuje například také David Heyman, který stojí za všemi díly Harryho Pottera. (imro)
  • Zloděj životů debutoval v Severní Americe na třetím místě s 11,5 mil. dolarů během stejného víkendu jako třeba Úsvit mtvých. (imro)

Reklama

Reklama