Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Recenze uživatele Dusty56 k tomuto seriálu (7)

Pluk mizerů (2022) 

První tři epizody parádní s tím, že ta třetí je absolutní topka a vrchol celé série. Další tři části jsou sice o něco horší, ale stále dost kvalitní. Typický válečný film/seriál to není ani náhodou. Všechno je totiž podáváno lehce odlehčenou formou (ale nebojte komedie to taky není) a člověk se za díl i několikrát zasměje (i ne úplně veselým situacím). Opravdu jsem se bavil a nejen kvůli třetí epizodě, stojí za to si to pustit. 85% ()

Epizoda 1 (2022) (S01E01) 

Parádní pilot. Tempo si drží už od začátku (km vs. míle), nudit nezačne ani ve středu a konec znova přinese něco extra. Epizoda má málo akce (ale ta stala za to), žádné krvavé scény a je to víc komedie (dobře pracuje s ironií) než válečný film, a přesně proto mě to bavilo. A btw ten falešný granát chci domů. Nejlepší hláška epizody: "Mayne řekl, že jde do Barmy bojovat proti Japoncům." "S Japonskem ještě nevalčíme." "Ne. Ale jestli tam Paddy půjde, brzy budeme." ()

Epizoda 2 (2022) (S01E02) 

Druhá epizoda je ještě lepší než první. Dějově je tato zatím válka bez války perfektní, má nespočet situací, které pobaví, nenudí ani na sekundu. Stirling je sympaťak, ostatní až dostanou trochu prostoru, tak věřím, že taky zaujmou. Jediný s čím jsem nespokojený je Paddyho společník, ten mě opravdu štve. Nejlepší hlášky epizody: snad každá scéna v části najímání rekrutů. ()

Epizoda 3 (2022) (S01E03) 

Tak tohle je absolutní vrchol. Jedna z nejlepších epizod, jakou jsem kdy viděl napříč všemi seriály. To jak dokážou tvůrci všechno podat s vtipem (i ty špatný události) je neskutečný. Jak se ukazuje, tak Paddy ani není největší cvok tam. To je Lewes, který je zahraný úplně fantasticky. Pobaví třeba vyměnění novozélandské vlajky za britskou nebo tabule s nulou. Nejlepší hláška: "Je nás jen osm, pane." "Jestli mi to sdělíte ještě jednou, bude nás jen sedm." ()

Epizoda 4 (2022) (S01E04) 

První díl, co mě úplně nesedl (stále to ale jsou minimálně čtyři hvězdičky). Útok na základnu už nebyl ono, nálet mě taky až tak nebavil a Káhira to nezachránila (byť ta bitka stála za to). A některé postavy přece jen začínají poněkud štvát - hlavně Clark, ale i Paddy (člověk, si říká, kdy mu přeskočí a ukončí celou misi), občas Stirling nebo ta francouzská špionka (furt má výraz v obličeji jakože za pět sekund začne brečet). Nejlepší hláška:"Musím říct, že pokud jde o barvu toho baretu ... Mají celkem pravdu." ()

Epizoda 5 (2022) (S01E05) 

Perfektní začátek epizody (příjezd Francouzů), pobaví i jejich trénink (z počátku) a hlavně dobře provedená akce. Přesto se jedno o nejhorší díl. Proč? Francouzi do děje vůbec nezapadají, Paddy se chová furt hůř a romantický linky se do tady toho druhu seriálu absolutně nehodí. Nejlepší hlášky: "Coopere, jedeš sakra po anglické straně silnice. Přejeď." nebo "Už je mi 25! ... 26!" ()

Epizoda 6 (2022) (S01E06) 

Upřímně jsem čekal nějaké lepší zakončení. Nebavil jsem až tolik a dokonce i akce, třebaže to byla největší operace jednotky, nebyla na takový úrovni jako v předchozích dílech. Ale stále kvalitní čtyři hvězdy. ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama