Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nečekaně působivé paranoidní (jak se časem ukáže) mysteriózní sci-fi, které nedovedu popsat jinak než spoileroidním přirovnáním k Dark City, oproti kterému je ovšem vyměklejší a daleko méně stylové. Ale kdo by dokázal přát Julianne Moore něco zlého, že?;) Je ale nevyhnutelné, že kdo není předem obeznámen se žánrovým zařazením filmu, a není tomuto mixu příliš nakloněn, bude mít velké problémy s tím, jak se to celé vlastně vyvíjí. Může mít i pocit, že to někdo opravdu nezvládl a nerozmyslel si, co vlastně točí. Je to možné, já ale tak strohý (tentokrát;)) nebudu. Nečekal jsem nic, a tak jsem zklamán nebyl. Ale dělat z toho tahák na sobotní večer je trochu zoufalé, to si nenalhávejme že není:) Je to po všech stránkách slabší než Dark City, a to ještě v některých ohledech docela dost výrazně, takže víc než 60% prostě nedám. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Prodloužená verze jednoho z dílů Akt X?Myslím si že ne,Akta X mezi sebou totiž snad ani tak hloupou epizodu neměli.Úplný začátek filmu sice naznačuje zajímavý a potemnělý směr,ovšem již po pár minutkách autoři z onoho směru přehodili vyhýbku,veškerá atmosféra a onen zajímavý námět během chvíle zmizí a místo neobvyklého a temného thrilleru přijde všehoschopný kříženec,kde každou minutou přibývá blábol na blábol,pointa je pak "neuvěřitelná" sama o sobě!Navíc i ústřední herecká dvojice je prachmizerná a nevýrazná,takže ve výsledku jsou pro mě Zloději paměti,stejně jak již zde někdo pronesl,spíš zloději času. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý námět i začátek filmu, který se pak zlomí v utrpení filmového diváka. Milé děti, když budete zlobit, budete se dívat na tento film. A když nebudete poslouchat své rodiče, vyroste z vás takovej neschopnej debil jako Joseph Ruben a ještě natočíte film, kvůli kterému si z vás budou všichni dělat srandu. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Zloději paměti se dají rozdělit na dvě zhruba stejné poloviny. V první polovině je divákovi nabídnut zajímavý příběh s dobrou zápletkou. Ovšem způsob, jakým je to podáváno, je poněkoud podivný. Naprostá sterilita, kde režie ničím nevzniká a sráží tak divácký zážitek. V druhé polovině pak nastává zlom. Děj se zvrhává do naprosté magořiny, na scénu vyběhnou mimozemšťané a celé to rezignuje na jakoukoliv logiku. Ale všechno má své klady. Dočkáme se konečně několika solidních lekaček a alespoň nějakého hororového nádechu. Celkově jde ale o promrhaný potenciál, který zaručuje vskutku zajímavý námět. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašné, radšej ani nebudem spomínať skutočný žáner ZLODEJOV PAMÄTE, inak by som vás pripravil o prekvapenie. Film má dobrý scenár, ale vyložene mátožnú, typicky "americky blbú" réžiu rutinéra Rubena (DOBRÝ SYNČEK). Situáciu nedokáže zachrániť ani snaživá Julianne Mooreová (Anthony Edwards ako jej manžel a jej psychiater Gary Sinise sú len skutočne podpornými postavičkami). Vyloženým omylom je Linus Roache (RIDDICK: KRONIKY TEMNA) ako titulný gauner (celý celý čas mlčky postáva na scéne a "je hrozne strašidelný"). Ruky preč. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Za scénářem stál Gerald Di Pego, který napsal například Policajtku (2001) a Instinkt (1999) a věnoval se převážně televizním projektům. (imro)
  • Chátrajúci motel, v ktorom bývajú Ash (Dominic West) a Telly (Julianne Moore), má na záberoch v noci a osvetlené predajné automaty na oboch stranách vchodu. Ráno, keď sa motel natáča z vtáčej perspektívy, tam nie sú žiadne automaty. (Arsenal83)

Reklama

Reklama