Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

classic 

všechny recenze uživatele

Vskutku ani neviem, ako rýchlo mi ubehli tieto filmové minúty, ktorých bolo 100, počas ktorých som sa pozeral, až by som povedal na absurdný, bizarný, atypický, kontroverzný + s podtextom homosexuality, bisexuality, fetišistického transvestizmusu, pôsobiaci muzikál s chytlavými pesničkami, v ktorom dominuje TIM CURRY, a to vo svojej jednoznačne životnej role - Dr. Franka-N-Furtera, kde si u neho nemôžete byť nikdy istý, čo si zase prichystal pre hostí, bohužiaľ, to nevie taktiež Janet Weiss, s tvárou Susan Sarandon, ktorá bude väčšinou sporo odetá. So svojim snúbencom Bradom Majorsom zavítajú nechtiac do jeho opulentného sídla, v ktorom sa zišli absolútne zvláštni ľudia, ktorí nezaspali na vavrínoch, a prichystali si pre nich viacero prekvapení... _ Pozrel som si síce vec, ktorú ešte stále premietajú v rôznych kinách sveta, napríklad v USA, čiže po správnosti je považovaná za oficiálny KULT, splnil som si teda svoju filmovú povinnosť, zhliadol som tak svoj doterajší filmový rest, ale nemôžem následne s čistým svedomím povedať, že by mi to niečo dalo E-X-T-R-A navyše, ako iba tento šialený MIX, ktorý ma často znechucoval, len zase nemám právo tvrdiť, že by som v kuse sledoval hodinky, tie som si všimol až, keď už začali pekne klopať na dvere, a tak sa dá tým pádom povedať, že je na tomto čosi fascinujúce a isto zaujímavé...?! ()

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Vo svete dosiahol kultový status. No u mňa nedosiahol zhola nič. Pieseň, slabá spojovacia vata, pieseň, transvestita, ešte slabšia vata, mladá Susan Sarandon v prádle, pieseň, koniec. To teda bola jazda. Beriem to tak, že ja som nepochopil skvelosť tejto Show a cudzinec zasa nedocení kult menom Dědictví aneb Kurvahošigutntág. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tak toto ani zďaleka nie je moja šálka kávy... Odjakživa neznášam muzikály a ak sa mi niečo protiví ešte viac ako muzikály, tak sú to transvestiti, takže Rocky Horror Picture Show bolo pre mňa niečo, na čo som pozeral ako eskimák na klimatizáciu... Nech už tento divný počin paroduje čo chce, mne to vôbec neprišlo zábavné a jediné pocity, ktoré som počas jeho sledovania pociťoval boli nuda, striedajúca sa s odporom. Tá jedna hviezdička je za chytľavú skladbu ospevujúcu staré scifárne zo začiatku filmu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Naprosto uvolněná, svobodná a osvobozující atmosféra, která nakažlivě krásně zasáhne i diváka. Příběh nemá jednoznačný děj, ani logiku, ale v tomhle případě by to bylo snad i na škodu. Nesmysl střídá nesmysl, taneční i sexuální orgie se proplétají, hudba je hypnoticky rokenrolová a texty jsou skvělé. Dokonce i brutální vražda je podaná tak hravě, že nepohorší. A nikdy bych nevěřila, že Tim Curry někdy mohl vypadat sexy, natož ještě v makeupu, podvazcích a korzetu. /5. 7. 2010/ ____P. S. Po x-tém shlédnutí, kdy mě ten film vždycky rozveselí, musím pokorně doznat, že Frank n. Furter má v sobě víc ženskosti, než jsem kdy viděla dohromady. A přesto, potkat ho, stačilo by mu jen na mě kývnout...... Vlastně je to moralita: za to, že se oddáš absolutní rozkoši musíš vždycky zaplatit! ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Jediný film, ze kterého jsem odešel cca po 15ti minutách a zdaleka jsem nebyl první, natož poslední. Nechápu tento humor, nechápu ty vtipy, nechápu z toho vůbec nic a navíc se mi to vůbec nelíbí. Rocku je tam jako šafránu, zato hopsání a paruk ala Hendrix jako máku. Skoro bych se vsadil, že v tom má prsty Jess Franco, ale umělci se zřejmě Mistrem jen inspirovali ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • V jednom kině v Mnichově se film promítá každý týden od roku 1975. (Galadriel)
  • Dnes je film pravidelně (alespoň jednou do měsíce) promítán v 54 různých městech USA. (Galadriel)
  • Původní originální název snímku byl They Came from Denton High. (Cherish)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama