Reklama

Reklama

Každý policejní vyšetřovatel se dříve či později setká s případem, který zůstává nevyřešený a který jej pronásleduje. Pro Yohana se takovým případem stala vražda Clary. To, co začíná důkladným vyšetřováním života oběti, se brzy změní v posedlost. Jeden výslech stíhá druhý, o podezřelé není nouze a Yohan má stále více pochybností. Jistá je jen jedna věc, zločin se stal v noci na dvanáctého. (Pilot Film)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (57)

Othello 

všechny recenze uživatele

Sic nemám moc rád jak poslední dobou francouzské snímky mají ten zaměnitelný digitální vizuál bez nějaké výraznější formální metody, tak u La Nuit du 12 jsem se rozhodl to protentokrát ignorovat, protože jde podle mě o ideální posunutí pravidel policejního filmu do období, kdy vůči těmto zástupcům státních složek figuruje z kulturní sféry nedůvěra až otevřená nenávist. Příběh o tom, jak detektivové nejen že řeší případ, ale pomalu začínají řešit i to, co mají dělat se sebou až ho nevyřeší, vnáší do ohraných kulis policejních kanceláří zvláštní cit, natolik vzdálený oldchoolovému poměřování derringerů v kožených bundách (nic proti tomu ale). Když po třech letech od fatální hádky pošle starej polda svýmu kolegovi obrázek modrého kvítku, překvapilo mě až nakolik mě to dojalo. A slzičky dělaj hvězdičky víme? ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Má to svého ducha i když jde o průměrnou detektivku. Blbý je, že vám nedá spát, kdo to byl a udělal - ne nejde o spoiler, protože přesně o tom ten film je a to o nevyřešeném případu, a při tom to zprvu bylo tak jasné. Člověk, který Claru znal i když ona jeho zdánlivě ne, nebo ho jen nepoznala. Otázka je jak to bylo ve skutečnosti, například mi nejde ho hlavy jak to, že někdo kdo hoří tak nekřičí. A takových záhad tam je víc ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborná krimi z horského mestečka, v ktorom brutálnym spôsobom 'niekto' zavraždil mladú babu. Atmosférou a mysterioznom mi to silno pripomínalo Fincherov Zodiac. Pre komisára, ktorý sa vyšetrovaním zaoberá, sa stane prípad nočnou morou, ktorá ho bude zraňovať a prenásledovať viac, ako akýkoľvek prípad, ktorý doposial riešil. Film je stvárnený kvalitnými hereckými výkonmi. Lúbilo sa mi, ako si neskákali do rečí, akoby na všetko mali čas. Výborná krimi dráma zahalená do rúška tajomného mystéria s občasnými wtf situáciami, aké sú pre Francúzov typické. Dal by som aj za päť, ale boli tam zdlhavé, rozjímajúce pasáže a dialogy, ktoré ma nudili. Ale napriek tomu to veľmi vrelo doporučujem. 80% ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Trochu nezáživné krimi, kde vyšetřování trestného činu končí ve slepé uličce. Je to však film s morálním poselstvím, jež jsem pochopil takto: Ženy, které často střídají milence nebo udržují milostné vztahy paralelně s více muži, se nedopouštějí ničeho odsouzeníhodného a je třeba si jich vážit, neboť mají v lidské společnosti důležitou a nezastupitelnou roli. Vraždit takové ženy je zcela nepřípustné barbarství, protože tím mužské části populace vzniká škoda nemluvě o tom, že policie pak musí vyslýchat velké množství podezřelých. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca thrillerová atmosféra chytľavej detektívky s množstvom podozrivých, ale bez vraha. Tak trochu som dúfal, že ten úvodný text bol blaf, a napokon sa dočkáme nejakého finálneho prekvapenia, ale akurát táto "čerešnička" na torte tomu chýbala. Každopádne, film ma bavil, sarkastické postavy detektívov boli zaujímavé, cynická atmosféra tomu dodávala tiež svoje čaro, a taktiež promiskuitný život upálenej dievčiny, vďaka ktorému tu mám celú škálu podozrivých. Takže podľa mňa vcelku vydarená detektívka, teda až na to nerozlúsknutie celého prípadu - a tým pádom chýbajúca pointa, čo je podľa mňa veľká škoda. Ale inak bez pochýb nadpriemer, 4* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky trvalo celkovo 34 dní a prebiehalo v Savojských Alpách. (MikaelSVK)
  • Dej je inšpirovaný skutočnou udalosťou, keď v noci z 13. na 14. mája 2013 našli telo Maud Maréchal obhorené v Lagny-sur-Marne. (Arsenal83)

Související novinky

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

25.02.2023

V pátek 24. února 2023 proběhlo v pařížském koncertním sále Olympia slavnostní předávání prestižních cen francouzské akademie filmových umění a technik, známých pod názvem César. Vítězným snímkem… (více)

Reklama

Reklama