Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

David Koepp je nevyzpytatelný chlapík a pompézní scénáristický průserář, což se dá říci i o mně, protože se ohledně téhle hovadiny dopustím několika SPOILERů. Tajemné okno má až urážlivě čitelnou a přidementnělou pointu z kategorie stokrát omletých schizofrenních klišé, čemuž nezabrání ani obstojná atmosféra úvodu a solidní Johnny Depp. Víc není co říct, protože tu není skoro nic, co by za řeč stálo. Zívačka. Největší plus: je to krátké. Film z kategorie televizních krimi béček. 3/10 ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Film stojí a padá s Deppem, mám pocit, že ujal-li by se toho jiný herec, dopadlo by Tajemné okno o poznání hůře. Ale po druhém shlédnutí jsem přišel na chuť trošku přehnanému konci. Atmosféra jezera z Maine byla skvělá (jak já toužíím se do tohoto koutku světa jednou podívat!) a Torturo patří k těm ledovým záporákům, kterým však nemůžeme upřít jisté sympatie. HUDBA: Philip Glass - jeho styl je zde poznat, a to jsem byl rád. Jeden z mých top skladatelů pro tento film stvořil výtečné kompozice. Vynechat však nemůžeme ani jméno Geoff Zanelli, kterýžto se na hudbě podílel také (aditional music). ()

Reklama

Sysel_CZ odpad!

všechny recenze uživatele

U překombinovaných a nudných děl, ve kterých autoři opakují sami sebe a které nejspíš vzniknou jen z komerční setrvačnosti, může být asi nejhorší výsledek ten, když jako řešení použijí tu nejjednodušší cestu ven. Možná by si tenhle film jako celek i hvězdičku zasloužil, ale když nad tím tak přemýšlím, ne, nebylo v něm asi nic, u čeho bych mohl říct: tohle se mi líbilo... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bože, Johnny si vie niekedy vybrať úlohy v hrozných sračkách! Ale zvyčajne si to aspoň uvedomuje a jeho výkon je v týchto druhotriednych filmoch patrične bezvýrazný a unudený (napr. Astronautova žena). Tu mu to zrejme nedošlo, pretože sa očividne snaží. Bohužiaľ jeho plné nasadenie je tým jediným pozitívom filmu, v ktorom niet štipky napätia a je zúfalo predvídateľný (existuje vôbec na svete divák, ktorému "prekvapivé rozuzlenie" nedocvakne už po 15 minútach filmu?). A keďže som film videl prvýkrát až dnes, t.j. zhruba rok po Pirátoch Karibiku 3, pri scéne "s viacerými Deppmi" som dostal alergickú reakciu a hodnotenie šlo okamžite ešte nižšie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní jak zde na csfd hodnocení i poměrně průměrných filmů časem stoupá nahoru. Tajemné okno je přesně ten případ. Sice se jedná o hodně obyčejnou podívanou, u které se lidé povětšinu času nudí, ale hraje tam Depp a občas se objeví Turturro, takže se něco děje. Tím pádem uživatelé dávají 3 hvězdy tak nějak spíše z povinnosti. Jenže příjde na závěrečnou pointu, kterou bych osobně označil za notně obyčejnou a divák zbystří a řekne si "Vždyť to vlastně bylo docela super." Tím pádem zapomene na celé to předchozí nelogické bloumání hlavního hrdiny od ničeho k ničemu a napálí i 4. hvězdu. Takže když si hodnocení filmu prohlídne člověk, který film ještě neviděl, řekne si že to bude patrně asi docela dobrej starší Depp.... Nakonec se opět přikloní ke 4. hvězdě a jede se nanovo. A tak to někdy holt na tom světě máme:) Za mě 60%. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo od 14. července do října 2003 v Kanadě a New Yorku. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. března 2004 v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama