Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

stepanhalama 

všechny recenze uživatele

V obecném měřítku se Medvědi nemohou srovnat s Lvím Králem. Ale pro mě jsou Medvědí Bratři srdcovka, kterou jsem měl jako dítě strašně rád a dokázal jsem si ji pouštět furt dokola. A vím proč. Když ve filmu fungují emoce, tak má u mě vyhráno. A mezi Kenaiem a Kodou to fungovalo dvojnásob. Pokud bych měl doporučit film o silném přátelství a lásce tak nasměruju právě k Medvědům. ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Úžasný animák. Opravdu hrozně moc dojemný a vtipný. Moc se mi líbil, hlavně např.: dabing Jiřího Lábuse, ti losy se k němu náramně hodili. Propracovaný příběh i s hudbou, která se hodí jakožto do dob těchto lidí. Animace úplně fantastická. Skvělý. Doporučuji lidem, kterým je smutno, jelikož po tomto filmu se opět stanou lidmi (pokus se tedy napřed nepromění v medvěda :D). ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem měl celou dobu pocit, že vzniknul jedině proto, že Disney potřeboval další povinný zářez za nějaký ten mravoučný příběh pro děti. Nudné zpracování, nijaká animace, v konstatování, že zvířátka i lidé mohou být přece kamarádi, byla snad i taková "Doba ledová" přesvědčivější, neskutečně otřesná hudba, připitomělí trapní losi... Před 30. lety bych tohleto možná bral, ale, když si vezmu, kde jsou animáky dnes, a kterým všem jsem dal o stupeň lepší hodnocení, nemůžu jinak. A vůbec, viděli jste Annaudovi "Mědvědy"? ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka o bratoch, z ktorých sa jeden stane medvedom a ten druhý ho chce zabiť. Na môj vkus bola ale trošku nudná a pripadalo mi to omnoho dlhšie ako 85 minút, z čoho vyplýva, že som sa až tak dobre nebavil. Ale ide určite o kvalitnú rozprávku, ktorej sa nedá moc čo vytknúť, chyba je skôr vo mne. VIDENÉ 2x ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Disney není Pixar a na jeho filmech je to znát. Ty jsou totiž vždy určeny hlavně pro ty nejmenší a pro odrostlejší publikum nenabízejí nic co by je dokázalo zabavit. I tento film je plný morálních ponaučení a rádoby zábavných vedlejších postaviček ale není zde nic co by dokázalo nějak "inteligentně" pobavit a přesně to dokáže právě Pixar. Pro děti to však bude pecka s nádhernou animací. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)

Reklama

Reklama