Reklama

Reklama

Medvěd

(seriál)
  • USA The Bear (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (97)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

povedená minisérie, která stojí na postavách a dialozích a obejde se i bez nosného příběhu. Hlavním hrdinou je Carmy, který se srovnává se sebevraždou bratra a zároveň se snaží vést restauraci, která mu po něm zůstala. The Bear je nenápadný malý kousek,který mate tělem a chvíle kdy se v něm relativně nic neděje vyvažuje situacemi, které vygradují během několika sekund..Po Boiling point další výborný kulinářský počin...80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začínalo to jako naprosto dokonalé šílenství v kuchyni jednoho bistra v Chicagu. Možná to mělo za cíl šokovat diváka, ale i když jsem nikomu nerozuměl ani pětník jejich myšlenek, vydržel jsem a udělal jsem dobře. Během dalších sedmi epizod se totiž plno věcí vysvětlilo a hlavně jsem si ty postavy natolik zamiloval, že mi po dlouhé době bylo smutno, že nějaká série končí. Jakmile bude na Disney+ druhá série, okamžitě do ní jdu. Perfektní drama z prostředí kulinářského Chicaga a fantastické herecké výkony herců, o kterých jsem nikdy předtím neslyšel. Navíc poslední dva díly z první série jsou špička ledovce. Dokonalá práce! ()

Reklama

Comics.jto 

všechny recenze uživatele

Gastronomický seriál se skvělou kamerou (close ups, širší záběry, v S1E7 je strašně povedený long shot) . První dvě ep Chaos ADHD styl, hlavně díky střihu a prolínání zvuku diegetického a nediegetického což je naopak dost cool. Seriál o tom moc dobře ví, ale pro několik diváků může být tento styl vyprávění nevhodný. Navíc pokud vás nezajímá gastro, tak vás to nemusí tolik bavit bcs ⅝ každé epizody jsou záběry na přípravu jídla. Já jsem v oboru který s gastrem úzce souvisí takže něco málo pochytím, hlavně tedy z epizody S1E2, která se zabývá hygienickou inspekcí. Za epku se moc věcí nestane, protože se to především odehrává v tom jednom gastro podniku. Ale ani to moc nevadí, seriál totiž sází na VÝVOJ POSTAV a taky metráž je cca pulhodky. Hlavní téma je dát do pořádku restauraci a lidi v ní, aby vše bylo ok a několik postav se musí vyrovnat se smrtí jedné postavy, která umřela než to vše začalo. Což je skvělé zakončeno poslední epizodu první série. DRUHÁ SÉRIE jede ve stejném stylu jen už známe víc ty postavy a není potřeba představování, opět cool kamera a přibyly exteriérové bird wiew záběry atd. Dějově se dostáváme na zrušení The Beef, kde to moc nefungovalo a byl to chaos. A vytvoření The Bear, která má být restaurace snů co bude fungovat.  První epky jsou spíše takové organizační a moc mě to nebralo, navíc po tom skvělém ukončeni S1. Ale nakonec se to vrátilo do zajetých koleji . + epicka 6. Ep která se odehrává v minulosti a jsou tam skvělá camea. Celkem mě mrzelo že nebyli všichni pohromadě a nebylo tam tolik chemie mezi nimi, ale aspoň to není takový chaos a každá postava získala nový vývoj, miluju.  Epický konec, čekal jsem že to tak nějak skočí, ale damn...  Střídá se negativní energie s chaosem a s humorem. Doporučuji všem koho zajímá gastro a kvalitní seriály. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Po dvou sezónách. Pokud má divák kladný vztah k jídlu a zajímá ho gastromoloch, tak rozhodně doporučuji. V 1. sérii se dozvíme, jak (ne)funguje přežívající bistro. Ve 2. pak jak se takové bistro rekonstruuje ve funkční a luxusnější podnik. Herecké výkony jsou skvělé, hodně mě baví záplava nových tváří doplněna o slavnější kolegy ve vedlejších rolích. Některé díly nejsou zase až tak šťavnaté. Ovšem ty, které jsou, jsou opravdu diváckou lahůdkou. Těším se na další! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako jedna velká a šíleně frenetická jízda kuchyní, v níž na sebe každý řve a nic se nestihá, aby to na konci první série skončilo jako něco, do čeho jsem se vlastně totálně zamiloval. Seriál The Bear režiséra Christophera Storera zaujme již na první pohled tím, že Vás bez sebemenších skrupulí "vhodí" přímo doprostřed dění a je jen na Vás, zda na tuto podvratnou hru tvůrců přistoupíte. Pokud ano, seriál se Vám odmění precizní režií, která organicky posouvá celý příběh vpřed a především nevyzpytatelnými postavami, k nimž jsem si po první sérii vybudoval téměř láskyplný vztah. To je dáno zejména skvěle napsaným scénářem a uvěřitelnými hereckými výkony, pročež tedy do hektického prostředí jedné restaurace v Chicagu zapadají naprosto dokonale. Pomyslnou třešničkou na tomto seriálovém dortu je pak vybroušený soundtrack, který působivě doplňuje již tak návykovou atmosféru, přičemž už teď vede v žebříčku poslechovosti na mém Spotify. Co tedy dodat na závěr? The Bear je výtečnou seriálovou laskominou, k níž si ale díky svému nekompromisnímu pojetí nenajde cestu úplně každý divák. Pokud ovšem máte rádi počiny s kuchařskou tematikou a tím spojenou neopakovatelnou atmosférou, tento epicky odsýpající klenot Vám pak mohu jen a jen doporučit. Vážně totiž stojí za to. Výborná práce! (Disney+) „Trying to fix The Restaurant was Me trying to fix whatever was happening with My brother.“ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (7)

  • Matty Matheson, představitel Neila Faka, byl v době vydání seriálu známým kanadským šéfkuchařem a majitelem několika restaurací. Mimoto se okrajově věnoval i herectví a moderováni a byl také aktivní na Youtube. V seriálu fungoval nejen jako herec, ale i jako jeden z producentů a také jako odborný konzultant. (Wishkah)
  • Jeremy Allen White (Carmy) navštěvoval dva týdny kuchařskou školu a pracoval v kuchyni několika restaurací, mimo jiné v michelinské restauraci Pasjoli, aby se na roli v tomto seriálu připravil. (Dalfor)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

Reklama

Reklama