Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

anli 

všechny recenze uživatele

Animátoři 20th Fox se rozhodli konkurovat společnosti Disney a sáhnuli po matičce Rusi a slavném příběhu ztracené princezny Romanovců.Animace je skvělá a vizuálně je film na velmi vysoké úrovni,naprosto srovnatelný s těmi konkurenčními.S příběhem je to už slabší,scénář je nesourodý a nevyvážený,hlavně co se týče postav.Děj a hlavní linie filmu tak drží pohromadě hlavně díky několika dobrým nápadům a humorným postavám(Bartok).Co ale film zvedá je rozhodně hudba Davida Newmana,která je opravdu mistrovská a písničky,které se také velmi povedly.Skvělý je taé dabing a to jak originální,tak musím pochválit i ten český.Dlouho jsem tady váhal s hodnocením,ale nakonec dávám s čistým svědomím,hlavně díky animaci,zvukové a hudební složce filmu,jasně poetických 75%. ()

GlaDOS 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak jsem jako malý na tomto filmu ulítával. Natočil jsem si ho na VHSku a písničky přetočil na kazetu do walkmana. Divím se, že tu má tak slabé hodnocení. Byl skvěle naanimován, příběh byl správně romanticko-pohádkový a i písničky nebyly k zahození. Co si ale tak teď vzpomínám, některé písničky byly zase docela zmršené dabingem a proto asi to modré hodnocení tady. Mám chuť se na to znova podívat v originále. A udělám to. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nejak prekvapivo ma táto rozprávka minula v mojom detstve. Zvonára u matky božej som videl, ale toto ma obišlo. Zaujala ma galéria. Hlavná hrdinka, je krásna, ale pre mňa prestala byť zaujímavá, ako sa vyzliekla z tých chudobných šiat. V nich bola atraktívna, zlatá a sexi. Hlavne v tej čiapke. Potom ako bohatá snobka sa mi už nepáčila. Veľmi ma to nebavilo ani po romantickej stránke. Vôbec som hlavnej dvojke nefandil. Bolo tam aj veľa zla, tak by som to nedal pozrieť ani deťom. Ostatné postavy boli neatraktívne, nikoho iného než Anastáziu som si neobľúbil. Takže možno je aj dobre, že som túto rozprávku v detstve nevidel, ale možno to hodnotím takto teraz, keď mám 31 a nemám už k tomu taký vzťah. Možno som bol až veľmi kritický, ale nebavilo ma to. ()

le poulet 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se všem na tomhle nelíbí. Anča je moje nejoblíbenější disneyovka, protože má reálný základ, není úplně vycucaná z prstu, jako všechny ty Růženky a Popelky. Ukecaná Áňa se svými ironickými poznámkami na adresu Dimitrije je přesně můj člověk. A co se toho Dimitrije týče, je na něm fajn, že to není klasický princ z pohádky, ale pěknej grázlík, když se to vezme kolem a kolem. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zasazení do doby je jedno z nejlepších, jaké jsem kdy v animáku viděl, ale zbytek je bohužel podprůměrný. A to dokonce i aminace, která mě kdovíjak neohromila. Příběh jako takový byl také dost tuctový a k tomu ty nic neřešící písničky, který byly spíš otravné. Dobře to uteklo, ale nebylo na co koukat. 55% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Parížsky most, na ktorom nastane konfrontácia, nesie meno Alexander III. Most je pomenovaný po skutočnom starom otcovi Anastasie, pri príležitosti jeho štátnej návštevy Francúzska v roku 1870. (Carol Pifková)
  • V reálnom živote Olga naozaj povedala na kresbu Anastasie, že vyzerá ako prasa, ktoré jazdí na koni. Bolo tak napísané v liste otcovi Anastasie. Obraz použitý vo filme je skutočnou reprodukciu pôvodného obrázku. (Carol Pifková)
  • Snímek se zabývá známou teorií, podle které měla skutečná princezna Anastázie Nikolajevna vyvraždění svého rodu přežít. Stejnou teorií se zabývá například i film Anastasia (1956). Tato teorie byla vyvrácena roku 2008, kdy byly nalezeny ostatky skutečné Anastázie. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama