Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (443)

Psema 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní masakr, vedle kterého vypadají Ritchie s Tarantinem jako nudní patroni. Duffy hýří nápady, za každou vystřelenou kulku (a že jich je) přihazuje alespoň jeden politicky nekorektní vtip a celé je to tak neskutečně naspeedované, urvané ze řetězu a přitom dokonale natočené, až mě mrzí, že Duffy zatím nic jiného nenatočil. Snad dvojka vysoko postavenou laťku udrží... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl Pulp Fiction (nie až tak drsné) alebo Lock Stock and Two Smoking Barels (spleť situácií) alebo Killing Zoe (scénka s mačkou). Skvelé to filmíky, ktoré dokážu zaujať absurdnými scénkami a tak treskúcimi dialógmi že fanúšik takýchto filmov jednoducho musí byť spokojný. Možno ani nevadí, že o postavách a ich pohnútkach sa toľko nedozvieme, sú jednoducho načrtnuté a hotovo. Ako čerešnička na torte musí potešiť skvelí Wilem Dafoe. No mňa rozhodne zaujal fakujúci „Funny man“. Zvláštne, že to je jeho jediný film. ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Pokrevní bratři se jali zaplnit mezeru na trhu a sestavili bujarou řachandu pro ty, kterým připadá Tarantino příliš složitý. Úctu si zachoval pouze W. Dafoe – i když nechápu, jak se do tohohle díla mohl navézt. Zbylý postavy někdo znásilnil, ztrapnil a vychrchlal před kameru a podle všeho to byl ten samej exot, co sesmolil ty hard-bitten nigga dialogy a narval je hlavním hrdinům do huby. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Troy Duffy .. Lahůdkový, levný nikoliv však laciný, osobitě funkční ba geniální akčňák! ___ A Bůh pravil: Nikdy by neměla být prolita krev nevinných, zato krev viníků nechť teče proudem. Tito tři svatí nechť smetou zlo z povrchu Země jako Božím zásahem. ___ Macho grande style. _ 90%. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zapomenuta perla kinematografie. Originalni myslenka, skvele vybarvene postavy (koktavy a klejici hospodsky, onanujici Ron Jeremy), drsny humor, skvely scenar a jeste lepsi zpracovani, jemuz vevodi briliantni vykon Willem Dafoea - jeho ztvarneni tepleho agenta Smeckera je vedle Bobbyho Peru z Wild At Heart asi jeho nejlepsi. A pak ta irska hudba na konci...a rolicka Rona Jeremyho - nelze jinak nez 5* proste. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Obří dřevěný krucifix na začátku filmu byl ve skutečnosti vyroben z polystyrénu a obarven, aby jako dřevěný vypadal. (Chatterer)
  • Vězení, kde pobýval Il Duce, je Suffolk County Prison v Bostonu v Massachusetts. (Chatterer)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu celkem 246 krát. (zdenur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno