Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

H34D 

všechny recenze uživatele

Na kanadskou produkci jsem se vždy díval poněkud skepticky + když vidím neznámého režiséra, důvěru v jeho debut to ve mě rozhodně nezvedá. Naštěstí Boondock Saints jsou velice příjemným překvapením a ukazují, že i z mála jde vytřískat nečekaně hodně. I přes nízký rozpočet jde o velice svěží podívanou, založenou na jednoduchém (ale účelném) komiksovém nápadu, rozjetou v nikterak komplikovaném scénáři a korigovanou Tarantinem inspirovanou režií. Dva bratři doslova na život a na smrt bojují za dobro světa... Má to akci, má to styl, má to drive, co víc chtít? 8/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Střílení, zbraně, zpomalené záběry, "fuckoidní" slovní palba a "svatá" trojice, na které to všechno stojí. Sean Patrick Flanery, Norman Reedus a Willem Dafoe. Dva irští bratři (chemie mezi nimi značná, zvláště jiskřivá je scéna, kdy se oba, do půl těla svlečení probudí z nočních můr a dopadají na ně ze stropu kapky a... my guilty pleasure:) versus brilantní, výstřední detektiv. Dynamická podívaná, která uplyne poměrně rychle. Jediné, co mě silně zarazilo, byl neurvale useknutý závěr. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hrozná maximální pecka! Opravdu jsem nepředpokládal, že někdy znovu zažiji onu euforii (zvláště po desítkách viděných akčních filmů napříč zeměkoulí), ten pocit a 100%ní uvědomění si, že jsem právě viděl jednu z nejlepších akčňáren! Naposledy se mi tohle stalo u výnikajícího masterpiece Johna Woo Tváří v tvář, a teď, po téměř deseti letech znovu! Prostě: zpomalovačky, cool hrdinové, ještě více cool pohledy, totálně nabušená efektní kamera při samotném fireshootingu, "fuck" za každým druhým slovem, tuna černého humoru... to všechno dělá z tohoto snímku něco jedinečného, a vlastně bysme měli být rádi, že ne všechny akční výplachy jsou natáčeny s podobnou zručností a stylem. Pocit slasti by pak byl po podobném nezvyklém zážitku, jakým Boondock Saints byli, o něco menší, všednější... Jediná malinkatá výtka směřuje na adresu absence polonahých dívek, i když ony by mezi smrtící duo irských bratrů vlastně moc nezapadly. Vše navíc vynahrazuje nejlepší "teplá" role v historii v podání skvělého Willema Dafoe. Poslední slova? Fanouškům žánru DOPORUČUJI a těším se na dvojku (zase po deseti letech!). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je úplně neuvěřitelné, že jsem o tomto filmu NIKDY neslyšel, nevěděl a neznal ho ... až typ od kámoše z csfd mě na něj přivedl. Vůbec nechápu, jak mi taková pecka, stará aktuálně 10 let mohla proklouznout tak, že bych se o ní třeba jen dozvěděl ... No prostě se stane ... Jedná se o naprosto excelentní záležitost, všechno zde už bylo popsáno. Film stojí zejména na myšlence, která je vyobrazena dvěma "trestajícími" mladými sympaťáky a pak snad z celých 50% stojí na hereckém výkonu a roli Williama Dafoeho, jenže si zde dle mého odehrál celoživotní roli a film jako takový si vlastně díky tomu, co zde předvádí, úplně "přivlastnil, strhl na sebe" ... A to osobně tohoto herce nemám vůbec rád ... Perfektní, mírně ujetý a bizardní akční film plný akce, krve, střílení a ...modlení ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jestli máte na krku nějaký zločin, někoho jste unesli, znásilnili nebo nedejbože zabili, prosím Vás nejezděte do Bostonu! Jste-li vymahači, překupníci, jezdíte autem moc rychle, ukradli-li jste byť jenom krabičku od sirek, nejezděte, prosím Vás, do Bostonu! Spravedlnost tu totiž vzali do rukou bratři McManusovci a to jsou zatvrzelí stoupenci Boží a nejednáte-li podle svatých přikázání, najdou si Vás a v tom lepším případě Vám "jenom" upálí zadnici...u všech Svatých, tenhle film měl potenciál stát se opravdovým kultem!...snímek s koncentrací slova "fuck" třikrát do jedné minuty stopáže bohužel nefunguje jako celek, ale spíše jako sled několika scén...ty scény jsou ale naprosto dokonalé!...první tři jména v závěrečných titulcích zahráli životní role, herectví Willema Dafoea je prostě...dost! nebudu Vám říkat, jaké to je, opravdu stojí za to si tento film sehnat, půjčit, ukradnout...nééé! hlavně ho nekraďte v Bostonu! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Slovo "fuck" zazní ve filmu celkem 246 krát. (zdenur)

Reklama

Reklama