Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pripájam sa ... tak kto bude prvý MOTHAFUKA ktorého dám dole ? Nezrovnávam s Ritchiem. S filmu je krásne vidno, že Duffy vie čo robí, a že má kopec fajn nápadov. Ja sa len trochu bojím dvojky, dúfam, že nebude splácaná len tak na rýchlo, aby sa nepovedalo. Dávam štyri, ale váhal som! Skoro to bolo 5. FUCK !!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z najoriginálnejších snímkov za posledných pár rokov, čo sa žánru akčnej komédie týka. Veľmi prekvapivé spracovanie, skvelá nadsádzka a vsadené gagy. Sčasti mi film pripomínal akýsi spracovaný comics. Veľmi ma výberom role prekvapil Dafoe, no ešte viac ma zaujal, mnou tak neobľúbený (mladý Indy), no tu kvalitný Sean Patrick Flanery. Rád by som videl pokračovanie. 85%. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jj, já to říkám pořád. Irští hoši, Ti se zkrátka umí (za)bavit. Zvlášť na den svatého Patrika. To je potom (nej)lepší se jim klidit z cesty nebo si sednout a (na)pít (se) s nima. V opačném případě máte totiž pořádnej problém aneb soudnej den (po Irsku) přichází. A než se jeden naděje, už za něj Tihle sympatičtí (pokrevní) bratři odříkávají (rodinnou) modlitbu „necháváme k Tobě plynout řeku a nechť Ti proud duší prochází. In nomine patris et filii et spiritus sancti“....AMEN. Přičemž nejeden (detektiv) by z toho mohl mít (ne)pěkně zamotanou hlavu. Ne tak W. Dafoe, nejlepší to (teplej) ohledavatel místa činu. Ten má vždy (během pár vteřin) naprosto jasno. Stačí taková(é) maličkost(i) : sluchátka v uších, trocha vážné hudby, velké sladké (teplé) café latté a kobliha popř. cigareta k tomu. Jde ale po těch správnejch. Na jakou stranu se (má) přidat? Slušná oddechovka. Závěrem bych poprosil Troye Duffy(ho) (prostřednictvím Connora a Murphyho) o volné pokračování s podtitulem: Definitivní očištění (české) země od veškerého zla. Tip na lokaci bych měl. Strakova akademie. Pro nezasvěcené s dovětkem, že se nejedná o Franze Straku a jeho přednášky na téma „sparťanské (resp. sešívané) srdíčko“, ale dennodenně se tam schází náš politický výkvět. 70% zaokrouhleno protentokrát (za W. Dafoea) nahoru s dovětkem, že Tarantino (resp. G. Ritchie) jsou o parník (vypravěčsky) jinde, byť nutno (si) přiznat, druhá polovina snímku už drhne o poznání míň (i vzhledem k faktu), že se víc koná než kecá! ()

castor 

všechny recenze uživatele

V mých očích průměrná pěchota. Vypravěčský styl mi nesedl, akce mohla být fajn, ale když už se k ní dostaneme, chci přestřelku, kde to létá a ne nějakou poetickou zpomalenou sekvenci s libozvučnou hudbou. Neustálé vracení se k tomu, jak to asi bylo, mi vadilo. Divné charaktery, které se svou švihlostí zdaleka nemůžou rovnat některé z kouzelných postav v Tarantinově balení (a to nejsem jeho skalní fanoušek), dvojstranný postoj k násilí, nadsázka, která ne vždy funguje a mluva, která spíš otravuje. Režisér Troy Duffy, který přišel pouze s pokračováním, a nic dalšího už z něho nevypadlo, prostě neumí nějak ladně kloubit absurdní humor a hravou akci. Tihle dva samozvaní andělé spravedlnosti mi v hlavě určitě nezůstanou. Pokud někdo, tak pouze dirigující Willem Dafoe!! 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hrozná maximální pecka! Opravdu jsem nepředpokládal, že někdy znovu zažiji onu euforii (zvláště po desítkách viděných akčních filmů napříč zeměkoulí), ten pocit a 100%ní uvědomění si, že jsem právě viděl jednu z nejlepších akčňáren! Naposledy se mi tohle stalo u výnikajícího masterpiece Johna Woo Tváří v tvář, a teď, po téměř deseti letech znovu! Prostě: zpomalovačky, cool hrdinové, ještě více cool pohledy, totálně nabušená efektní kamera při samotném fireshootingu, "fuck" za každým druhým slovem, tuna černého humoru... to všechno dělá z tohoto snímku něco jedinečného, a vlastně bysme měli být rádi, že ne všechny akční výplachy jsou natáčeny s podobnou zručností a stylem. Pocit slasti by pak byl po podobném nezvyklém zážitku, jakým Boondock Saints byli, o něco menší, všednější... Jediná malinkatá výtka směřuje na adresu absence polonahých dívek, i když ony by mezi smrtící duo irských bratrů vlastně moc nezapadly. Vše navíc vynahrazuje nejlepší "teplá" role v historii v podání skvělého Willema Dafoe. Poslední slova? Fanouškům žánru DOPORUČUJI a těším se na dvojku (zase po deseti letech!). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Matka dvojčat Annabelle McManus byla původně ve scénáři, avšak při finálním střihu byly všechny její scény ve filmu vymazány. (Chatterer)
  • Vězení, kde pobýval Il Duce, je Suffolk County Prison v Bostonu v Massachusetts. (Chatterer)
  • Žena Kitty Genovese, která se na začátku filmu odvolává na kněze, byla skutečná postava znásilněna a zavražděna v Queens v roce 1964 za účasti 13ti svědků, kteří neudělali nic pro její záchranu. (Chatterer)

Reklama

Reklama