Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je úplně neuvěřitelné, že jsem o tomto filmu NIKDY neslyšel, nevěděl a neznal ho ... až typ od kámoše z csfd mě na něj přivedl. Vůbec nechápu, jak mi taková pecka, stará aktuálně 10 let mohla proklouznout tak, že bych se o ní třeba jen dozvěděl ... No prostě se stane ... Jedná se o naprosto excelentní záležitost, všechno zde už bylo popsáno. Film stojí zejména na myšlence, která je vyobrazena dvěma "trestajícími" mladými sympaťáky a pak snad z celých 50% stojí na hereckém výkonu a roli Williama Dafoeho, jenže si zde dle mého odehrál celoživotní roli a film jako takový si vlastně díky tomu, co zde předvádí, úplně "přivlastnil, strhl na sebe" ... A to osobně tohoto herce nemám vůbec rád ... Perfektní, mírně ujetý a bizardní akční film plný akce, krve, střílení a ...modlení ... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Všechna Scorseseho gangsterská likvidovačka lidí narvaná do celovečerního snímku. Troy Duffy servíruje každou gangsterskou vychytávku, kterou nastolil Tarantino, Scorsese, nebo De Palma, ale nevadí mi to. Pokud by BOONDOCK SAINTS zavítal do kin, stal by se kultovkou a SEVEN PSYCHOPATHS vedle BOONDOCK SAINTS působí jako laciná děvka. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý írsky hudobný motív i sympatická dvojica hrdinov. K tomu skvelý až geniálny vyšetrovateľ v podaní W. Dafoa a "tarantinovský štýl" a dialógy. Super. Problém je, že film občas nepochopiteľne klesne a ja sa nestačím čudovať...Dvojica Írov je vykreslená ako superzabijácka...Takmer nikdy neminú cieľ. Na ich zlikvidovanie je najatý ten nejlepší zabiják...a tí superzabijaci sa stretnú a cez ulicu na vzdialenosť asi 10 metrov pália a pália zásobník za zásobníkom a niet boha sa trafiť...Nie je to trapas??? Moja mama by trafila...Á, pardon, bol odstrelený prst na ruke, inak najlepšej postave vo filme. Samotný záver v súdnej sieni mi tiež veľmi nesedel, no napriek tomu film ponúka i skvelé a nezabudnuteľné momenty (mačka). Stačilo málo a mohol to byť kult. 70%. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zapomenuta perla kinematografie. Originalni myslenka, skvele vybarvene postavy (koktavy a klejici hospodsky, onanujici Ron Jeremy), drsny humor, skvely scenar a jeste lepsi zpracovani, jemuz vevodi briliantni vykon Willem Dafoea - jeho ztvarneni tepleho agenta Smeckera je vedle Bobbyho Peru z Wild At Heart asi jeho nejlepsi. A pak ta irska hudba na konci...a rolicka Rona Jeremyho - nelze jinak nez 5* proste. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Z akčno-gangsterského filmového priemeru vyčnievajúca snímka kanadskej produkcie z roku 1999, plná drsných hlášok a scén, ktorá je napriek nižšiemu rozpočtu príjemným spestrením dosť klišeovitej akčnej filmovej tvorby a chýba jej len málo k tomu, aby dosiahla až na samý vrchol svojho žánru. Film nabitý emóciami, drsným slovníkom a neopakovateľne originálnymi akčnými scénami bravúrne dopĺňa "tarantínovský" zostrih celého príbehu. Film, ktorý milovníkov dynamiky, napätia, kvalitnej akčnej zápletky a excelentných výkonov prepojených na geniálnu hudbu nenechá nikoho chladným. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Kostel, kde se Connor a Murphy účastní mše, není katolický kostel, ale protestantský Church of the Covenant. (Chatterer)
  • Žena Kitty Genovese, která se na začátku filmu odvolává na kněze, byla skutečná postava znásilněna a zavražděna v Queens v roce 1964 za účasti 13ti svědků, kteří neudělali nic pro její záchranu. (Chatterer)
  • V poslední scéně u soudu, když Connor a Murphy začínají proslov větou "Now you will receive us...", je ve skutečnosti tato fráze podobná s mottem speciální jednotky SWAT. Jen místo "you will see my team" zakončí řeč "you will see we three". (Chatterer)

Reklama

Reklama