Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Další z ranku klasických Francouzských crazy komedií, které vyhání jak postavy, tak i samotný děj do šíleného absurdna. Ale je třeba říci, že v téhle době s Depardieuem, Richardem, Renem či Clavierem byli v tomhle prostě Francouzi mistři a jen málokdy šlápli vedle. I tady vás prostě ta šílená absurdita doslova unese, a těšíte se, jaká další patálie hlavní postavy potká. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie skvěle sehrané dvojice Pierre Richard a Gérard Depardieu. Skvělý nápad je také velkým plusem filmu. Když si k tomu připočtete skvělé herecké výkony, režii, krásnou hudbu Vladimira Cosmy a bezvadný konec s lávkou, dostanete oddechovou zábavnou komedii, kterou v mém hodnocení od pěti hvězdiček dělí jen pár ne moc povedených scén. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po skvělé zábavě s Hořčicí jsme si dali i Kopyto, další ze známých francouzských komedií s Pierrem Richardem. Byli jsme zvědaví na jeho spolupráci s Gérardem Depardieu. Ta se vcelku povedla a opět to byl příjemný večer s fajn komedií. Nicméně se nemůžu ubránit srovnání s Hořčicí, která se mi zdála lepší. V Kopytu se bohužel už objevilo tu a tam hluché místo a ve druhé polovině snímku se smůla hlavního hrdiny už začínala opakovat. Závěrečná scéna byla ale krásně a naivně kouzelná. Kopyto si za fajn večer rozhodně tři nadprůměrné hvězdy zaslouží, stejně jako doporučení pro ostatní. Sám už se těším na další filmy s Pierrem Richardem. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší Richard, navíc doplněný o ranaře Depardieu. Jedna hláška střídá druhou a bránice si neoddechne ani na chvilku. Naprostá esence Richardovských smolařů a potrhloušů zasazená do akčního děje hledání jeho ženského protějšku. Nejlepší scény: letiště s vozíkem, rozhovor v letadle, návrat do baru, vězení, včela... Prostě všechno. Plná palba... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Smola prináša šťastie, také by mohlo byť heslo filmu. Druhým heslom je, že nič nemusí v scenári dávať zmysel, ale hlavná dvojica si s tým poradila perfektne a tak to vytiahli na slabší priemer. Náhodou sa dá dostať z Mexika do brazílskeho pralesa a párkrát som sa aj dobre zasmial, tak si to tie tri hviezdy zaslúži. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Opici, která unese Francoise Perrina (Pierre Richard), hrál americký kaskadér. Měl však problém unést jak Pierra Richarda, tak i mnohem lehčího namaskovaného dvojníka. Z toho důvodu byl vyroben model vážící několik set gramů. Když se poprvé natáčela scéna, ve které se opice s Perrinem zhoupne po liáně, kaskadér manévr nezvládl a spadl na zem. Všichni na místě si mysleli, že je ten člověk mrtvý. Naštěstí si ale z incidentu odnesl jen drobné pohmožděniny. (Bernhardiner)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na letisku Orly v Paríži a v meste Acapulco v Mexiku. (dyfur)
  • Scénu, ve které se Francois Perrin (Pierre Richard) připlazí zmlácený do hotelu a Campana (Gerard Depardieu) volá nosiče zavazadel, se musela točit dvaadvacetkrát, neboť byl Depardieu v té době natolik opilý, že nebyl schopen slova. Francis Veber poté raději natáčení přerušil a následující den Deperdieumu pohrozil, že pokud ještě jednou bude na scéně opilý, natáčení filmu skončí. Gerard Depardieu to vzal na vědomí a od té doby hrál v každém filmu Francise Vebera naprosto střízlivý. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama