Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Člověk by ani neřekl, jak to může Depardieuovi a Richardovi společně tak skvěle fungovat. Ti dva jsou od sebe po všech stránkách natolik vzdáleni, že se někde v té dáli schází a přesně do sebe zapadají. Nejvíc mě na filmu pobavil fakt, že v něm vystupuje postava, která je ještě smolařštější, než takřka všechny podobné Richardovy role dohromady. A právě podobný smolař Richard ji má nalézt. Dvojitou návštěvu kasina jsem ztrávil s málem roztrženou hubou, stejně tak vězeňské prohození charakterů nebo tekutý písek..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Cvičím bojové sporty - judo, aikido, karate. Naučil jsem se tam sebekontrole. Nadají mi do volů a já nic. Neperu se a odejdu." Správně Perrine, nenech si nic líbit. Perrin je prostě dokonalý. Já jsem ve svém životě potkal hodně kreténů, ale Perrinovi se málokterý z nich mohl rovnat. Tady prostě platí Murphyho zákon: "Co se může pokazit, to se pokazí." A za to, že je to neskutečně vtipné, může hádejte kdo? ... Samozřejmě "detektiv" Perrin. Už jsem s ním po Marii pátral mnohokrát, ale jestli se zase ztratí a já budu někde poblíž, tak rozhodně nebudu přepínat na jiný kanál. ()

Reklama

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Filmy s Pierrem Richardem já moc rád. Jsou to dobré komedie. Na uvolnění a pobavení nejlepší volba, a tak jsem po tomhle sáhnul. Ještě ke všemu když v hlavní roli s Pierrem hraje Gérard Depardieu. Gérard coby tvrdý vyšetřovatel a Pierre jako úředník, kterého smůla nikdy neopouští. Dobrá dvojka, dobrý film. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Další z ranku klasických Francouzských crazy komedií, které vyhání jak postavy, tak i samotný děj do šíleného absurdna. Ale je třeba říci, že v téhle době s Depardieuem, Richardem, Renem či Clavierem byli v tomhle prostě Francouzi mistři a jen málokdy šlápli vedle. I tady vás prostě ta šílená absurdita doslova unese, a těšíte se, jaká další patálie hlavní postavy potká. ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Tak zatím nejlepší komedie s Richardem, kterou jsem viděl. Mám rád ten dobrodružný příběh, který je vtipný v každé scéně. Také je tu skvělá příležitost vidět Gérarda Deparieu v jeho mladších letech. Musím taky říct, že role vyštřovatele a drsňáka mu sedí velmi dobře. Např. ta scéna v tom baru poprvé a podruhé byla úplně boží. :) Kopyto předčilo moje očekávání. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Pierre Richard zde jako hlavní hrdina vystupuje pod jménem Francois Perrin, stejně jako ve filmu Hračka (1976). (Evbad)
  • Opici, která unese Francoise Perrina (Pierre Richard), hrál americký kaskadér. Měl však problém unést jak Pierra Richarda, tak i mnohem lehčího namaskovaného dvojníka. Z toho důvodu byl vyroben model vážící několik set gramů. Když se poprvé natáčela scéna, ve které se opice s Perrinem zhoupne po liáně, kaskadér manévr nezvládl a spadl na zem. Všichni na místě si mysleli, že je ten člověk mrtvý. Naštěstí si ale z incidentu odnesl jen drobné pohmožděniny. (Bernhardiner)
  • Scénu, ve které se Francois Perrin (Pierre Richard) připlazí zmlácený do hotelu a Campana (Gerard Depardieu) volá nosiče zavazadel, se musela točit dvaadvacetkrát, neboť byl Depardieu v té době natolik opilý, že nebyl schopen slova. Francis Veber poté raději natáčení přerušil a následující den Deperdieumu pohrozil, že pokud ještě jednou bude na scéně opilý, natáčení filmu skončí. Gerard Depardieu to vzal na vědomí a od té doby hrál v každém filmu Francise Vebera naprosto střízlivý. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama