Reklama

Reklama

Obsahy(1)

André je rozvedený muž ve středních letech, který chce na jedné straně začít nový život, ale na druhé straně musí se ctí zastat otcovské povinnosti ke své dospívající dceři. Vezme jí na dovolenou do přímořského letoviska na Mauritiu. Teprve nyní André zjišťuje, že Véronique je už vlastně mladá dáma. I když otcovský dohled nabírá na ostražitosti, přesto Véronique ztratí pro osmnáctiletého Benjamina srdce. Aby se pro tohoto chlapce stala co nejzajímavější, vydává Véro svého otce za milence, u kterého se skrývá, protože ji hledá policie kvůli krádeži a drogám. Benjamin jí uvěří každé slovo, a jak bývá obvyklé, brzy se na Mauritiu nenajde jediný člověk, který by o tomto podivném "milenci" nevěděl a neodsuzoval jeho chování. Když se André o všem doví, nejraději by, jako každý správný otec, své dceři nařezal a okamžitě odjel, ale... Po boku Gérarda Depardieua, se kterým francouzská komedie Táta nebo milenec? stojí a padá, debutovala mladinká Marie Gillainová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

xaver 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, pohodová komedie, ale ten snímek stojí a padá s Gěrardem Depardieu. Slušný výkon ale podala i mladičká Marie Gillian, která zahrála puběrťáčku skutečně výborně a chvílema byla na zabití. Film je i parádní ukázkou toho, jak lidi rychle uvěří hloupým řečem a jsou schopni na základě několika neověřených klevet odsoudit člověka. Přitom si neuvědomují, jak odsuzují sami sebe do role těch největších hlupáků. Nejcharakterističtější pro blbce pak je, že když se ukáže, že je hlupák, tak se ani nezastydí. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Prázdniny u moře se čtrnáctiletou dcerou, která se chová pitomě a na konci se k ní přidá i její tatínek....celkem bezobsažný scénář o jedné velké lži....ale zase ten konec je takový pěkně smířlivý ohledně vztahu otce a zlobivé dcery a celý filmem se nese taková milá atmosféra bezstarostného mládí, ke kterému přispívají parádní lehké letní ohozy dcerky....takže kdo má rád prázdninové filmy a nečeká řachandu, ať si hvězdu přidá. "Ráda lžu, dělá to život zajímavějším." ()

Reklama

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

to byl ještě ne tak tlustý, a co se týče dcery, asi nevíte jak se chová puberťačka , je na facky, tak to na světě chodí. Je to 25 let ale klidně si ho hodím na monitor a bavím se , pak si dám ameriku, remark stojí vždycky o stupeň níž, příjemnou zábavu deda :-) Závidím jim Martinik, tam se nestřílí jako v Tunisu :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Představte si, že máte nezletilou dceru se kterou jedete na prázdniny, kde se zakouká do jednoho místního mladíka. A aby pro něj byla co nejzajímavější, začne svého otce vydávat za svého staršího milence. Na mě ten film až tak nezabral, ale námět měl celkem dobrý. Netvrdím, že tady nebylo několik momentů úsměvných, ale za ně vděčím především Gérardu Depardiemu, který byl asi tím nejlepším z celého filmu. Svého starostlivého tátu hrál velmi uvěřitelně a současně s nadhledem a citem pro komické a vypjaté situace. Potíž měl film hlavně se svým tempem, protože vlastně ani žádné neměl. Nápady filmu rychle došly a celé mně to od poloviny přišlo dost natahované. Nehrát v tom Depardieu, filmu bych si nikdy ani nevšiml. Následný americký remake rovněž nebyl nic extra, ale tam už to tempo nebylo tolik rozvláčné a přidalo se také několik vtipných scén navíc, které v originále nebyly. 60% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Můj hrdina je milenec mého táty ... nebo jak se všechny ty filmy jmenují se stárnoucím Depardieu. Oba jsou téměř stejné a hodí se jako relaxačka po víkendovém obědě, u kterých si s klidem v duši můžete zdřímnout a o nic nepříjdete. Prostě průměrné 2hvězdičkové tuctovky. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama