Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Komédia je jedným z najschodnejších žánrov pri kritike spoločenských neduhov. Ako lepšie kritizovať vlastné predsudky, ak nie cez humor? Najvtipnejšie na Kondomédii je, že tu vlastne nikto nie je gay (v podniku), ale veselo sa tu spustí vlna ohováračiek, odhaľujúcich vtipným spôsobom to, aké postavy v skutočnosti sú a akí sme aj my. Robí si srandu aj z pozitívnej diskriminácie, aby to schytali všetci. Film je v jednotlivých sekvenciách značne predvídateľný, ale myslím, že je to súčasťou hry a vypointovanie situácií je často bezchybné. Kondomédia by však zniesla o desať minút viac, prepracovanejšiu líniu vzťahu Pignona a jeho nadriadenej a údernejšie finále, kde sme sa mali chytať za bruchá. Luxusných fórikov je ale stále dosť. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tedy, název samotný by mě odradil od sledování téhle výborné komedie, která dává vzpomenout na zlatý věk francouzského filmu...z čehož plyne, že by byla velká chyba, nechat se zmýlit tím děsným názvem:)) Opravdu nejde o komedii, u které byste se smíchy za břicho popadali, ale celou dobu se dobře bavíte, a sem tam se mihne třeba výborný Depardieu:)) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

První polovina naprosto skvělá, v ní zejména exceluje totálně ukrutně hláškující Depardieu, ty jeho vtipy fakt nemaj chybu a krom toho je tady fakt bedna, v tom obleku je narvanej jak klobása v rohlíku. Druhá půlka už je bohužel o něco slabší, v ní se zase daří Daniel Auteuil, ale už to neni ono, i když i v ní se najde několik skvělých scén, ale čim víc film spěje ke konci a konečnýmu rozuzlení, tim ztrácí na vtipnosti. Ale i tak se jedná o fakt skvělou komedii ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

***1/2 příjenmá,neurážející komedie,o chlápkovi,kterému se začne v životě dařit,až když se začně vydávat za homosexuála.depardieu v zajímavé roli jednoduchého hrubijána za kterého se díky dobře miřeným léčkám a zlomyslným našeptáváním stane ten největší mýlius na světě.nejvtipnější scéna,u který sem se fakt řechtal,je ta jak účetní drapne tu roštěnku,hodí jí na ten pult a hupsnou nato a mezitím je pozoruje banda zvědavých japončíku na exkurzi.máš kondom???sme přeci v továrně na kondomi!!! :-) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Ani ne tak komedie, ač humorných situací tam bylo dost. Linie okolo Pignona (Auteuil) byla výborně vyvážená (komedie/drama), ta okolo pana Beloneho (Aumont) až dojemná, a ta okolo Santiniho (Depardieu) sice humorná, ale zase jako jediná ze všech poněkud křečovitá. Nejzajímavější byly ale přesto reakce okolí, které nebyly ani tak vtipné, jako spíš opravdu bolestně pravdivé. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama