Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, rok 1830. Ve městě řádí maskovaný vrah, známý jako Alchymista. Po jeho stopách se vydává nejúspěšnější francouzský vyšetřovatel, legendární François Vidocq (Gérard Depardieu). V nelítostném souboji je ale poražen a zdá se, že zabijáka už nikdo nemůže zastavit. Ve Vidocqově pátrání se ovšem rozhodne pokračovat mladík Etienne Boisset (Guillaume Canet), spisovatel který o detektivovi původně připravoval knihu. Na jeho pouti temným pařížským podsvětím čeká mnoho smrtících nebezpečí i tajemství, která neměla být nikdy odhalena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (271)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kdysi v kině to pro nás ve 12. letech byl naprostý nářez. V tomhle věku vidí člověk filmy úplně jinak. Stačila mi tenkrát temná Paříž, vrah v masce, překvapivá pointa a nabušený Depardieu. To jsou taky hlavní plusy který sem viděl i dnes, ale ta kamera je šílená, styl vyprávění a vůbec prvních 45 minut je slušný filmařský bizár. Dneska ve 30. letech bych ocenil temný thriller točený klidnou kamerou a ne experimentální mišmaš. Tak dlouho jsem tenhle film neviděl. Občas si to bere to nejlepší z tématu předrevoluční Francie, temnoty, vražd a výtečného zabijáka a občas to vypadá jak mexická telenovela kterou točí rumunský režisér na kolumbijském kokainu. Skoro neuvěřitelné, že něco takového šlo tenkrát do kin jako velký hit. Byly jsme unesený když jsme šli z kina. Stáhnul bych hodnocení z pěti na tři, ale ty čtyři tomu dám. Hlavně ta čistě detektivní půl hodina na závěr tomu zvedne laťku. Tam už se Pitof vysral na úchylné barvičky a jede jen hnus a špínu. Mít tenhle zapomenutý klenot normální kameru, možná by se stal i kultovním. Pitof by teď nemusel prodávat v elektru iPhony přistěhovalcům. Nebo kde je mu vůbec konec.70%. ()

asinus 

všechny recenze uživatele

Jako, mně je jasný, že tohle neni film na pětku, ale když jsem na tom byl asi dvanáctiletý v kině, hlouběji netknutý filmovým šílenstvím a "neznalý poměrů", totálně mě to dostalo a závěr mě překvapil. Když se na to podívám teď vidím toho moc, k dokonalosti to má daleko, ale přesto mám ten film rád a baví mě jako málokterý jiný. ()

Reklama

Decker 

všechny recenze uživatele

Vizualne podmanive, obsahove zajimave, celkove vsak lehce nadprumerne. Co srazi tento film je totiz nedodelany scenar. Zadne nepredvidatelne zvraty se nekonaji. Zaver filmu je spise kycovity nez napinavy a bohuzel podkopava celkovy dojem. A mimochodem podivejte se na film v originalu. Ikdyz je to francouzsky je to mnohem lepsi nez hrozny cz dabing. ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Popravdě, tento film by mě zcela minul, kdybych tehdy neviděl ukázku v Kinoboxu. Po jejím shlédnutí jsem věděl, že něco takového zkrátka vidět musím. A nezklamal jsem se, Francouzi opět vytvořili skvěle koukatelné "zhollywoodizované" dílko. Ano, leckomu nemusí vyhovovat bojová umění, které Alchymista předvádí, nebo originální vizuální stránka snímku, ale mě se rozhodně film velice líbil. Až na předvídatelný a přitom zvláštní konec, ale to už je taková osobní bolístka :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Vidocqovi som bol kedysi v kine, čiže už je to pekných pár rokov. Nevedel som, čo čakať, takže jeho zbesilý vizuálny štýl mi pripadal pomerne inovatívny a na kino ako stvorený. O tom, nakoľko je gýčový, som nerozmýšlal. Vidocq je ale hlavne kriminálka s niekoľkými podozrivými, z ktorých zločiny nakoniec aj jeden z nich (neprekvapivo) spáchal. Takže v tomto smere som na rozdiel od mnohých prekvapený nebol. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Orchestrální party soundtracku byly nahrávány v pražském Rudolfinu s dirigentem Leošem Svárovským, ještě na digitální vícestopý pás. (Mylouch)
  • Do role fantoma byl původně obsazen Daniel Auteuil, nakonec byl ale nucen odejít kvůli problémům s rozvrhem, když bylo natáčení filmu posunuto. (HappySmile)
  • Původní verze scénáře také popisovala fantomův původ, který byl přizpůsoben televiznímu seriálu z roku 1967 od Georgea Neveuxe a Marcela Bluwala. Stejně jako v Batman začíná ukazoval, jak se fantom stal policistou. Producenti však nezískali práva tohoto seriálu. (HappySmile)

Reklama

Reklama