Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (376)

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě The Iron Giant nezklamal, za což jsem velmi rád. U animovaných filmů mám vždy problém s hodnocením, a to takový, že se vždy od několika hvězd hodnocení snížím někam úplně jinak po nějaké době promýšlení. Zde u Obra vím, že to nečeká. Toto kouzelné dílo má v sobě jednu speciální věcičku, a to tu velkou sílu, která vás vtáhne do tý krásný atmosférky, kterou se necháváte unášet a při tom koukáte na tu ne úplně nejlepší, ale zároveň kouzelnou animaci a v ní vidíte skvělýho velkýho Železňáka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

E.T. v plechovém barelu.. Kombinace klasické a počítačové animace, dojemný konec a hlavně důkaz, že v jednoduchosti se skrývá síla, což chytrý pták Brad dobře ví. Nápadem za všechny peníze považuji zasazení příběhu do období brakových komiksů, ohřívající se studené války, komunistické paranoie a hrozby atomového holocaustu, neboť současnost by Železného obra připravila o veškeré kouzlo. „I´m not a gun..“ ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

King Kong, E.T. a Superman dohromady – to celé ručně animované a nadabované Jennifer Aniston nebo Vinem Dieselem. Šílenost? Nikoliv! Železný obr se ve všech možných ohledech liší od "klasické Disneyovky" (tm) a vlastně nemá ani moc společného s celorodinnými 3D hity jako Hledá se Nemo. V první řadě je dobré vědět, že tohle není film pro nejmenší diváky (asi by se nudili a dost věcí nepochopili). Je to film pro dospělé, ve kterých ještě přebývá kousek dětské duše. A docela dobře si Obra dokážu představit coby normální-hraný snímek. Železný obr neoplývá kdovíjakým příběhem, jeho síla tkví v prokreslených postavách (včetně titulního plecháče) a spoustě odkazů na staré komiksy, filmy a studenou válku. Blíž dospělým japonským animákům se američtí filmaři zatím zřejmě nedostali. 90% Zajímavé komentáře: Lima, InJo ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

v době, kdy už byl na světě Příběh hraček, Život brouka či Mravenec Z, natočil Brad Bird tento neprávem pozapomenutý klasický animák o přátelství mezi obrovským železným robotem a malým klukem, který zároveň nese možná trochu ohrané poselství o tom, že lidstvo má zpravidla tendenci reagovat na něco neznámého automaticky nepřátelským způsobem.. hned je mi jasné, odkud čerpali inspiraci tvůrci Jak vycvičit draka :) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Teraz uz chapem, preco tento animak mnohi uzivatelia v komentaroch porovnavali s E.T. mimozemstanom. Namet je skutocne podobny, su tam vesele, smutne i napinave situacie, ktore k tymto animovanym filmom vzdy patria a preto je tento pribeh opät tak nadherny, ako uz spominany Spielbergov film. Mozno len hudba Michaela Kamena uz nie je tak krasna ako hudba Johna Williamsa v E.T., ale aj Michael Kamen sa snazil a dodal filmu krasny smrnc. Brad Bird ako reziser sice nema bohatu filmografiu, ale vdaka filmom ako RATATOUILLE (2007) alebo UZASNAKOVI (2004) nikdy na jeho meno nezabudnem a preto ma o to viac prekvapuje, ze na rok 2011 ma rezirovat stvrtu cast MISSION: IMPOSSIBLE samozrejme s Tomom Cruisom... 05.07.2010 ________ Eli Marienthal - (Hogarth Hughes) +++ Jennifer Aniston - (Annie Hughes) +++ Vin Diesel - (Železný obor) +++ Christopher McDonald - (Kent Mansley) +++ Harry Connick Jr. - (Dean McCoppin) +++ John Mahoney - (Generál Rogard) +++ M. Emmet Walsh - (Earl Stutz) +++ Hudba: Michael Kamen +++ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Hudbu k filmu nahral Český filharmonický orchester. (pds)
  • Když se Robot podívá přes kopec v Rockwellu, napravo od Měsíce můžeme zahlédnout pohybující se hvězdu. Jedná se o družici Sputnik. (D3VIL)
  • Příjmení Annie a Hogartha - Hughes - bylo postavám uděleno podle autora knižní předlohy Teda Hughese. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama