Reklama

Reklama

Černočerná tma

  • USA Pitch Black (více)
Trailer

Obsahy(1)

Během letu po odlehlé cestovní trase dojde k nehodě a osobní loď se čtyřiceti pasažéry je nucena nouzově přistát na planetě, kterou zvolí počítač jako tu nejvhodnější. Již během přistání většina pasažérů zemře. Přežije jen malá skupina poněkud nesourodých pasažérů. Pilotka Fryová, pár civilistů, žoldák Johns, který převáží do vězení vraha Riddicka, jenž má zvláštní schopnost vidět ve tmě. Všichni se vydají hledat vodu. Cestou míjejí kostry obrovských zvířat a dojdou až na starou geologickou základnu, kde objeví záchrannou loď, s kterou by mohli z planety odletět. Když jeden z trosečníků zmizí, Fryová se spustí do jeskyně a najde tam už jen jeho ostatky. Planetu totiž obývají létající masožravé příšery, které útočí jenom ve tmě, protože je světlo odpuzuje. Postupně zjišťují, že nestvůry vylézají z podzemí jen při zatmění místních sluncí. Jednou za 22 let postihne planetu totální zatmění. Ten den se blíží... (TV Nova)

(více)

Diskuze

Bynk

Bynk (hodnocení, recenze)

V origináli sa Čiernočierna tam volá Pitch Black. Dalo by sa to volne preložiť jak: Tma ako v piči? :-) 

PaulCZE

PaulCZE (hodnocení, recenze)

Tohle nezastaralo nijak dobře, po letech to je téměř nekoukatelný.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

dneska mi došli oba díly a oba jsou rozšířené aspoň podle toho co sem zatím viděl u Kroniky ... u Pitch black je to zatím jenom napsané na dvd, že je to SE (na obalu je délka 104 minut a to mě vcelku zaráží)  .. uvidíme co řekne projekce ...

Uživatel AkrObatiX smazal svůj příspěvek.

Uživatel movieband smazal svůj příspěvek.

JamesScott

JamesScott (hodnocení, recenze)

Super scifi, rád se k němu vracím.
Jen sem se chtěl zeptat. SPOILER: Tu Radhu Mitchell obětoval Riddick nebo ji zabila ta příšerka? Nikdy nevím, jak to bylo zamýšlený.

na příspěvěk reagoval Mandalorian

Uživatel JamesScott smazal svůj příspěvek.

joshuatree

joshuatree (hodnocení, recenze)

Zmažte niekto tu blbosť zo zaujímavosti:

 " Tvůrci se nechali během natáčení do jisté míry inspirovat knihou „Planeta mezi dvěma slunci“ od spisovatele Roberta Fabiana. (Beckett51)"

Alebo to zmeňte, bolo to presne naopak, Fabian sa inšpiroval filmom.


sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

m62: Je to tak, v poslednej dobe sa už tým vysokorozpočtovým snažím vyhýbať, omnoho radšej si pozriem nejaký malý nenápadný sci-fi film, alebo nejaké sympatické béčko v štýle Riddicka, než tie preefektované veľkofilmy s rozsiahlou, ale sterilnou akciou a bez štipky nápadu, hlavne, že majú známe meno.

m62

m62 (hodnocení, recenze)

sniper18

Inak mám dojem akoby kvalita SF filmov bola v poslednom desaťročí nepriamo úmerná rozpočtu. Akoby autori, ktorí dostanú viac peňazí cítili potrebu za tie prachy ukázať čím väčšie výbuchy, čím rýchlejšiu akciu, čím okázalejšie triky bez ohľadu na to či to filmu prospeje.

EvilMan

EvilMan (hodnocení, recenze)

lol. jak muze nekdo rict, ze nejdulezitejsi horrorove rekvizity jsou krev a lekačky? lituju, ze jsem si te monologu pridal do top. to bych si radsi prostrelil hlavu nez rict takovy bullshit.

Mandalorian

Mandalorian (hodnocení, recenze)

Pitch Black je výborný snímek. A že narozdíl od Vetřelce neměl rozpočet formátu áčkových filmů ? Podle mě tím na kvalitě neztratil. Výborně baví a účel splnil. Deathrace je taky béčko a blockbuster. A co ? Jedná se o vynikající dva díly. Stejně jako tady.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

PiLgRiM: Ak by som to tak bral, tak by aj tak aj v Predátorovi a aj vo Votrelcoch bol len po jednom áčkovom hercovi, pričom Weaver aj tak beriem skôr za zápor, lebo nemám rád, ked´ ten istý človek stále prežije. Ešte v jednotke som to bral, ale zvyšné diely by som chcel radšej bez nej. A navyše tento survive žáner mám najradšej, ked´ tam nie je nikto výrazne známy, pretože potom odpadá akákoľvek obava o neho.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Souhlasím se sniper18, stejná kategorie jako Vetřelci nebo Predátor. Oba zmíněné josu pro mě tedy mnohem níž, než nostalgický a kultovní Riddick - hora svalů s kulasem ani ufouni lezoucí z břicha mi nepřirostly k srdci jako Riddick v Černočerné tmě.

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

tak promin, ale vetřelec? myslim, že Waevrová je áčková herečka ;))) jo v predátorovi hrál největší akční béčko Arnold ;) ale Predátor je nostalgie a kult :) tohle ani náhodou :)

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

PiLgRiM: Ako keby sa to v Predátorovi a Votrelcoch len hemžilo áčkovými hercami.

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

sniper18: a v predátorovi a vetřelcovi hrál de Niro a Al Pacino ? :) když je tady tak zmiňuješ jako další do kategorie.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

PiLgRiM: Mne sa ten príbeh páči, pre svoju kategóriu moc lepší byť ani nemohol. Na podobnej úrovni ako príbeh Predátora, Votrelca a podobne. A áno herci sú béčkari a čo je na tom? Ja osobne sa budem radšej pozerať na scifi horor s Houserom, Mitchell a podobne, ako keby sa tam medzi mimozemšťanmi mal naháňať Robert De Niro a Al Pacino.

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

Drsný Diesel skvělá atmosféra prostě povedené temné sci-fi a to i po stránce trikové i když to stálo poměrně málo peněz. Jsem velice spokojený 4*

 (hodnocení, recenze)

Mě osobně se film líbil i teď. Je super

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

sniper18: Výborný příběh? kde? Herecké obsazení? Béčkaři?...

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Prekvapuje ma, za aký nízky rozpočet sa dá natočiť takýto perfektný sci-fi horor. Výborný príbeh, efekty a aj herecké obsadenie, kedže tento film bolo moje prvé stretnutie až s tromi neskoršie dosť známymi hercami, aj ked´ pre Diesela je to jeho jediná úloha, kde mi nevadí. Pre mňa jasný plný počet.

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

Kamera i střih super. herecké obsazení žádné. Pár pitomců běhající na africké poušti (zřejmě), kde je pomalu zabíjej pseudovetřelci. Pardon, ale tady se klady hledat nedaj. Diesl je nesympatickej. Nemá charisma žádné, to co zahraje on by zahrál kde jakej wrestler. Výpravu ten film nemá žádnou je to jen levná kopie vetřelce s nízkym rozpočtem. Film založenej na drsnosti hlavní postavy.. a zbytek tam byl jen od toho aby postupně pomřeli. Kdyby umřel Diesl dávám 2*

wiriel

wiriel (hodnocení, recenze)

Notak lidi! proberte se! Kdo z vás na tom byl před deseti lety v kině? Já ano, a bylo to velkolepé... Je mi jasné, že na dnešní poměry je to tuctový film, ale kolik filmů bylo před deseti lety točeno digitální kamerou? Bylo to něco nového a neokoukaného. Kamera i střih super

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

Ale Černočerná tma vypadá i přes svůj rozpočet vizuálně naprosto luxusně a exteriéry i rekvizyty sou fakt promakaný.

Mandalorian

Mandalorian (hodnocení, recenze)

PiLgRiM: Jasný. Je to takovej tipyckej americkej akčňák. No jo: Nízkej rozpočet už zbrzdil hodně filmů. Podle mě třeba i Ságu roku 3000.

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

Jo ale podle nízkého rozpočtu se odráží, ale i hodnocení víš? Já narážim na to, že je tady z toho kde kdo hotoví, Přitom mi ten přijde hloupý a typicky americky naivní. Né nebudu točit film když nejsem režisér, ale můžu si na to mít svůj názor

Mandalorian

Mandalorian (hodnocení, recenze)

Vetřelec je z jiný doby a měl jinej rozpočet. Všichni nemaj desetimiliony, který by chtěli vrážet do filmů. Pokud je to nízkorozpočtová verze vetřelce, pak se tedy celkem povedla. Myslíš že ne ? Natoč lepší.

Související novinky

Diesel oznámil čtvrtého Riddicka

Diesel oznámil čtvrtého Riddicka

13.02.2023

Zatímco Vin Diesel mluví o rodině a čelí novému nepříteli v čerstvých ukázkách na desátý díl již mírně utahané série Rychle a zběsile, myslí herec a producent bokem i na svoji druhou významnou… (více)

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (více)

Legendy o slavných návratech

Legendy o slavných návratech

14.08.2009

Dnes si dáme tři drby, které jsou natolik zajímavé, že je neobejdeme i navzdory vysokému faktoru kachnovitosti. První tvrdí, že Bryan Singer by rád režíroval celovečerák Battlestar Galactica. Někdy… (více)

Reklama

Reklama