Reklama

Reklama

Saltburn

Trailer 2

Student Oliver Quick (Barry Keoghan), který se snaží vydobýt si své místo na Oxfordu, se nechá vtáhnout do světa okouzlujícího a aristokratického Felixe Cattona (Jacob Elordi). Ten ho pozve na Saltburn, rozlehlé sídlo jeho výstřední rodiny, kde prožijí nezapomenutelné léto. (Prime Video)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (181)

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

I wasn't in love with him. I know everyone thought I was. But I wasn't. I loved him, of course. It was impossible not to love Felix. And that was part of the problem. (...) It was embarrassing, really, how everyone fawned over him. I think honestly that was why he liked me so much. I protected him. I was honest with him. I understood him. I loved him. I loved him. I loved him, but was I in love with him?❞ ~~ na začátku typický college experience v roce 2006 (chlastačky, nezávazný sex). teď se to asi trošku změnilo, jelikož na mojí vejšce to takhle nechodí. ani se nám tam nikdo nesměje kvůli tomu, co máme na sobě a ani tam (bohužel) nemáme ULTRA SEXY jacoba elordiho. oliver quick se snaží najít si kamarády a narazí na geniálního psychouše, se kterým se čas od času baví. oliver má ale v hledáčku jiného kamaráda. felix je svobodomyslný mladý alfasamec, který má kámošů až moc. blbou "náhodou" se skamarádí i s oliverem a ten mu povypráví o jeho srdcervoucí rodinné historii. felix ho načež pozve na svůj nádherný zámeček saltburn. tam pozná jeho rodiče a sestru, které rozhodně nevadí mít špinavou pusu. všichni olivera varovali, ale on neposlouchal. nicméně ti všichni netuší, kdo je oliver vlastně zač... // šla jsem do toho kvůli twitteru (jak jinak). viděla jsem celou scénu s tou vanou a bum! chtěla jsem víc. barry keoghan si za tuhle roli zaslouží oscara. fakt dokonalý. nechutný. divný. nádherně natočený, skvělej scénář, úžasní herci. perfection. chef's kiss. s koncem jsem velice spokojena (a ne kvůli tomu tanečku!). ()

William_ 

všechny recenze uživatele

5/10. Pro mě osobně nezajímavá pozéřina, která je dobře natočena a obsahuje několik působivých scéna a úhlů, ale ve svém nitru je prázdná a zapomenutelná. Zároveň dokážu pochopit lidi, kterým se to líbí tak moc, že se to zařadí do jejich žebříčků nejoblíbenějších filmů roku 2023. Dejte tomu šanci a uvidíte, do jaké skupiny se zařadíte. Soundtrack, kamera, střih i herecké výkony na dobré úrovni. Film který bych při premiéře viděl nejraději v kinech, nikoliv na Prime Video, ale It Is What It Is... ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Těžkej rip-off Talentovaného pana Ripleyho, který jde mnohem víc po vnějškovém pozlátku, než po sofistikovanějším výrazivu a hlavně uvěřitelné psychologii postav. Při hlubším pohledu proto bohužel nepřesvědčivé a neuvěřitelné, byť je Emerald Fennell talentovaná až běda a moc jí fandím. Jen to chce trochu hlubší propracovanost a míň povrchní šokantnosti i exhibice. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Režijně i příběhově se jedná o ten nejzajímavější film roku, který mě nepřestával překvapovat, odzbrojovat a šokovat. Těžko se jen popisuje o čem to vlastně je a čím míň před zhlédnutím víte, tím líp uděláte. Gotický thriller ve spojení s komedii, který nabízí herecký koncert vše zúčastněných. Všechny postavy jsou perfektně obsazené a napsané, ovšem nejvíce vyčnívá ústřední hrdina Oliver Quick, který je dost možná nejvíce fascinující postavou roku 2023, která je obdařena nejlepším výkonem famózního Barryho Keoghana. Jedná se pro mě bez pochyb o vizuálně nejkrásnější a nejpůsobivější film roku, kde Emerald Fennell prokazuje, že je opravdu ctižádostivou a talentovanou režiserkou. Film který mě bavil svým rozsahem nápadů, emocí, hudbou a hlavně tím, jak mě celý snímek tvůrkyně tahala za nos. Nikdy jsem si nebyl jistý, co se přesně bude dít dál a o čem to celé vlastně je a to se mi moc nestává.  Prostě jedinečný filmový zážitek, který svou perverzností a stylem nesedne každému, ale komu ano, ten bude odpálen stejně jako já. Mrzí mě však věčné srovnávání s jiným filmem, které nedělá vůbec čest Saltburnu. Jelikož nejzábavnější na tomto filmu pro mě byla ta nejistota a jak jsem se snažil rozklíčovat skutečnou zápletku filmu, poselství i všechny postavy. Což tohle srovnání do velké míry prozrazuje... Jedná o extrémně záživnou podívanou, která svým líbivým vizuálem zakrývá špínu a temnotu příběhu, který se tu odehrává. Příběh a postavy toho nabízí víc, než ostatní připouští. Je to mnohem více o tom být stínem, o lásce a posedlosti, o fetišizaci krásy a o přemíře konzumu, než o kritice bohatých a tak podobně.... Ovšem i bez hlubších myšlenek bych s klidem nasolil čtyři hvězdy, už jen za tu povrchní zábavnou hodnotu snímku. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelá vec! Aj keď spočiatku som bol ohľadom tohto filmu trochu skeptický, tak vďaka nevšednému Oliverovi sa dej poriadne rozbalil. (Pozor, bude tu aj spoiler) A ako sa neskôr ukázalo, jeho plán bol poriadne širokospektrálny. Miestami mi ho bolo až ľúto, ako sa v tej aristokratickej spoločnosti musí cítiť podcenený, ale napokon sa to celé pekne vykryštalizovalo :) Aj keď Oliver už od začiatku pôsobil trochu divne, vôbec by som ho netipoval na takéhoto schopného taktika a manipulátora. Malo to zopár nelogických súvislostí, ale inak super. Zaslúžené 4* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (28)

  • Vo videorozhovore s Margot Robbie, ktorá bola tiež jednou z producentiek tohto filmu, Carey Mulligan povedala, že úloha, ktorú jej pôvodne ponúkla Emerald Fennell, nebola tá, ktorú nakoniec hrala. Mulligan si prečítala scenár a zistila, že chce hrať inú postavu a keď to povedala Fennell, tá súhlasila, a tak bola nakoniec preobsadená. (Arsenal83)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Reklama

Reklama