Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nekonečné vyšetrovanie začína mať vplyv aj na inak pokojný rodinný život majora Markoviča. Aby mu urobil Ladislav Hojer radosť, priznáva ďalšiu vraždu. Tentokrát vo vlaku z Prahy do Děčína. Je potrebné urobiť detailnú rekonštrukciu. (Voyo)

Recenze (30)

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série dospěla do bodu, kdy opadá jeho atmosférická intenzita. Hojerovi se nedostává prostoru předvést se v plném světle zvrhlosti, takže do popředí se dostává vyšetřovatelovo rodinné zázemí, oběd s kolegou v rodinném kruhu a nahota v posteli po sexuálním aktu. Druhý kriminalista předestře své trable s rakovinou své manželky. Dojde na poslední rekonstrukci z oficiálních policejních záznamů. Tou je vražda mladé ženy a nepodařené znásilnění ve vlakovém kupé z doby, kdy Hojer sloužil na vojně. Pojídání hromady salámu obviněným u výslechu pak zřejmě poukazuje na to, že existují lepší jídla než jsou lidské orgány. Hojer se pak posléze chce písemnou formou doznat k dalším činům, nadřízené vedení je ale razantně proti, aby nedošlo k zpochybnění celého vyšetřování tím, že si obviněný začne vymýšlet, A okamžitě chce případ uzavřít. Jsou ještě před námi dvě epizody, oficiální oběti jsou známy, takže hrozí dojezd, co bude představovat vraha v poněkud lítostivém duchu. Ostatně Markovič něco takového už dávno praktikuje, docela to i přehání se svojí benevolencí a nechybí mnoho, aby brutální maniak zasedl u jeho rodinného stolu ke společné večeři. Chtělo by to návrat mrazivé atmosféry z předešlých tří epizod, tentokrát to v tomto ohledu bylo výrazně slabší. Stále ale platí, že tato série trůní nad veškerou produkcí kriminálních seriálů z dílny Novy. A je stále zahrána s bravurou a zrežírována promyšlenou formou. 7|10 ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku dlouho se řeší Markovičova rodina, což mě vůbec nezajímá. Všem postupně dochází, že Láďa možná není takovej debílek, a že je s ním vlastně celkem sranda. Asi při společných výletech zapomínají na jeho poněkud temnou minulost… Vtipem se v tomto díle nešetřilo. Moc se mi líbí práce s kamerou/filtry, kdy se snaží tvůrci navázat tu pravou atmošku tehdejších let. Víc a víc se mi zamlouvají taky promluvy ve věznici s dalším bláznem. Přesně takto si myslím, že by měla policie vytěžovat ostatní úchyláky (do teď si myslím, že je škoda, že zavraždili T. Bundyho, protože mohl velmi pomoct s psychologií a dalšími případy). Tempo ale začíná polevovat a trošku mě mrzí, že nějak nemám přesný přehled o počtu zavražděných, respektive o počtu přiznání. ()

Reklama

MirkaP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně ta mrazivě sevřená atmosféra malinko polevila. Ale jen malinko, pro ten rámující případ s dětmi a jejich opravdu šíleným otcem je děsivý slabé slovo. Drobné detaily reálných fotek z odjezdu z nádraží a kreslené přáníčko hezké dovolené .... hezky zakomponované do seriálu. Co bude dál? Schválně jsem si dopředu nic nehledala, nečetla, abych byla dostatečně překvapená. Tak jsem tu napnutá jak kšandy a čekám na pátek. /// Jo ještě jeden detail - kdyby mělo být pokračování, chtěla bych, aby bylo o postavě, co hraje Kotek. Je strašidelný i když jen tak sedí u stolu a povídá. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hojer už tady nemá takového prostoru..ale i rekonstrukce vraždy ve vlaku je drsná..jak ma radost a vypráví jak mu stál a pak je naštvanej že mu to nešlo..že tam bylo málo místa no tvl..rodina to asi neměla lehké..kdyz byl ten vysetrovatel neustále obklopen vyšetřováním..no a vedlejší případ..taky hustej ta malá holčička tady me tatínek bodnul do bříška a bráška dělali jsme ze jsme mrtví..z toho mě ještě teď mrazí..:( 90% ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lince s Ladou trosku dochazi dech, uprimne ono ten minulej dil ani nebylo mozne prebit, na druhe strane vyslech tech malych deti to vice nez kompenzuje, to bylo fakt silne. Ok,nemoc partnerky postavy pana Neuzila uz mozna bylo trochu navic, az moc se pumpuji emoce uz tak dost vypumpovane temi detmi, ale pro tentokrat to odpustme. 9/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Vrah Jiří Prchlík (Cyril Dobrý), který se v epizodě objevil, se ve skutečnosti jmenoval Jan Tvrdík. V říjnu 1978 brutálně zavraždil svoji tchýni a pokusil se zabít své děti a manželku. V roce 1980 byl za svůj čin popraven. Markovič (Petr Lněnička) o něm prohlásil, že jen u něj si byl úplně jistý, že si trest smrti zasloužil.“ (Bediverecs)

Reklama

Reklama