Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Tak pozor, Dámy a Páni, tento film bol vskutku čistá a obyčajná zábava. Nič viac ale ani nič menej. Nemôžem mať na neho ťažké srdce, pretože ma pobavil, pretože som sa smial, pretože som od neho nič neočakával a i tak som dostal. A je dobré, že sa občas nájde komédia s originálnejším nápadom, neošúchanými gagmi a "hanblivým Eddiem Murhym" :) Veľmi zaslúžené a plné 3 vďačné hviezdy ()

902 10 

všechny recenze uživatele

pohodova a hlavne velmi originalni komedie! neotrely namet dodal samotny steve martin a nebal se prizvat notorickeho pritahovace nizkych navstev a zlatych malin eddie murphyho a to dokonce do dvojrole (vzpomenme na nechvalne prosluleho zamilovaneho profesora). kupodivu vsak ed nehraje privni housle, houslistou n°1 je bobby bowfinger, ed wood prelomu stoleti, toho casu zrovna v dolni casti karierni sinusoidy. a skrabe se nahoru za kazdou cenu. bobby v tom proste umi chodit a ukazuje nam, jaxe taky da tocit film, za minimum nakladu s nejvyzsimi ambicemi. nojo, ukecany pseudointelektualni komorni retra dokaze tocit kazdej, zejo hrebejku. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom co mi tu vlastně děláme. O filmových nadšencích, pro něž je film smyslem života a pokud ne tím hlavním, pak určitě jedním z nejdůležitějších. Po posledních filmech Eddie Murphyho a vlastně i Stevea Martina jsem trochu tušil, že to nebude vtipné, ale spíš trapné. O to víc mě překvapilo, že tomu tak není. Frank Oz natočil svižnou a především zábavnou komedii. Komedii bez buranského humoru, bez nechutností, ale přesto hodně vtipnou. Každý kdo si jen zkusil natočit svůj amatérský filmeček, nebo každý kdo o tom snil, těm všem musí být tenhle film obzvlášť blízký. A jednou až budete točit kinotrhák, pak si všimněte tváře Stevea Martina na konci promítání. Toho užaslého výrazu jak se jeho sen stal skutečností, jak diváci tleskají a nadšeně kvitují jeho dílo, jak sám pociťuje kouzlo filmu se vším co k tomu patří. Nebýt film jedním ze smyslů mého života a nebýt do něj tak zapálený, možná bych tuhle komedii zařadil do průměru. Ale proto, že přesně ukazuje to o čem sní každý filmový fanoušek, to mě utvrzuje v mém 4hvězdičkovém ohodnocení. Tahle nějak asi točí Rodrigues, za pár šupů přenáší svou vizi až na stříbrné plátno. Jen na to asi neodchytává své bratry mexické uprchlíky :o) ()

E-Fox 

všechny recenze uživatele

Povedených komedií není moc, tak buďme rádi za Trhák pana Bowfingera! Steve Martin ví, že všechny filmy stojí 2 184$ a přesně za tolik hodlá natočit ten svůj. A Eddie Murphy, slavný herec, který má hrůzu z mimozešťanů, v něm hraje, aniž by o tom věděl. A to všechno s úžasnou nadsázkou. Prostě "skvjééélýýýý skvjéééééélýýýýýýýý!!!" ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je opravdu málo komedií, které dokážu milovat tak moc, že pokaždé když je vidím, se musím smát jako tenkrát, když jsem je viděl poprvé. Trhák pana Bowfingera je ztřeštěná komedie o partičce, která chce natočit film. Ta ironie je už obsažena ve filmu samotném a pokaždé, když je vidím, musím se smát. Steve Martina jsem nikdy extrémně nemusel, ale tady jakoby se změnil, z věčně hrajícího strachujícího se tatíka na brilantního režiséra Bowfingera. Stejně tak jako Eddie Murphy. Za poslední dobu si nepamatuju tak dobrý film, kde by on mohl představit své sklony ke komice. Tady se mu to podařilo, dokonce v dvojroli naprosto dokonalým způsobem. Výborná komedie, kde dva, v dnešní době, vcelku průměrní herci, dokázali zahrát tak dokonale, že bych byl rád, kdybych je v podobně ztřeštěné komedii ještě někdy viděl. Tedy Eddieho určitě. Ten, dle mého názoru, v poslední době padá na držku hodně solidně a je pomalu na čase aby se probral. Doufám, že se tak stane a že se opět budu moci podívat na nějakou komedii, která mě stejně pohladí a potěší na srdíčku, jako to udělal Trhák pana Bowfingera, který jsem jednoho parného večera shlédnul v malé místnůsce na chorvatských ostrovech plné lidí matně čekající na zábavu, a do dnes se toho nedokázal zbavit. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Steve Martin prohlásil, že inspirací pro postavu Daisy (Heather Graham) mu byla herečka Anne Heche, s kterou měl předešlý rok aféru. Vtip na konci filmu, kdy Daisy prohlásí, že se stala "jednou z nejmocnějších lesbiček v Hollywoodu", je narážka na fakt, že ihned poté, co Steve a Anne přestali randit, vyšel najevo vztah Anne s Ellen DeGeneres. (viperblade)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno