Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Frank Oz /Spinavi, prohnili Lumpove, kdo s Koho/ je len priemerny reziser, akych po svete behaju cele desiatky. A v roku 1999 uz Eddie Murphy dokonale vyhasol, a tocil len priemerne komedie - to je pripad Bowfingera - ale potom len podpriemerne hrozy. Tu mu nastastie prihrava uspesny komik Steve Martin, ktory ma komedialny talent, takze divak sa obcas dobre zasmeje. Namet je dobry, scenar slape naplno, a hoci je Oz len rutiner, toto sa praveze podarilo. 69 % ()

vasek.raul 

všechny recenze uživatele

Poměrně úsměvný film o nadšencích, kteří chtějí natočit trhák za minimum peněz. Byl jsem zvědavý na spojení Martin a Murphy a docela mě to překvapilo. Zezačátku mě to připadalo poměrně dost vtipné, postupem času to však trochu ztratilo a já přišel na to, proč z Eddieho nebude nikdy velká hvězda: Tento film. ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Jedinečné komediální setkání dávajíc dohromady duo Steve Martin a Eddie Murphy. Leč si každý z nich potrpí na vtipu, tak nic jako Trhák pana Bowfingera ještě neukázali.. Příběh o zapadlé krachující produkční společnosti točící nejvýš éčkové kousky, která se rozhodne konečně obrátit chod k lepšímu.. Bobby Bowfinger, šéf společnosti, vezme nápad svého účetního za přelomový a rozhodne se ho zvěčnit, do hlavní role obsadí herce, který vůbec neví, že v tom hraje a na jeho účasti stojí všechno ostatní. A než tohle řešit, rozhodne se Bowfinger svůj film natočit s hercem tajně, kdy ani neví, že je součástí natáčení.. Za 2184 dolarů se dá natočit trhák, ostatně přece za tuhle cenu se točí všechny filmy po odečtení pár položek.. Skrytá kamera umí skandálně překvapit, ale aby její soubor nahrávek dal dohromady celistvý film, to může dokázat jen Bowfinger.. Série filmařských kratochvílí, kdy všechny běžné produkční problémy musí Bowfingerův tým řešit za minimální náklady nabízejíc tak plejádu kreativních nápadů.. No smál jsem se. Je to sice vtip, ale každý kdo někdy něco zkoušel natočit ví, že se to dá dělat i za mnohem méně.. 60% ()

E-Fox 

všechny recenze uživatele

Povedených komedií není moc, tak buďme rádi za Trhák pana Bowfingera! Steve Martin ví, že všechny filmy stojí 2 184$ a přesně za tolik hodlá natočit ten svůj. A Eddie Murphy, slavný herec, který má hrůzu z mimozešťanů, v něm hraje, aniž by o tom věděl. A to všechno s úžasnou nadsázkou. Prostě "skvjééélýýýý skvjéééééélýýýýýýýý!!!" ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé: Film byl tak zábavný (jestli ne ještě zábavnější) jak jsem si myslel že by mohl být. Chytrá komedie u které nemusíte vypínat mozek, která se snaží zabavit jak náročné tak nenáročné publikum. Za druhé: S potěšením jsem sledoval, že Steve Martin neztratil nic ze svého komediálního talentu. Byl jsem dlouho jeho fanoušek a s radostí koukám, že s věkem roste i zábavnost (poslední scéna je prostě skvělá). Dále jsem s úžasem sledoval výkon Eddie Murphyho, který je zatím jeho nejzábavnější vůbec. Určitě se jedná o nejzábavnější roli a já nevím, kde Murphy k takovým grimasám prostě chodí. Jeho rychlomluva, paranoidní běhání a strach, to vše dělá jeho postavu komicky plachou a skutečnou. Eddie si střihl rovnou dvojroli a podává dvá herecké výkony tak diametrálně protichůdné, že ho musím označit za Pana Komedianta. Pro fandy Martina a Murphyho můžu říct jen jedno: Podívejte se na to!!! Great script. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Pasadeně, v Santa Monice, v Burbanku, v Hollywoodu, v Ingelwoodu, v Beverly Hills a v Long Beach v Kalifornii. (rafix)
  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)

Reklama

Reklama