Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

vasek.raul 

všechny recenze uživatele

Poměrně úsměvný film o nadšencích, kteří chtějí natočit trhák za minimum peněz. Byl jsem zvědavý na spojení Martin a Murphy a docela mě to překvapilo. Zezačátku mě to připadalo poměrně dost vtipné, postupem času to však trochu ztratilo a já přišel na to, proč z Eddieho nebude nikdy velká hvězda: Tento film. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to sice jen jedním očkem, ale i tak mě to potěšilo. Je to dobrý a srandovní film, ale nad ničím jsem zde nežasl, má to zkrátka jen pobavit. Je ale pravda, že chvilkami jsem hleděl na kvalitní herecké výkony a tak je možné, že kdybych si to někdy náhodou pustil celé a plně se soustředil, tak bych ty 'zajímavé techniky' pro natočení trháku ocenil ještě 4. hvězdou. Dnes ale zůstaneme na 3. ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

když jsem viděl, že v Trháku pana Bowfingera hraje Steve Martin, říkal jsem si, že nejspíš půjde o úplně neškodnou rodinnou komedii, ale na poměry tohohle herce byla tahle sranda dravá až dost :). spíš by mi do role režiséra, co točí s celebritou, která vůebc netuší, že hraje v jeho filmu, padnul takový mizera jako třeba Billy Bob Thorton...ale nevadí..Martin obstál moc dobře. Nápad je sám o sobě špičkovej, je tu spousta hlášek, výbornej Eddie Murphy, krásná a nymfomanská Heather Graham a vůbec všechno...Ps: "Výborný, tak si tu scénu s líbáním sjedeme ještě jednou a prosil bych bez erekce.." :))) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak pôjde všetko podľa plánu, stretneme sa na Oscaroch.“ Problém väčšiny komédií je v tom, že nie sú vtipné. Už starí komici v čele s Chaplinom a spol. dobre vedeli, prečo hovoria, že najťažšia emócia, akú môže umelec v divákovi vyvolať, je smiech. Je ťažšie ho rozosmiať, ako dojať. Oveľa. TRHÁK PÁNA BOWFINGERA je vynikajúca komédia, ktorá ma na niekoľkých miestach príjemne zaskočila („Teraz musíme získať najlepší štáb, aký si môžeme dovoliť."; „Chodím do filmového klubu tak raz do týždňa, niekedy aj štyrikrát do mesiaca“; „Vidíte zle bez okuliarov?“) a rozosmiala originálnymi vtipmi (a nemuselo pritom ísť ani o také polopatistické scény, ako neodolateľné chichúňanie Eddieho Murphyho, keď sa pred ním odhalí Heather Graham, ktorá mimochodom získala rolu, pre akú by každá normálna herečka zabíjala). ()

T2 

všechny recenze uživatele

$2.148 presne toľko stojí film ..., k čomu sa aj ja teda prikláňam lebo aj za takúto sumu sa dá točiť čo viem z vlastnej skúsenosti. Film ako celok funguje dobre a len lepšia doladenosť chýba k tomu aby to bola fakt jazda neviazaného humoru, vďaka zaujímavým scénkam a príbehu o tom ako sa dá natočiť film za pár korún a v zložený štábu plného laikov a utečencov z Mexika. Prečo potom keď sa darí nenatočiť film "Falošné kabelky a ninjovia" a konečne Steve Martin a Eddie Murphy v komédii čo má niečo do seba. ║Rozpočet $55miliónovTržby USA $66,384,775Tržby Celosvetovo $98,625,775 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)

Reklama

Reklama