Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý pokus o crazy komedii. 1) Párkrát jsem se usmál, ne že ne, takže to snad komedie byla. Vydržel jsem u tohohle přiblblého filmu až do konce, což je samo o sobě z mého pohledu pochvala._____ 2) 38letý Eddie Murphy se ve své dvojroli docela vyblbnul, i když už to není, co to bylo o deset let dříve._____ 3) Dále mě zaujali 29letý Jamie Kennedy (člen štábu Dave) a 25letý Kohl Sudduth (člen štábu Slater)._____ 4) Pobavil mě název filmu Chubby Rain stejně jako český překlad sekty MindHead jako Čistohlavci._____ 5) Alespoň jsem se dozvěděl, co vlastně od nás mimozemšťani chtějí: What did this alien want from you? Kit Ramsey: She wants to inhale my gonads! Gonáda je párová pohlavní žláza, pokud to nevíte. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Spojení komiků Steva Martina a Eddieho Murphyho byl zajímavý nápad a jak se ukázalo, nebyl to špatný nápad. Oba zaujali svou osobní komickou pozici, čímž Eddie pojal svůj um ztvárnit několik postav odlišných charakterů najednou. I když tady dostal do vínku jen postavy dvě. Ale i tak měl možnost se patřičně vyřádit. Ani Heather Graham není nepřehlédnutelná. U ní je však složité posoudit, jestli značně přehrává úmyslně, nebo to tak má charakterově skutečně v roli. Příběh pojednává vizi, jak asi tak vzniká nízkorozpočtový naprosto brakový film v oblasti sci-fi. Aby hlavní herec nevěděl, že něco takového natáčí? Inu, motiv pro úsměvné situace v rámci bláznivé komedie jak dělaný. Tvůrci se však drželi na uzdě, takže zas až tak ohromná bláznivina to  není, ale v mnoha situacích pobaví a to i častou trapností některých dějových provedení. Celkově je vize samozřejmě hloupá, ale po divácké stránce docela zábavná. Oním zábavným pohledem a satiristickou okázalostí nám příběh ve své podstatě takřka přivádí k myšlence, jak asi tak vznikají filmy například ve studiu Asylum. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl sice mírně zklamán, ale dáte-li filmu šanci, postupem času se dostaví ta správná "ozovina". Perfektní vtipy, komické výkony i samotný námět filmu vás zaručeně pobaví. A budete-li koukat na film trošičku zpatra jako na nevázanou částečnou parodii na všechny akční filmy a potažmo i na samotný Hollywood, pak se zaručeně pobavíte ještě o trošičku víc... Klidně se přiznám, Bowlfingerův film by jsem chtěl opravdu vidět, zvláště ten, který začal točit na Thaiwanu - asi bych ho pak označil za novou formu umění;o) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

To bylo milýýýý :). Pro filmovýho fandu jak stvořený. :) Taky bych si střihnul něco s Eddiem Murphym. Tady byl ještě v kondici, pak už to s ním šlo, s chudákem, z kopce. Na jeho filmy se od určité doby nemůžu dívat. Bohatě si vždycky vystačím s upoutávkama. Ale tohle bylo povedený. A scéna s přebíháním dálnice byla nejvíc :D Takhle jsem se naposledy smál u Fakjů pane učiteli, když si šel nakoupit do automatu a před tím 20 let zpátky u hajzlové scény v Blbý a blbější. Prostě ji okamžitě řadím do své pomyslné TOP 10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu že ve své době tohle znamenalo návrat Eddieho Murphyho. Scénář filmu je rozhodně zajímavý. Nápadem je natočit film s hvězdou akčních filmů aniž by o tom dotyčná ikona cokoliv tušila. Občas stačí čekat kdekoliv ve křoví nebo na podzemním parkovišti na své záběry. U filmu jsem se místy bavit, ale je škoda velké nevyrovnanosti. Režisér Frank Oz mě nikdy nějak vyloženě neseděl. Robert Downey Jr. i přes svou pidi postavu těžko přehlédnutelný. PS: Dostal jsem vás čůr.ci! 55% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)
  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)

Reklama

Reklama