Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé: Film byl tak zábavný (jestli ne ještě zábavnější) jak jsem si myslel že by mohl být. Chytrá komedie u které nemusíte vypínat mozek, která se snaží zabavit jak náročné tak nenáročné publikum. Za druhé: S potěšením jsem sledoval, že Steve Martin neztratil nic ze svého komediálního talentu. Byl jsem dlouho jeho fanoušek a s radostí koukám, že s věkem roste i zábavnost (poslední scéna je prostě skvělá). Dále jsem s úžasem sledoval výkon Eddie Murphyho, který je zatím jeho nejzábavnější vůbec. Určitě se jedná o nejzábavnější roli a já nevím, kde Murphy k takovým grimasám prostě chodí. Jeho rychlomluva, paranoidní běhání a strach, to vše dělá jeho postavu komicky plachou a skutečnou. Eddie si střihl rovnou dvojroli a podává dvá herecké výkony tak diametrálně protichůdné, že ho musím označit za Pana Komedianta. Pro fandy Martina a Murphyho můžu říct jen jedno: Podívejte se na to!!! Great script. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to sice jen jedním očkem, ale i tak mě to potěšilo. Je to dobrý a srandovní film, ale nad ničím jsem zde nežasl, má to zkrátka jen pobavit. Je ale pravda, že chvilkami jsem hleděl na kvalitní herecké výkony a tak je možné, že kdybych si to někdy náhodou pustil celé a plně se soustředil, tak bych ty 'zajímavé techniky' pro natočení trháku ocenil ještě 4. hvězdou. Dnes ale zůstaneme na 3. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekal, že když se na konci 90. let sejde Steve Martin s Eddie Murphym může z toho být dobrý film. A hle, opravdu je. Je to takový film o filmu, ale o tak neskutečně hovadském (už ten název Těhotný déšť mluví za vše :D), že se budete od srdce smát. Murphy je v obou ze svých rolí opravdu skvělí, Steve Martin je mi vůbec poprvé sypmatický a Heather Graham je správná děvka, která se snaží prosadit za každou cenu. Pro mě opravdu až nečekané překvapení, doporučuji. PS - vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby se takovýto film stal v USA skutečně hitem :D. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá komedie, ve který Eddie Murphy ukázal, že když nehraje v píčovinách typu Zamilovaný profesor, tak se na něj dá i dívat. Steve Martin dal zase aspoň na chvíli zapomenout na všechny ty jeho nepovedený pokusy o vážnější role a různý trapný účinkování v rodinnejch filmech a naopak připomenul starý dobrý časy, kdy hrál např. v komediích Letadla, vlaky a automobily nebo Moje modré nebe to, co mu jde nejlíp. Pokud jste příznivci Steva Martina, tak si tuhle (podle mě) trochu nedoceněnou komedii nenechte ujít. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Splniť si sen a natočiť trhák je snom nejedného človeka. Pán Bowfinger nám ukázal ako sa to dá uskutočniť aj keď nemáme tie najlepšie karty v rukáve, dá sa začať prakticky od nuly. Steven Martin a Eddie Murphy tvorili celkom zohranú dvojicu, no filmu aj tak niečo chýbalo aby ma zaujal viac aj keď to bola originálna a nevulgárna komédia; možno som ho nedocenil len preto, lebo nie som fanúšikom príbehov z zákulisia Hollywoodu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)

Reklama

Reklama