Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

vasek.raul 

všechny recenze uživatele

Poměrně úsměvný film o nadšencích, kteří chtějí natočit trhák za minimum peněz. Byl jsem zvědavý na spojení Martin a Murphy a docela mě to překvapilo. Zezačátku mě to připadalo poměrně dost vtipné, postupem času to však trochu ztratilo a já přišel na to, proč z Eddieho nebude nikdy velká hvězda: Tento film. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Asi nejpovedenější film s Eddie Murphym v 90. letech. Poměrně originální nápad s natáčením filmu "skrytou kamerou" se podařilo realizovat docela vkusnou a vtipnou formou. Docela půvabné je to, že v té době takřka 30-letá Heather Grahamová stále může hrát i naivní a roztomilá děvčátka s dětskou tvářičkou. ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Šílená pitomost, která Vás nechá nahlédnout do tajemství hollywoodu v komické formě a s velkou nadsázkou. Zábava začíná až v polovině filmu, což je geniální. Myslím, že si herci role užili, protože byli velmi uvolnění. Hudba dobrá. Nápad s natočením filmu bez vědomí hlavního aktéra je též jedinečný. Přes všechna plus se ale tvůrci neubránili béčkovým klišé, i tak jde ale o nadprůměrnou komedii. Dávám 75% = 4/5 ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Filmársky priemysel, komici (dnes už asi len niekdajší) Steve Martin a Ediie, režíruje Frank Oz (A čo Bob?), sexy Heather Graham. Toto všetko mi behalo hlavou pred pozretím filmu, ale keďže som asi pred 2 dňami zhliadol Zamilovaného profesora 2, nemal som chuť na niečo s Murphym. Nakoniec som to pozrel a bol som veľmi prekvapený. Dostal som veľmi zábavnú a svižnú a myslím aj originálnu komédiu, kde aj Martin a Murphy predviedli, že im ešte niečo z talentu zostalo. Fakt som sa veľmi bavil a odporúčam ju každému. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu že ve své době tohle znamenalo návrat Eddieho Murphyho. Scénář filmu je rozhodně zajímavý. Nápadem je natočit film s hvězdou akčních filmů aniž by o tom dotyčná ikona cokoliv tušila. Občas stačí čekat kdekoliv ve křoví nebo na podzemním parkovišti na své záběry. U filmu jsem se místy bavit, ale je škoda velké nevyrovnanosti. Režisér Frank Oz mě nikdy nějak vyloženě neseděl. Robert Downey Jr. i přes svou pidi postavu těžko přehlédnutelný. PS: Dostal jsem vás čůr.ci! 55% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Steve Martin prohlásil, že inspirací pro postavu Daisy (Heather Graham) mu byla herečka Anne Heche, s kterou měl předešlý rok aféru. Vtip na konci filmu, kdy Daisy prohlásí, že se stala "jednou z nejmocnějších lesbiček v Hollywoodu", je narážka na fakt, že ihned poté, co Steve a Anne přestali randit, vyšel najevo vztah Anne s Ellen DeGeneres. (viperblade)
  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)

Reklama

Reklama