Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti

(TV film)
  • Česko Otázka chleba a smrti (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… (Němi)

(více)

Recenze (103)

packa 

všechny recenze uživatele

Nick Park nedokázal udržet laťku, kterou si stanovil předchozími W&G kraťasy. Expozice tak krátká, že v podstatě ani žádná nebyla. Příběh prostinký, až se zdráhám nazvat to příběhem. Záporák příšernej, ta kredenciózní baba nesahá Prestonovi, natožpak Tučňákovi, ani po kotníky. Předchozí záporáci měli své nesporné kouzlo.... 3* za Gromitovo herectví a skutečně vtipný závěr, ale ani o chloupek víc! ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Další z výborných krátkometrážních snímků z britské dílny Aardman Studios. Laskavý vynálezce Wallace a jeho věrný psí společník Gromit tentokráte vyrábějí a rozvážejí svůj vlastní chleba. Nechybí tomu zase vtip, napětí ani akce. A ačkoli je příběh třeba předvídatelný, bavil jsem opět královsky, a proto nemám problém dát plné hodnocení. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Další skvělá groteska z řady Wallace a Gromit sice není tak geniální jako Wrong Trousers, nebo Curse of Wererabbit, ale pořád je to parádní zábava, nacpaná mě blízkým anglickým humorem. Nemůžu neobdivovat genialitu Nicka Parka. To jak z kousku modelíny dokáže vlastně pomocí jednoduchých tvarů. vyrobit tak úžasné postavičky. Tvůrci se navíc dokáží skvěle pohrát s žánrovým klišé a přetavit jej v tak moc vtipnou podívanou, že si o tom nějaký Shrek může nechat jen zdát. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Píšu to pokaždé, ale nemůžu si pomoct: Všecky ty povedené popkulturní vtípky bych s chutí vyměnil za trochu víc pomalé neakční poezie staré dobré Cesty na Měsíc. Animace je zas o kus vybroušenější, po všech ostatních stránkách (zábavnost, napětí, specifická nadsázka etc.) W&G standard, který by u kohokoli jiného znamenal nadšené ovace, ale u mistra Parka začíná trochu připomínat stagnaci. ***1/2 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stejne jako v pripade ostatnich kratasu o Wallacovi a Gromitovy, i tady se jedna o peknou zabavu, ale ne nic extra super. Pribeh by byl zajimavej, kdyby nebyl tak neskutecne predvidatelnej od zacatku do konce, ale prislo mi, ze to skoro az tvurci chteli. Ze zacatku to je sice jen sem tam vtip, navic ani ne neco, co by tu uz nebylo v ostatnich kratasech, ale zaver je napinava a zaroven super vtipna jizda, ktera to minimalne o jednu hvezdicku vytahne. No a animace je klasicka, takze fajn. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu je použito několik parodujících záběrů z filmu Vetřelci (1986). (Terva)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama