Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti

(TV film)
  • Česko Otázka chleba a smrti (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… (Němi)

(více)

Recenze (103)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Další pekař opět utlučen vlastním válečkem........... Buchtela Kynutá je super jméno.Tento příběh obsahuje parodii na film Vetřelci. Wallace leze pod mříží v odpadovém kanále a jeho protivník nadzvedává mříže. Na pomoc pak Wallacovi přijede žlutý samochodný nakladač. Přesně ten "samej, jakej" použila Ripleyová. Zde ho řídí pes Ňaffi. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další skvělá groteska z řady Wallace a Gromit sice není tak geniální jako Wrong Trousers, nebo Curse of Wererabbit, ale pořád je to parádní zábava, nacpaná mě blízkým anglickým humorem. Nemůžu neobdivovat genialitu Nicka Parka. To jak z kousku modelíny dokáže vlastně pomocí jednoduchých tvarů. vyrobit tak úžasné postavičky. Tvůrci se navíc dokáží skvěle pohrát s žánrovým klišé a přetavit jej v tak moc vtipnou podívanou, že si o tom nějaký Shrek může nechat jen zdát. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jediné co mi může zkazit zážitek z těchlech filmečku může být zápletka a to je, že až moc přizemi a nebo nezná hranici a až moc je to crazy.Tady je bohužel ten druhý případ a nezáchrání to ani jasný odkaz na souboj Ripleyové s královnou vetřelců a naspoustu dalších filmů.Zbytečně moc se tlačilo na pilu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbehy o Wallaceovi a Gromitovi pozná hádam každý. Dobrosrdečný a mierne šibnutý Wallace so svojim inteligentným a dobráckym psom Gromitom prežili už nejedno dobrodružstvo. Od cesty na mesiac, cez lúpež v banke, záchranu oviec až po masového vraha. Tento diel je plný toho čo tak veľmi zbožňujem, na Nickovi Parkovi a jeho svete. Emócie medzi postavami, drobné vtipy a veľkolepé finále z bombou, ktoré sa pokojne môže zaradiť, medzi najlepšie finále tejto série. Sledovať tieto postavičky je potešujúce, hlavne preto, lebo sa vyvíjajú a režisér prichádza vždy z niečím novým, čo zaručene pobaví. Skvelá dávka kvality, ktorú sa oplatí vidieť. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když porovnám s Nesprávnými kalhotami na stejném DVD, pak Nesprávné kalhoty vítězí. U mé dceři naopak zvítězila Otázka chleba a smrti. Jenže na ČSFD píšu já :). Nesprávné kalhoty mi přijdou geniálnější. P.S. Nerozumím jedné věci. Proč, když se na DVD obtěžovali s dabingem, neudělali pro anglickou jazykovou verzi také české titulky? Ba ani anglické tam nejsou :(. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu je použito několik parodujících záběrů z filmu Vetřelci (1986). (Terva)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama