Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom zlatučký animák, no po zhliadnutí minisérií musím stiahnuť hviezdičku. Milučký príbeh aj zápletka typická pre takéto filmy, no niečo mi tam chýbalo. Možno pôvodná grafika, ale hlavne svižnosť krátkych dielov. A myslím aj niečo také ako viac a lepšie spracovaný záver, niečo viac dojímavé, čo ide viac na city. Rozhodne nemal na animáky typu 'Shrek', či 'Monsters i.n.c.'. 70%. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Trochu otálím s hodnocením. Možná bych jednu hvězdičku ubral, ale jestli si nějaký animovaný film z poslední doby zaslouží plný počet bodů, pak to bude WaG. Proč? Pro příjemnou ruční podívanou, výtečnou hudbu Hanse Zimmera, která výrazně přispívá parodickému rázu filmu, a naprosto nepřekonatelné finále. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mistr nadhledu, pan Gromit, si to peláši v pouťovém letadýlku po římsách a při tom se dokáže otočit kolem starýho chrliče, aby mohl svému protivníkovi (nějakej pan Phillip) přivodit špičkovej let mezi sýry. Hmmmm sýýýýr!!__Akčnost až na půdu! Fakt! Je s podivem, že se všechny ty lidičky, zvířata, vitamíny v podobě giga-zeleniny (nebo mám jen říct: "Ahoj, Temelíne?") nezamotali do sebe. Že nevytvořili jednu rozmáchlou čmouhu ze které člověk uzří támhle nohu, tuhle mrtvolu zeleninovou. Nick Park je animátorskej niggas, nebojí se čelit věcem, od kterých by ostatní kresliči sbalili štětce a čtvrtky. On jedná a své postavičky připravuje o morálku (Wallace), dodá tomu ještě šťávu v podobě moderního vybavení domu (oceňuju především trezor-skleník, něco podobnýho by se mi hodilo pro nepřátele...) a pokud přičtete klad v podobě kručení v břiše z těch všech možnej zeleninových výtvorů, nebude zklamán ani ten největší odpůrce výtvarné výchovy. Moc pěkný a kdyby se začátek tak pomalu nerozjížděl...dal bych luna-parku mistra Parků tu pátou. Vložte žetony, pedál, volant už to jede!! Masakr! ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Dlouho jsem přemýšlel, proč Wallaci & Gromitovi nedat pět hvězdiček, ale nepřišel jsem na to. Film je stejně promakaný jako jeho starší krátkometrážní bratříčkové, jen je vše prodlouženo do dvojnásobné délky, což je skvělé! Animace je propracovaná, příběh má spád a humor, ruku v ruce s různými narážkami na staré hororové filmy, je prostě kouzelný. Toho Oscara ti přeju, Nicku Parku, jen tak dál! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Každým coulem skvělá animovaná zábava. Aardmani hravě překonali již tak výborný Slepičí úlet, za což jistě může charismatická dvojka v hlavních rolích, atraktivnější zápletka, přehršel rázovitých postaviček, vtípků a odkazů na jiné filmy, povedené akční části a neodolatelně roztomilí králíci :) Nejlepší film roku určitě ne, ale největší švanda, to ano. A opravdu si ji užije každý bez rozdílu věku. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Na filmu pracovalo 30 animátorů, celkově se na něm podílelo 260 lidí. (HappySmile)
  • I když jsou Aardmani pověstní svou prací s plastelínou, do výroby museli zapojit také počítače. Speciálně vyvinutý program, bez kterého by se nedala vyrobit například mlha či králíci v „králíkovysavači“, ale detailně kopíroval ruční práci, a proto i na CGI postavách vidíme otlaky prstů v plastelíně. (imro)
  • Lady Campanula Tottington je pojmenovaná podle Parkovy oblíbené květiny. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama