Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (318)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Srovnání s původním Road House sice nemám, ale jeho nová inkarnace parádně navazuje na osmdesátkové akčňáky. Přímočarý a jednoduchý příběh si na nic nehraje a snaha o zápletku jen spojuje místa kde namakný ýlenól dává někomu po tlamě. Do toho mu sice lehce hodí vidle šílený Connor McŘehoř, který nejspíš ani nemusel moc hrát, ale nakonec všechno dopadne přesně podle očekávání. Bitky mají velmi dobré choreo a působí hodně fyzicky, humor funguje a zbytek zase není tak důležitý. Menší výtka jde za hrátky s kamerou, které jsou možná originální ale velmi rychle přestanou bavit. Za mě každopádně palec nahoru. Přesně takový výplach sem potřeboval a bavil sem se víc než sem čekal…70% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně dávám přednost klasice, tenhle moderní kabátek a k němu všechny možné splněné kvóty mě nebaví, tvůrci se volně nechali inspirovat a nabalili vlastní příběh, přičemž bezcitně vykostili originál o vše, čím byl pro mě poutavý a co se mi na něm líbilo.. Za zmínku stojí pouze Jake Gyllenhaal, který působí svým osobitým způsobem sympaticky.. Záporáci se nevyvedli, jen duté hlavy nejsou příliš zábavné.. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Liman si pro radost natočil osmdesatkové béčko a oni mu to ani nedovolili dát do kin! Usměvavý Gyllenhaal ubližuje zlým lidem a očividně si to neskutečně užívá. McGregor je jako zlý, nesympatický kretén dokonalý. Romantická linka funkční, osazenstvo sympatické. Určitě by ale pomohlo malinko krátit. Prostředek se trochu táhne. Akce slušná, bitky místy zvláštně natočené, ale za mě v pohodě. Hudba parádní a hlavně krásné záběry oblasti Keys. Někdy se tam musím zajet podívat. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Recept, jak z poctivého, vcelku hutného, originálního a zábavného osmdesátkového vývaru uklohnit vietnamskou prdelačku pro lobotomy: Vezmeme docela konzistentní původní děj, rozemeleme napadrť a z takto vzniklého pyré náhodně vycedíme zhruba čtvrtinu. Přidáme jako vždy vzorně prkenného, středně vysekaného Džejka, předem povařeného tak, aby se tvářil jakože sympaticky a namísto herectví celou dobu předváděl, jaxi ve fitku vyrýsoval břišáky. Dosaženou řídkou hmotu rozmixujeme s downími hovny, přisypeme bandu trpících negrů, aby to bylo na skus dostatečně progresivní, a zahustíme obskurní kreací těžce vypatlaného, totálně koženého a navýsost trapného poloopa MekŘehoře. Dochutíme opravdu jen špetkou přitroublého, choreograficky špatného bitkaření několika pašeráků melounů, dvě hodiny dusíme do hněda, ozdobíme scénáristickou bezradností a podáváme spolu s IQ stimulanty v psích miskách bez příboru již slintajícím skalním fanouškům Mentálně Malformovaných Agresorů. Dobrou chuť, kluci! Asi bych měl na tomto místě spíše vydat skřek „grhhhtrrrrrchchch“ a doprovodit jej posunky bušení do hrudi a ukazování si prstem do huby, aby to kluci dostatečně zfotosyntetizovali. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

O tomto snímku jsem se poprvé dozvěděl ve chvíli, kdy režisér Doug Liman dštil síru do médií kvůli stažení projektu z kin rovnou na streamovací platformu. Pamatuji si, že mi to tehdy bylo velmi líto, jelikož Liman je bezesporu talentovaným režisérem, jenž nám dopřál několikero památných filmů. Jak tedy dopadl jeho nejnovější počin honosící se jménem Road House? Inu, moc slavně bohužel ne, protože všechny užité ingredience vypadají jako by je někdo zapomněl ležet ladem někde v půli cesty. Příběhová stránka je zde vážně hodně laciná, což by zas tak nevadilo, kdyby zde bylo alespoň větší množství precizně vybroušených akčních scén, jenže nedostaneme vlastně ani to. Výsledný produkt tedy k velké škodě vypadá jen jako narychlo spíchnutý mišmaš podivně nasnímaných scén a postav, které po většinu času jen zasněně koukají do blba. Moc velkou parádu tu pak neudělá ani jindy tradičně spolehlivý Jake Gyllenhaal, jehož postava se po většinu času jen naivně usmívá a moc toho až téměř do samotného konce neudělá. Za zmínku zde tedy v tomto případě stojí snad jen Conor McGregor, který i na poměrně malém hřišti dokázal stvořit ikonickou postavu, jejíž výstupy jsem si královsky užíval. Co tedy dodat na závěr? Doug Liman a jeho Road House bohužel zůstávají daleko za veškerým očekáváním, protože namísto odlehčené akční zábavy jsme dostali těžce uchopitelnou tvůrčí exhibici, z níž k velké škodě nebude profitovat vůbec nikdo. A jak jsem si na začátku stýskal, že je velká škoda zrušené kinopremiéry, tak po zhlédnutí si to už opravdu nemyslím. Tak snad příště Dougu! (Prime Video) „I just wanted to get you outside so I could ask you and your friends respectfully to leave the premises.“ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (19)

  • Při prvním setkání Knoxe (Conor McGregor) s Daltonem (Jake Gyllenhaal) ho Knox nazve: „The most notorious fighter Dalton“ („Nejznámější bojovník Dalton“). Přízvisko „Notorious“ používal McGregor po celou dobu svojí aktivní kariéry v MMA a UFC. (Guilemot)

Související novinky

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama