Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Gyllenhaal si na brucho prilepil tehly, lenže ako zápasník nakoniec vôbec nepôsobí. Tomu sa hovorí márna snaha, taká márna ako keď bobkový list Matovič kandidoval na prezidenta. Navyše oproti McGregorovi vyzerá Gyllenhaal v tvári nielen ako sušienka, ale ako keby šiel na casting na dokument o Dachau. Takže síce chcel vyzerať ako bullo, no zatiaľ vyšlo len na bulimika. Ale inak je to vo filme fakt jediný herec, no zápletka a bojové scény sú ako keby z komédie. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nová verze původního filmu pro současný diváky. Jako neříkám, že je tu všechno úplně špatně, ale originál je o několik tříd výš. Remake kazí hlavně pár wtf momentů jako třeba úvodní scéna na železničním přejezdu ve stylu Nezvratného osudu nebo postupné odhalování traumatu hlavního hrdiny který je vám, ale už z úvodních náznaků úplně jasný. No prostě něco co je v současných filmech potřeba vidět zatím co u původního filmu stačilo o hlavním hrdinovi vědět, že je to málomluvný drsňák kterýmu chvíli trvá než se rozjede, ale když už se rozjede tak je to solidní masakr a ten zbytek jste si už tak nějak mohli domyslet. Ruku v ruce pak spolu s těmihle typickými nešvary nejde ani křečovitá snaha za každou cenu natočit další film který bude vypadat jako z osmdesátek už jenom z titulu toho, že osmdesátky jsou dávno pryč, ale to už bych se asi opakoval. Každopádně Gyllenthaal je ok v něm ten problém nevidím, ale záporáci tu na mě působili jako totální košťata a mlátička McGregor je tu tak přestylizovaný, že respekt z něj moc nejde a spíš je tak trochu k smíchu. Závěrečná bitka pak určitě měla potenciál, ale to by nesměla být natočená takto zblízka a ve velkých detailech což není zrovna styl kterýmu bych úplně holdoval. Každopádně do odpadu bych to úplně nesplachoval, ale jedná se o další zbytečnou předělávku kterou pokud jste fanoušek originálu vynecháte, tak o nic nepřijdete a to asi úplně tak nebyl tvůrčí záměr.30% ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Parádní pěsťovačka! Příběhově se to sice nemá moc o co opřít, ale zato je to úplně poctivý a fakt krásně chlapský akčňák jaký tu hodně dlouho nebyl! Celý ten 80's feelingbjsem žral a nenudil jsem se ani chvilku. Jake je prostě borec, který to celé s přehledem veze a potičky s McMagorem jsou totální libofky! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hora svalů a intenzivní bitky. Oproti tomu je na škodu přehnaná stopáž, chudá zápletka a nepříliš kompaktní ráz filmu. Patrick Swayze je jistě ohromen, že si někdo vzpomněl na to béčkové z jeho filmografie a film Road House zapadaný prachem realizoval v novém tvůrčím pojetí. Dobrou zprávou je, že se nejedná o otrocký přepis původního filmu. Spousta scén z předešlého filmu je vypuštěna a vše připomíná spíše jakési pokračování. Jake Gyllenhaal s napumpovanými svaly vstupuje neohroženě na scénu, aby zpacifikoval čeládku darebáků v zapadákově, kde čerstvě přijal práci elitního vyhazovače. Rozfláká každému lotrovi ústa, zpřeláme jim údy a ještě tak trochu flirtuje s místní slečnou. Pak narazí na tvrdší ořech jménem Conor McGregor, který taky umí rozdávat tvrdé rány. A jak to tak bývá, toho nejlepšího si nechá až na konec. Doug Liman se ujal této staronové látky a vsadil hlavně na sérii bitek, které převládají. Výplň mezi nimi byla ovšem o hodně méně zajímavá, zápletka málo výrazná, tudíž film i s divákem ožíval především v mlátičkách, kterých postupem času přibývalo. Režisér na nich v podstatě vystavěl svůj film. Patrně nebylo bezpodmínečně nutné točit zapomenuté akční drama, co ani současným divákům není tak známé. Gyllenhaal a spol. se ovšem postaral o to, že vzkřísit pěstní souboje se závanem videokazet, je vlastně fajn nápad. 7/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Retard House a McGregor, který chodí, jak kdyby měl v anusu vraženou prázdnou flašku od Guinnessu, jako jeho chovanců král. Díky floridskému podnebí a nadhledu jakž takž snesitelné, ale jakmile je Dalton s Nobelovou cenou míru v náprsní kapse košile zahnán do kouta, tupoučká akce v kombinaci s tragikomickou CGI toho Limanova otravného hosta vyhodí hlavními dveřmi a on se už jen válí v prachu před mindrestem Provinilé potěšení. Původní béčkové dobrodružství s bouncerem Swayzem to ale znesvětit nemůže, neboť i to byl podnik IV. cenové skupiny.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Ve 35. minutě je v motorestu za kapelou vidět pověšený banner Pilsner Urquell. (DerfelCadarn)
  • Motorest bol navrhnutý produkčným dizajnérom Gregom Berrym a bol postavený úplne od základov. Dôkazom kvality stavby je fakt, že odolala sile hurikánu Fiona, ktorý sa v septembri 2022 prehnal miestom natáčania v Dominikánskej republike. (Arsenal83)

Související novinky

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama