Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (260)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Akční / Thriller"... Tak se mi zdá, že tu zase někdo odněkud bezmozkově obšlehnul nálepku od jiných bezmozků, z nichž ani jeden tuhle LASKAVĚ HŘEJIVOU (tfujtajxl!) AKČNÍ KOMEDII nejspíš ani neviděl. Navíc Gyllenhaala už budu mít asi navždycky zafixovanýho jako Donnieho Darka, takže se může v posilce nařachat jak chce, ale profesionálního bijce mu nikdy věřit nebudu. Na druhou stranu je v tomhle filmu několik dost dobrejch kamerovejch triků, několik docela vtipnejch momentů a několik fajn postav, z nichž nejvíc mě asi bavil psychopatickej a šílenej Irčan Knox. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Príbeh nič moc, no plážové prostredie, hudba (fajn vypalovačky), kočka Daniela Melchior, Jake Gyllenhaal (chlapec sa dobre vymakal) a McGregor ma bavili až do konca. Trošku mi vadilo, že sa Dalton (Gyllenhall) usmieva v každom druhom zábere ako dement, ale koniec koncov to bol sympaťák, ktorý vás dostane v pästných prestrelkách (tak ako aj "hravá" kamera). McGregor hral magora, ktorým tak trochu vlastne aj je a očividne si to aj užíval, toto mu sadlo ako uliate. Doug Liman vie natočiť pútavé (Na hrane zajtrajška), akčné (Agent bez minulosti) a aj zábavne (Pán a pani Smithovci) filmy a toto je kombinácia všetkého. P.S.: nezabudnite na scénku za titulkami. 80% - 4* ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Remake dnes už  klasiky z osmdesátých let, který ač se snaží poctou být těm přímočarým akčním příběhům kdy neohrožený hrdina s traumatem z minulosti vymlátí málem celé město a odjíždí dál…Což o to, to bych bral ten nostalgický návrat, ale… v osmdesátkových filmech podobného ražení ty bitky byly skutečné kdežto v tomto novém filmu jsou “přikrášlené” všudypřítomnými CGI efekty. Což je na škodu. Vyhazovače Patricka Swayzeyho z původním filmu tady nahradil Jake Gyllenhaal, který celý film táhne kupředu. A i přes drobné výhrady je “Road House” stále slušná porce zábavy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Producentskému guru Joelu Silverovi se zřejmě zastesklo po starých dobrých časech a vzpomněl si na svou naivně poctivou limonádu z konce kouzelných 80. let. První půlhodinka je moc fajn. Vlastně se s přimhouřením obou očí pocitově dostaneme do let minulých, do ospalé díry, která má atmosféru, pokusy o hlášky, rozjíždějící se romanci a pár zajímavých postav. Jenže s přibývajícími minutami postav ještě zásadně přibude, nadhled jde do kopru, oldschoolovost vystřídá přepálenost a intenzita, a tak nějak nemile se to celé rozpadne. Z vytesaného toulavce Gyllenhaala s širokým úsměvem, který prostě jednou fatálně chyboval a moc neví, co se zbytkem života, je „najednou“ chladnokrevný vrah, stává se součástí oněch přihlouplých zápletek, které i sympatickou doktorku vytláčí na druhou kolej. Respektive na plátně sličná Daniela Melchior pořád je, ale jako kdyby nebyla. Hlavní záporák (a teď nemyslím Conora McGregora) je mimo, strážci zákona zrovna tak. Navíc uměle vyvolané barové rvačky prostě patří do jiné doby, chlapský výplach nevýplach, jednoduše už to nefunguje. Rádoby novátorské akční momenty (i dost rozpačitých CGI) a všelijaké rošády s kamerou baví tak z půlky. Ostatně stejně jako celá tahle divočina. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně dávám přednost klasice, tenhle moderní kabátek a k němu všechny možné splněné kvóty mě nebaví, tvůrci se volně nechali inspirovat a nabalili vlastní příběh, přičemž bezcitně vykostili originál o vše, čím byl pro mě poutavý a co se mi na něm líbilo.. Za zmínku stojí pouze Jake Gyllenhaal, který působí svým osobitým způsobem sympaticky.. Záporáci se nevyvedli, jen duté hlavy nejsou příliš zábavné.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Motorest bol navrhnutý produkčným dizajnérom Gregom Berrym a bol postavený úplne od základov. Dôkazom kvality stavby je fakt, že odolala sile hurikánu Fiona, ktorý sa v septembri 2022 prehnal miestom natáčania v Dominikánskej republike. (Arsenal83)
  • Režisér Doug Liman se kvůli snímku dostal do křížku s Amazonem. Pro magazín Deadline napsal komentář, ve kterém zmínil, že bude bojkovat premiéru na festivalu South By Southwest, protože Road House natočil pro velké plátno na IMAX kamery, ale Amazon se ho rozhodl vydat jen na své streamovací službě Prime Video. Podle serveru Variety ale Liman dostal na začátku na výběr natočit film s rozpočtem 60 milionů amerických dolarů a poslat do kin, nebo za 85 milionů dolarů přímo na Prime Video. Amazon totiž cítil, že Road House může k platformě nalákat nové předplatitele, a tak do něj byl ochotný investovat víc tímto způsobem. Režisérův názor rozporuje i představitel hlavní role Jake Gyllenhaal (Dalton): „Amazon od začátku říkal, že to půjde rovnou na stream,“ řekl pro Variety. Liman navzdory původnímu prohlášení na premiéru na South By Southwest na začátku března dorazil a dočkal se potlesku ve stoje. (DavePave)

Reklama

Reklama