Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (301)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Remake, který vlastně předělávkou ani moc není, protože si od osmdesátkové dosti přímočaré klasiky vypůjčuje jen název a lehce základní motiv. Pravdou je, že tvůrci vůbec nepochopili, v čem tkví kouzlo a podstata originálu (a dobová relevance) i se všemi chybami, které bezesporu má. Koncepčně naprosto nefunkční, rozkmitané do všech stran, s místy frenetickým střihem, podivně vyklidněným hlavním hrdinou a s řadou nelogičností. Doug Liman v minulosti natočil několik solidních věcí, ale ty časy jsou dávno pryč. Tohle se mu rozpadá pod rukama od cca páté minuty. Nebrat. 3/10! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

První polovina funguje parádně. Gyllenhaal má ten Swayzeovský šarm tichého skautíka se skillem zabijáka. Krásně a organicky se sžívá s barvitými charaktery a prostředím floridského zapadákova. Má to nadhled, vtip, nápady, drobné odkazy na původní film.. Pak ale přijde druhá půlka a nafouknutý McGregor, který ve svém totálně prkenném projevu předvádí pitomou parodii na sebe sama a jako kotva táhne celý film ke dnu. S ním na plátně to najednou musí být hrozně "cool" a akční ale je to jen cringe a v akci pitomé jak všechny ty digi-pičoviny od marvelu. Liman prostě moc vsadil na to, že úplně stačí když tam bude McGregor přítomnej, se svým přízvukem, holou prdelí a chůzí jak z looney tunes animáků a bude to instantně hit a klasika. No, chyba úsudku. Ve výsledku to zničilo potenciálně suprovej film. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Príbeh nič moc, no plážové prostredie, hudba (fajn vypalovačky), kočka Daniela Melchior, Jake Gyllenhaal (chlapec sa dobre vymakal) a McGregor ma bavili až do konca. Trošku mi vadilo, že sa Dalton (Gyllenhall) usmieva v každom druhom zábere ako dement, ale koniec koncov to bol sympaťák, ktorý vás dostane v pästných prestrelkách (tak ako aj "hravá" kamera). McGregor hral magora, ktorým tak trochu vlastne aj je a očividne si to aj užíval, toto mu sadlo ako uliate. Doug Liman vie natočiť pútavé (Na hrane zajtrajška), akčné (Agent bez minulosti) a aj zábavne (Pán a pani Smithovci) filmy a toto je kombinácia všetkého. P.S.: nezabudnite na scénku za titulkami. 80% - 4* ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Původní Road House, je tak trochu polozapomenutý klenot a ještě aby nebyl, vždyť vyšel v roce 1989, v tom samém roce co vyšel třetí Indy, Batman s Keatonem a Kickboxer s Van Dammem. Já osobně původní Roud House mám hodně rád a nedám na něj dopustit, takže tenhle film, to měl už od začátku těžké, protože jě těžké si mně získat. Naštěstí Jake Gyllenhaal má stejné charisma jako Patrick Swayze, takže na Gyllenhaala nejde mít žádnou kritiku, jeho postava je slušná a ten zbytek je o trochu složitější, On tedy zbytek postav je zde nevýrazný a vše se víceméně točí, okolo.....dejme tomu čtyř postav. Gyllenhaal je v suchu, co ale zbytek ? No zdejší osudová žena, je celkem fajn, mohlo to být mezi nima něco víc, ale i ten letmý polibek a závěrčný pohled, byl slušný. Problém nastává u záporáků, zdejší hlavní záporák, je prostě jen mafiánský synek, který emočně přeskakuje z Patricka Batemana do třináctiletého kluka. Když hlavní záporák, příjde Daltonovi jak se věci mají, tak v tom baru předvede velice slušného Batemana, z té scény je fakt cítit, to napětí, to dusno, je to takzvan éticho před bouří. No a v další scéně, je to prostě zase jen rozmazlený fracek. Nooooo a pak je tady naše velká hvězda, samotný Conor McGregor a jako nic proti němu, ale tady je šílenej, jakože úplně mačo na desátou, což u některých postav může působit děsivě, ale tady to prostě nefungovalo. Co film, tak trochu zachraňuje sou bitky, dvě slušný bitky, tu fackovanou s těmi blbama nepočítám. Ale ta závěrečná, jako to je slušná vytloukávaná a celé to zůčtování, už...už to skoro vypadalo na trojku, ale přišla podtitulková scéna a ono to zase spadlo na ty dvě. Je to fajn film a Gyllenhaal dělá co může, jen to tady sám neutáhne a to fakt škoda, protože tyhle filmy já rád. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Naštěstí se jedná o remake, který obsahuje některé neduhy originálu a vlastně přidává i některé další. Hlavně tedy, délka filmu je prostě vražedná. Dvě hodiny na podobné "blbiny" jsou zkrátka moc. Gyllenhaal má do Swayzeho charismatu hodně daleko, ale on se s tím vyrovnal po svém a první půlhodinu je s ním neskutečná sranda. Postavu de Almeidy bych úplně zrušil. Přímo mě rušila. Stačila by mě ke štěstí pouze zápletka kolem Road Housu a jeho násilné převzetí. Conor potěšil, záporáka si neuvěřitelně užívá a vlastně poprávu ukáže, že v samotné bitce by viditelně slabšího Jakea zabil. Takže ano, snímek určitě neudělá původní kultovce ostudu. Je to stejně pitomé jako tehdy akorát to posunulo akční scény do ještě větších absurdit. "Béčko pičo, no co je ještě." Jak by řekl Kašpárek. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (19)

  • 3. marca 2023 Jake Gyllenhaal nakrútil scénu s bývalým bojovníkom UFC Jayom Hieronom po slávnostnom vážení pre UFC 285 v MGM Grand Garden Arena v Las Vegas, Nevada. Scéna sa odohrala pred fanúšikmi, ktorí sa zúčastnili váženia a zahŕňali prezidenta UFC Dana Whitea, hlásateľa a komentátora hry Jona Anika a ďalšieho pravidelného personálu podujatia UFC. Scéna s Gyllenhaalom bola natočená počas prestávky na podujatí. (Arsenal83)

Související novinky

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama