Reklama

Reklama

Terminátor je dnes již považován za naprostou legendu sci-fi žánru. Vypráví příběh o zabijáckém stroji podobném člověku, který je vyslán z roku 2029 do Los Angeles roku 1984. Jeho úkolem je zabít Sarah Connorovou dřív, než přivede na svět syna, který se má později stát vůdcem lidí ve válce proti strojům. Avšak lidé žijící v budoucnosti do současnosti také vyslali svého muže, který se bude snažit Sarah zachránit. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 336)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Fuck you, asshole!- Co se Terminátorské trilogie týče, jdu v jejich stopách úplně divně. Začal jsem druhým dílem a následně viděl třetí pak dlouho nic a nakonec díl první. Pro mnohé by to bylo matoucí (fanoušci teď rozhodně vřískají hrůzou), ale prostě tak nějak se to stalo a vůbec toho nelituju.------ Terminátor- pramáti všech akčních filmů je zkrátka legenda všech legend a ujít si jí by byl hřích, ale i přesto, že film už rozhodně nepatří do "novověku filmu" pořád se v něm najde tolik věcí..... Arnold Schwarzenegger a bicáky (tvůrci měli i tu jeho chloubu dát do titulků) v hlavních rolích jsou prostě nesmrtelní a když pronese I´ll be back. máte sto chtí vytáhnout americké vlajky a brečet :D James Cameron a jeho láska k trikům (nemyslím k oblečení) byla v té době ještě v plínách, takže například ze scény -operace oční bulvy a ručního údu- byla opravdu vidět taková ta sociálnost. Jasně bylo to v době, kdy byla kulma na vlasy výkřikem módy, ale přesto je to až moc okaté. Doufám, že si teď nemyslíte, že tímhle záporem u mě film ztrácí na bodech, to rozhodně ne. Právě tímhle jsem si ho tak zamiloval a ta lacinost už k němu patří jako k Pamele gigantická prsa. Miluju tuhle trilogii (teď už to s konečnou platností můžu říct)... Hambatej Arnold rulez!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6,4miliónaTržby USA $38,371,200Tržby Celosvetovo $78,371,200Tržby za predaj Blu-ray v USA $751,119 //počet predaných kusov 45,336Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov James Cameron stvoril neskutočný kult! Film čo svojím nosným obsahom dozrieva každým rokom a aj dnes zatieňuje svojím príbehom a prevedeným čokoľvek čo vzniká dnes. Za minimálny rozpočet Cameron stvoril monštrozitu, ktorá je trikovo fascinujúca, doplnená silnou hudobnou melódiou, skvelým obsadeným, .... proste dokonalosť sama. /100%/ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Počátky veškerých akčních víkendových večerů u televize v mých dětských letech a jeden z prvních filmů, co jsem s Arnoldem viděl a dost jsem se ho bál. I proto mám radši druhý díl. Každopádně ani na jedničku nedám dopustit. To jen pro informaci, abyste si nemysleli, že jsem nějakej ten akční ignorant :) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pojď se mnou jestli chceš žít. Prvý film Jamesa Camerona a tak dokonalé prepracovaný a strhujúci (piraňu 2 nerátam pretože až toto je jeho prvý samostatný film). Pôvodne mal rolu Terminatora hrať Lance Henriksen. Tento krát to nevyšlo, no v ďalšom Cameronovom filme si už toho robota naozaj zahral, keď stvárnil rolu androida Bishopa. Bol to Arnold, kto navrhol Jimovi, že by bolo lepšie keby hral namiesto Kylea Reesea Terminatora a tak vznikla perfektná a dnes už aj legendárna postava. Arnoldové drevené herectvo, kamenný výraz a jeho prízvuk tiež k tomu dopomoholi. Cameron dokázal napísať nie len perfektný príbeh plný detailov o budúcnosti, ale aj uveriteľné ľudské postavy. Michael Biehn a Linda Hamilton hrajú presvedčivo, chémia tam je a aj vďaka im dvom ma film jedinečnú atmosféru beznádeje a strachu. Čo sa týka hudby, tak James Cameron mal na Brada Fiedela špeciálnu požiadavku a tou bolo, aby hudba nemala žiadne hrdinské tony, a aby soundtrack bol pochmúrený, temný a kovový ako Terminator. Na samotný posluch sa tu nájdu asi tak dve skladby, ale podstatné je, že film aj s tou kovovou hudbou funguje a predovšetkým vytvára atmosféru temnej budúcnosti. Film stál iba 6,4 miliona dolárov, ale aj tak s tohoto filmu Cameron a majster špeciálnych efektov Stan Winston spolu s hercami spravili kult! Obľúbený soundtrack : Theme from the Terminator, Conversation By The Window/ Love Scene. Já se vrátím. 100% - 5* ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jedno jediné se mi na T2 líbilo méně. A to, že Arnold v kladném podání na mě působil spíš úsměvně, místy až jakoby parodoval sám sebe (pokud tedy zrovna nebojoval). Tenhle jeho záporák z T1 prostě nemá chybu a já trochu lituju, že další podobně zápornou roli si už nestřihl. Ale pro volební úspěch to byla určitě vhodně budovaná image. ()

Galerie (431)

Zajímavosti (268)

  • Terminátor měl premiéru týden před Halloweenem, ale na prvním místě žebříčku nejnavštěvovanějších filmů se udržel celých 6 neděl a málem jen v USA vydělal celých 100 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

James Cameron začal psát nového Terminátora

James Cameron začal psát nového Terminátora

25.05.2023

Je to pár dní, co legendární herec Arnold Schwarzenegger v rozhovoru o své kariéře prohlásil, že už definitivně seknul s rolí terminátora v sáze slavného režiséra Jamese Camerona (Titanic). Možná si… (více)

Terminátor se dočká anime

Terminátor se dočká anime

02.03.2021

Netflix, Skydance a tvůrci anime Duch ve stroji: SAC_2045 uzavřeli novou spolupráci, za účelem převést příběh Terminátora do anime podoby. Scénář k seriálu pak chystá Mattson Tomlin, jenž pomáhal… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama