foto

David Nutter

  • nar. 1960
    USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Nutter se narodil v roce 1960 v Americe. Střední školu vystudoval v Dunedinu na Floridě, poté byl přijat na univerzitu v Miami. Roku 1987 si vzal za ženu Birgit Nutter, se kterou má dvě děti. 

Velký zlom pro Davida přišel v roce 1993, kdy se dostal k režírování několika epizod slavného Sci-Fi seriálu Akta-X (2013). Od této doby pomáhal režírovat zejména pilotní díly nových seriálů. Například: Vesmír: Civilizace v ohrožení, Smallville, Beze stopy, Mentalista a další. 

Další skok v Davidově kariéře se stal, když se dostal pod křídla HBO. Spolupracoval na režii 4. dílu velice oceňovaného válečného dramatu Bratrstvo neohrožených (2001). Dále zrežíroval tři díly, včetně závěrečného dílu, seriálu Vincentův svět (2004).

Další seriály od HBO na sebe nenechaly dlouho čekat. V roce 2012 dostal nabídku na zrežírování několika epizod veleúspěšného seriálu Hra o trůny. Mezi tím spolupracoval s televizí The CW na pilotních epizodách komiksových seriálů Arrow (2012) a The Flash (2014). 

David Nutter se může pyšnit tím, že z 16 seriálů, u kterých byl jako režisér pilotního dílu, 15 obstálo a pokračovalo do série.

Jan "cvutak" Šmíd

Režijní filmografie

Filmy

2013 Advocates, The (TV film)
2011 The Doctor (TV film)
2000 Dark Angel (TV film)
1998 Podezřelé chování
1995 Akta X – Akta 2: Hnízdo (video kompilace)
Akta X – Akta 5: 82517 (video kompilace)
Vesmír: Civilizace v ohrožení (TV film)
1994 Trancers 4: Jack of Swords
Trancers 5: Sudden Deth
1985 Cease Fire

TV seriály

2016 Containment (TV seriál)
Pilot (E01)
Shameless (TV seriál)
The Defenestration of Frank (S07E06)
2015 Hra o trůny (TV seriál)
Matčino milosrdentsví (S05E10)
Tanec draků (S05E09)
2014 The Flash (TV seriál)
Fastest Man Alive (S01E02)
Pilot (S01E01)
Shameless (TV seriál)
There's the Rub (S04E05)
2013 Hra o trůny (TV seriál)
Mhysa (S03E10)
Deště Kastameru (S03E09)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
Jde se na to (S03E04)
2012 Arrow (TV seriál)
Ohnivá múza (S01E07)
Nový začátek (S01E01)
Hra o trůny (TV seriál)
Muž beze cti (S02E07)
Bohové staří a noví (S02E06)
Shameless (TV seriál)
A Bottle of Jean Nate (S02E07)
2011 Shameless (TV seriál)
Frank Gallagher: Loving Husband, Devoted Father (S01E07)
2010 Šerifové z Texasu (TV seriál)
The Pacific (TV seriál)
Iwo Jima (E08)
Basilone (E02)
2009 Městečko Eastwick (TV seriál)
2008 Mentalista (TV seriál)
Scarlet (TV seriál)
Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
2007 Traveler (TV seriál)
2006 Rodina Sopránů (TV seriál)
Vítej v klubu (S06E02)
2005 Lovci duchů (TV seriál)
Wendigo (S01E02)
Pilot (S01E01)
2003 Tarzan (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2001 Bratrstvo neohrožených (TV seriál)
Nováčkové (E04)
Smallville (TV seriál)
2000 Černý anděl (TV seriál)
1999 Roswell (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1997 Náměsíčníci (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
Loin Like a Hunting Flame (S01E12)
1996 Milénium (TV seriál)
522666 (S01E05)
Gehenna (S01E02)
Pilot (S01E01)
1995 Vesmír: Civilizace v ohrožení (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Zjevení (S03E11)
Nisei (S03E09)
2Shy (S03E06)
další epizody (5)
1994 M.A.N.T.I.S. (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Ohnivák (S02E09)
Trojice (S02E07)
Krev (S02E03)
další epizody (9)
1993 Akta X (TV seriál)
Led (S01E08)
1992 Bill & Ted's Excellent Adventures (TV seriál)
1991 Disney Presents The 100 Lives of Black Jack Savage (TV seriál)
P.S.I. Luv U (TV seriál)
The Commish (TV seriál)
1990 Broken Badges (TV seriál)
Zrozen ze síly blesku (TV seriál)
1989 Booker (TV seriál)
1988 Superboy (TV seriál)
1987 Jump Street 21 (TV seriál)

Herecká filmografie

TV pořady

2015 67. Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace